Home » , » Γιατί ο Κ. Πελετίδης θριάμβευσε και οι 4 άλλοι κομμουνιστές υποψήφιοι δήμαρχοι ηττήθηκαν;

Γιατί ο Κ. Πελετίδης θριάμβευσε και οι 4 άλλοι κομμουνιστές υποψήφιοι δήμαρχοι ηττήθηκαν;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 | 2:04 π.μ.

Ενα ερώτημα που δεν γίνεται να προσπεράσουμε είναι γιατί στις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές οι τέσσερις υποψήφιοι κομμουνιστές δήμαρχοι ηττήθηκαν και ο Κώστας Πελετίδης, στην Πάτρα θριάμβευσε;

Και μιλάμε για μια νίκη που σπάνια συναντάει κανείς αφού ο Κ. Πελετίδης είχε την αποδοχή πάνω από 70% του λαού της Πάτρας.

Λογικά και οι πέντε κομμουνιστές δήμαρχοι που διεκδικούσαν την επανεκλογική τους εφάρμοσαν στην δημαρχιακή τους θητεία την ίδια πολιτική γραμμή.
Πώς γίνεται ο ένας να συγκεντρώνει την τεράστια εμπιστοσύνη των δημοτών του και οι υπόλοιποι να μην κατορθώνουν το ίδιο;

Φυσικά και η προσωπικότητα ενός ανθρώπου παίζει τον ρόλο του. Αυτός ο ρόλος όμως στην περίπτωση των οργανωμένων μελών του ΚΚΕ είναι υποδεέστερος αφού επικρατεί το "εμείς" και όχι το "εγώ", κάτι που υπογράμμιζε στις τελευταίες δηλώσεις του και ο Κ. Πελετίδης.

Εξυπακούεται ότι σε κάθε δημοτική αναμέτρηση υπήρχαν ιδιαίτερες συνθήκες. Το ποσοστό όμως που συγκέντρωσε ο δήμαρχος Πάτρας μας οδηγεί να σκεφτούμε ότι πια οι καθεστωτικοί μηχανισμοί δεν είναι σε θέση να χειραγωγούν απόλυτα το εκλογικό σώμα. Γι΄αυτό και η μαχητικότητα και η αποτελεσματικότητα του Κ. Πελετίδη είχε ανταπόκριση και στις κάλπες των εκλογών. 

Υ.Γ: Οχι ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι κομμουνιστές δήμαρχοι, που χτες ηττήθηκαν, δεν αγωνίστηκαν για τα λαϊκά συμφέροντα. Δεν το έκαναν όμως με τον τρόπο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Πάτρας.     
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

3 Ιουνίου 2019 στις 9:14 π.μ.

To πιθανοτερο σεναριο στην επιτυχια του Πελετιδη να οφειλεται
στο οτι αυτος δεν παιρνει εντολες απο τον Περισσο αλλα δρα αυτο
βουλα και δινει λυση των προβληματων οπως αυτος κρινει οτι ειναι
καλυτερα και προς το συμφερον των πατρεων Απ τη στιγμη ομως που ο
Πελετιδης παρει γραμμη απο τον Περισσο το σιγουρο ειναι οτι οπως
η αγελαδα θα την κλωτσησει την καρδαρα με το γαλα

3 Ιουνίου 2019 στις 11:57 π.μ.

Melito@ το έκαψες τελείως φίλε.

3 Ιουνίου 2019 στις 12:40 μ.μ.

Ειναι φανερο τι συνέβη στην Πάτρα.Ο Πελετίδης με την ιδιαίτερη και ξεχωριστή προσωπικότητα του δεν έκανε τίποτα λιγότερο απο το να εφαρμόζει την πολιτική γραμμή του ΚΚΕ.Το ΚΚΕ απο την πλευρά του λόγο της σημασίας της Πάτρας ως η 3η μεγαλύτερη πόλη έριξε περισσότερο βάρος και δυνάμεις μαζί με τα επιτελεία του στην στήριξη του Πελετίδη.Το μέγεθος του έργου που συντελέστηκε μέσα σε μια 5ετια και αναμόρφωσε όλη την Πάτρα ήταν μεγάλο και πολύπλοκο και για αυτό απαιτούσε οργάνωση και συντονισμό των επιτελείων και όλων των προσώπων του ΚΚΕ ώστε να ανταποκριθούν σε όλες τις απαιτήσεις με επιτυχία Αυτη όμως η ετεροβαρής λόγο αναγκών και συνθηκών στήριξη είχε αντίκτυπο και κόστος στους υπόλοιπους δημάρχους.

3 Ιουνίου 2019 στις 1:39 μ.μ.

Το σενάριο ο Πελετιδης να μην ακολουθεί γραμμή Περισσού είναι τελείως λανθασμένο. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός πως στην αρχή της θητείας του, από τις πρώτες του ενέργειες ήταν να απομακρύνει τον πολύ σπουδαίο και ικανό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Θεωδορο Αμπαζή(τον οποίο μετά οι Συριζαιοι τον έβαλαν στο Εθνικο), ο οποίος κυριολεκτικά είχε νεκραναστησει τον Οργανισμό. Και στην θέση του με εντολή Περισσού τοποθετήθηκε ο εξαιρετικός καλλιτέχνης αλλά αρκετά ανίκανος σε διαχείριση Θεατρικού Οργανισμου(ενδέχεται και λόγω ηλικιας). Μάλιστα για αυτήν την λανθασμένη του επιλογή, κατ' εντολήν Περισσού, ο Πελετιδης λοιδορηθηκε αρκετά από την κοινωνία της Πάτρας και τον καλλιτεχνικό κι ευρύτερα προοδευτικό της κόσμο

3 Ιουνίου 2019 στις 2:13 μ.μ.

Ολοι οι λεγεωναριοι του Περισσου γραφεται οτι σας υπαγορευουν
Κατι δικο σας δεν εχεται να επιδειξεται ποτε
Επιτιθεστε στο μελιτο αλλα οχι πανω σ αυτα που γραφω αλλα σ αυτα
που υπαγορευει το κομμα Τη δικη σας προσωπικοτητα φαινεται πως σας
την εχουν αφαιρεσει Ειναι ντροπη σας που επιτρεψατε σε κατι τιποτε
να σας αφαιρεσουν τη δικη σας προσωπικοτητα και αξιοπρεπεια Για καντε
μια προσπαθεια να τη ανακτησεται

3 Ιουνίου 2019 στις 5:34 μ.μ.

Ναρκωτικά παίρνεις ή από ανέκαθεν βλέπεις παντού σκηνές συνομωσίας;

3 Ιουνίου 2019 στις 5:48 μ.μ.

Melito. Το πολλή αντικκε κάνει τον οπουρτουνα Μ.......


Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger