Home » » ΜΜΕ και πυρκαγιές με την κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΜΜΕ και πυρκαγιές με την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 | 9:37 μ.μ.

Γράφει ο  mitsos175

Εμείς είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας. Τα όσα έχουμε πει για τα αίτια των πυρκαγιών επί ΣΥΡΙΖΑ ισχύουν και επί Μητσοτάκη. Άλλωστε η πολιτική είναι ακριβώς η ίδια, οπότε δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε, όσα λέμε κάθε φορά. Το κράτος έχει μια καταστροφική συνέχεια.
Δεν μπορούμε όμως να μην ειρωνευτούμε το πως τα γαλάζια ΜΜΕ παρουσιάζουν μια πραγματικά μεγάλη φωτιά.

"Οριοθετήθηκε η φωτιά". Τι πάει να επί οριοθετήθηκε; Μήπως πως έκαψε τα πάντα και δεν έμεινε σχεδόν τίποτε άλλο να κάψει;
"Η φωτιά φαίνεται καλύτερα". Ναι. αφού έκανε την Ελαφόνησο στάχτη πήρε την κατάλληλη πόζα. Επιπλέον δεν είναι μόνο κόκκινη - πορτοκαλί, έχει και μια ελαφρώς γαλάζια απόχρωση. 

Οι παραπάνω τίτλοι θα ήταν πολύ διαφορετικοί αν τα ΜΜΕ δεν υποστήριζαν τη ΝΔ. Τότε θα μιλούσαν για "κρανίου τόπο", για "μεγάλη καταστροφή, που οδήγησε η ολιγωρία των αρχών" κλπ - κλπ.

Ο πρωθυπουργός στο μεταξύ κάνει τα μπάνια του στην Κρήτη. Ο προεκλογικός αγώνας έχει τελειώσει, οι εκλογές έγιναν, οι επόμενες κανονικά αργούν, επομένως δεν χρειάζεται να ντυθεί πυροσβέστης, να πάρει μια μάνικα, κι όπου βλέπει κάμερα να πετάει νερό. 

Όμως τα ίδια ΜΜΕ για παλαιότερες φωτιές, απαιτούσαν την παρουσία του Πρωθυπουργού στο πύρινο μέτωπο. Δεν είναι κακή ιδέα, να πάνε οι κηφήνες κοντά στη φωτιά, αλλά το θέμα είναι να βρίσκονται αρκετά κοντά, ώστε να νιώσουν, γιατί δεν πρέπει να μας τσουρουφλίζουν με τις ανοησίες τους.

Προσωπικά πιστεύω πως κανένας Πρωθυπουργός, κι ιδιαίτερα ο Κούλης, δεν πρέπει να ανακατεύεται στην κατάσβεση, γιατί πολύ απλά θα τα κάνει τρις χειρότερα.
Αλλά αν δεν είχαμε γαλάζια δικτατορία και λογοκρισία θα είχαμε τίτλους σαν αυτόν: Η χώρα καίγεται κι ο Κούλης μπανιαρίζεται. 

Δεν είναι ο εντελώς διαφορετικός σχολιασμός παρόμοιων γεγονότων υποκρισία και αμοραλισμός; 
Ακόμα χειρότερα. Είναι άρνηση να δούμε επιτέλους σοβαρά τις πραγματικές αιτίες και να πάρουμε τα σωστά μέτρα. Όλοι, γιατί αφορούν όλους μας. Δυστυχώς θα διαπιστώσουμε (όπως είναι λογικό) πως δεν αρκεί ένας αριθμός για να σταματήσουν οι πυρκαγιές.

Δεν χρειάζεται ακόμα επικοινωνιακή πολιτική, η οποία, ή κρύβει τα λάθη και τις παραλείψεις, ή προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τραγωδίες. Χρειάζεται σοβαρότητα. Όμως η σοβαρότητα είναι εκείνη που λείπει περισσότερο.

Λυπόμαστε πάρα πολύ για τις καταστροφές και των φετινών πυρκαγιών. Η χώρα κάθε χρόνο καίγεται το καλοκαίρι, ενώ πνίγεται το χειμώνα. Δεν φταίει ο κακός καιρός αλλά η κακή πολιτική. Πολιτική που ακολουθείται πιστά από όλα τα αστικά κόμματα.

Σε λίγες δεκαετίες ίσως τα δέντρα γίνουν πιο σπάνια από το χρυσό. Τότε ίσως εκτιμηθούν περισσότερο και παρθούν κάποια μέτρα. Ως τότε όμως θα έχουμε μετατραπεί σε μια Κόλαση, ένα μέρος που η ζωή θα είναι εντελώς ανυπόφορη, αν όχι αδύνατη.
Αφήστε λοιπόν τις βλακείες, αλλιώς καήκαμε. Κυριολεκτικά.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger