Home » , » Κυνισμός και δυσοσμία

Κυνισμός και δυσοσμία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 | 1:08 π.μ.

Οσο πλησιάζουν οι μέρες των εκλογών τόσο οι «νόμιμοι ιδιοκτήτες της εξουσίας στη χώρα» δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους -θεμιτό- και τις εκδικητικές προθέσεις τους.

Tι για φυλακές «τύπου Γ» και απαγόρευση αδειών στους έγκλειστους «τρομοκράτες», τι για οριστική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τι για επιστροφή της ομάδας Δέλτα (αυτά αφορούν την «τάξη και ασφάλεια», γιατί υπάρχουν και άλλες ρητές εξαγγελίες με τις οποίες προαναγγέλλουν το ξήλωμα κάθε κρατικού προστατευτικού πλέγματος στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων), κάνουν λόγο.

Και όσο οι «νόμιμοι ιδιοκτήτες της εξουσίας στη χώρα» γίνονται όλο και πιο επιθετικοί καθώς φαντάζονται το είδωλό τους ενδεδυμένο με τα χρυσοποίκιλτα ρούχα της εξουσίας τόσο οι κάθε είδους σφουγγοκωλάριοι και γελωτοποιοί τους υπερθεματίζουν και υπερακοντίζουν τον βερμπαλιστικό οίστρο των αφεντικών τους.

Εγραψε ένας από αυτούς, ο πνευματικός πατέρας ενός κόκορα με προβληματική λίμπιντο και μιας γυναίκας με εμφανές θέμα τριχοφυΐας στο πρόσωπο: «Μου είπαν ότι είμαι ο ταξικός εχθρός και πρέπει να πληρώσω. Δεν μίλησα. […] Οταν μου έσπασαν το μαγαζί, με είπαν νοικοκυραίο, ακροδεξιό και φασίστα Δεν μίλησα. Οταν καιγόταν το σπίτι μου και οι δικοί μου με είπαν παράνομο και αυθαίρετο. Και πάλι δεν μίλησα… [ J Τώρα μου λένε ότι αδίκησαν τη μεσαία τάξη και ήρθε ο καιρός να επανορθώσουν. Τώρα Ενα μήνα πριν τις εκλογές!… Πάλι δεν μιλάω…».

Οταν οι ναζιστές δολοφονούσαν μετανάστες και αντιφασίστες και επιτίθονταν σε εργάτες, όταν οι νοικοκυραίοι δολοφονούσαν τον Ζακ Κωστόπουλο, όταν η ελίτ μετέφερε τα βάρη της κρίσης από τους ώμους της σε εκείνους του λαού, πάλι δεν μίλησες, το βούλωσες επιδεικτικά.
Η σιωπή σου ήταν πολιτική θέση που απέπνεε μισανθρωπία, κυνισμό, κοινωνικό κανιβαλισμό. Οπότε και να ανοίξεις το στόμα σου τώρα, πρόβλημα με τη δυσοσμία της κοιλότητάς σου θα προκαλέσεις.
Αλλά η σιωπή σου πλέον δεν εξυπηρετεί τους «νόμιμους κατόχους της εξουσίας στη χώρα».

Πηγή: Παναγιώτης Φρούντζος – Documento
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

9 Ιουνίου 2019 στις 10:56 π.μ.

Tις φυλακές «τύπου Γ» και απαγόρευση αδειών στους έγκλειστους «τρομοκράτες», τι για οριστική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τι για επιστροφή της ομάδας Δέλτα
To ξηλωμα καθε προστατευτικού πλέγματος στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων), Οπως και εφοδο στο ``αβατο`` των Εξαρχειων οταν τα αγγιξουν τοτε θα γινει και ο ταφος τους

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger