Home » , » Ορθόδοξοι εναντίον ορθοδόξων. - Γίνε κι εσύ Πατριάρχης, μπορείς

Ορθόδοξοι εναντίον ορθοδόξων. - Γίνε κι εσύ Πατριάρχης, μπορείς

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 | 3:44 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Καλέ πόσα Πατριαρχεία έχει η Ουκρανία; Στην ιστοσελίδα των γαλάζιων θεουσών "ekklisiaonline", αυτή που απειλεί διάφορα site με διώξεις, αφορισμούς κλπ, διαβάζουμε "Ο Πατριάρχης Φιλάρετος καλούμενος να σχολιάσει την απόφαση της μη συμμετοχής στην πομπή κατά την επέτειο του βαπτίσματος των Ρως ανέφερε πως δεν επιθυμούσε να έλθει σε σύγκρουση με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας". 

Δεν καταλαβαίνω. Ο Πατριάρχης δεν είναι Ορθόδοξος; Γιατί να συγκρουστεί με Ορθόδοξους; Μου κίνησε το ενδιαφέρον και διάβασα "Δεν πήγαμε επειδή δεν επιθυμούσαμε μια ούτως ειπείν διαμάχη μεταξύ των πιστών του Πατριαρχείου Κιέβου και της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας. Άρα μέχρι στιγμής δυο ορθόδοξα Πατριαρχία.

"Νομίζω πως όλοι μας παρατηρήσαμε ότι εφέτος η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας κατάφερε να μαζέψει 10-15.000 πιστούς, ενώ το Πατριαρχείο Κιέβου πέρυσι 60.000". 
Δεν ασχοληθήκαμε, αλλά μια που το αναφέρατε, σε πληθυσμό 42.000.000 της Ουκρανίας, δεν το λες και λαοθάλασσα.
"Να τονίσουμε επίσης πως το Πατριαρχείο Μόσχας φέτος είχε περισσότερους πιστούς από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, γεγονός που καταδεικνύει πως η Ορθόδοξη Εκκλησία απαξιώνεται. Εγκαταλείπουν την Εκκλησία επειδή βλέπουν τα λάθη και αντιλαμβάνονται την υποταγή στους Έλληνες (Οικουμενικό Πατριαρχείο)".
Κι άλλο Πατριαρχείο; Μόσχας; Και το Οικουμενικό; Καλέ, πόσοι Πατριάρχες είστε; Για ρεκόρ πάνε.

Ο συγκεκριμένος πάντως είναι Πατριάρχης μόνος του. "Ο ηγέτης του μη-κανονικού «Πατριαρχείου Κιέβου» Φιλάρετος ζήτησε συγχώρεση από τη Σύνοδο των Επισκόπων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, για τη δημιουργία του σχίσματος και ζήτησε επιστροφή στην κοινωνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της RIA-Novosti" μας πληροφορούσε το 2017 άλλη ιστοσελίδα (orthodoxia). Σχισματικός! Το ακούτε θεούσες; Αυτό παράλειψαν να το αναφέρουν οι συντάκτες της ιστοσελίδας.

Από ότι κατάλαβα, αν θέλεις να γίνεις Πατριάρχης στην Ουκρανία, είναι πολύ εύκολο. Σαν να είσαι μετακλητός στον Κούλη. Κι ακόμα πιο εύκολο. Δεν χρειάζεται καν να σε βαφτίσει ο Μητσοτάκης. Απλά σε καθαιρούν κι εσύ μόνο σου γίνεσαι Πατριάρχης. Καλέ μόνο Πατριάρχης; Θεός! 
Θεούλης κι αυτός και όσοι βάζουν άρθρα του σε site. Καλή μου θεούσα, ακόμα δεν κατάλαβες τι γίνεται; Όποιος θέλει θέση, μισθό και προνόμια τα παίρνει μόνος του. Ιδιωτική πρωτοβουλία και στην Εκκλησία. Αυτή τη "Μία", την "Αδιαίρετη"... Λέμε τώρα.

Που λέτε, ο τύπος είναι ιστορία. Δείτε διαδρομή: Ήταν Αρχιεπίσκοπος Κιέβου. Έκανε δικό του Πατριαρχείο. Καθαιρέθηκε ως Σχισματικός από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ρωσίας. Όμως επανήλθε στην κανονικότητα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου το 2018!
Το 2019 έκανε ξανά το Πατριαρχείο λέγοντας πως δεν θέλει ούτε τους Ρώσους, ούτε τους Ουκρανούς, ούτε το Φανάρι. "Πιο καλή η μοναξιά..." που λέει και το τραγούδι. Με τόσα σούρτα φέρτα, εγώ πάντως θα είχα ζαλιστεί. 

Η θρησκεία και η πολιτική σε κάποιες χώρες είναι τόσο στενά δεμένες μεταξύ τους που είναι αδύνατο να τις ξεχωρίσουμε. Αυτοί που παριστάνουν τις θεούσες δεν έχουν το Θεό τους. Καλύτερα θα ήταν να κοιτάζουν τα στραβά τους κι ίσως καταλάβουν γιατί ο κόσμος τους γυρνά αηδιασμένος την πλάτη.
Για φαντάσου. Άρχισε να ξυπνά και το ποίμνιο!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger