Home » , » Αρχή του τέλους της λυκοφιλίας Τσάρου και Σουλτάνου.

Αρχή του τέλους της λυκοφιλίας Τσάρου και Σουλτάνου.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 | 4:03 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

"Μια τουρκική στρατιωτική φάλαγγα δέχθηκε σήμερα επίθεση ενώ κατευθυνόταν προς ένα από τα παρατηρητήριά της στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας πως από την αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν τρεις άμαχοι και 12 άλλοι τραυματίσθηκαν. Το υπουργείο ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε πως η επίθεση αυτή ήταν μια παραβίαση των συμφωνιών και της συνεργασίας με τη Ρωσία, τον ισχυρότερο σύμμαχο του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Πρόσθεσε πως η Ρωσία είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τη φάλαγγα. «Καταδικάζουμε δριμύτατα αυτή την επίθεση, που έρχεται σε αντίφαση με τις υφιστάμενες συμφωνίες, τη συνεργασία και τον διάλογο με τη Ρωσία», αναφέρεται στη δήλωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας".  (Πηγή: ΑΠΕ).

Μερικές σχόλια για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.
Κατ αρχήν κανείς άμαχος δεν σκοτώθηκε. Σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν ένοπλοι ισλαμιστές τρομοκράτες που συνόδευαν τη φάλαγγα. Φάλαγγα η οποία μετέφερε ενισχύσεις, κυρίως πυρομαχικά, στους ισλαμοφασίστες μισθοφόρους, που συντρίφτηκαν από τον ένδοξο Συριακό Αραβικό Στρατό. 

Ο Συριακός στρατός κοντεύει να κυκλώσει μια πολύ μεγάλης στρατηγικής σημασίας πόλη, την Khan Sheikhun, γνωστή από την προβοκάτσια με τα χημικά τον Απρίλη του 2017 και την Αμερικανική επίθεση που ακολούθησε.
Οι Τούρκοι με οχήματα και αεροσκάφη προσπαθούν να σταματήσουν την προέλαση του Συριακού Στρατού. Η Ρωσική αεροπορία που έπληξε με ακρίβεια τις Τουρκικές ενισχύσεις, "έπεισε" την Άγκυρα για το μάταιο της απόπειρας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Υπάρχει πράγματι από το 2018 συμφωνία για μια ζώνη πλάτους 20 χιλιομέτρων μεταξύ των αντιμαχομένων, όπου δεν επιτρέπονται μαχητές και όπλα.
Η συμφωνία μεταξύ Ρωσίας, Συρίας και Τουρκίας, παραβιάστηκε κατ' εξακολούθηση από τους αντάρτες που υποστηρίζει η Τουρκία. Η Τουρκία συμφώνησε μόνο και μόνο για να ενισχύσει τους αντάρτες και να παρατείνει τον πόλεμο.
Μετά από μήνες ανταλλαγών πυροβολικού, και προσπάθειας διείσδυσης των ανταρτών, ο Συριακός Αραβικός Στρατός αντεπιτέθηκε. Έπειτα από σκληρές μάχες αρκετών ημερών κατέλαβε κάποια σημεία στρατηγικής σημασίες κι απελευθέρωσε μερικές πόλεις. 

Θα περίμενε κανείς οι ισλαμοφασίστες να σταματήσουν. Όμως συνέχισαν τις επιθέσεις. Αυτό ήταν μεγάλο λάθος από τη μεριά τους, αφού ο Συριακός στρατός με ένα κυκλωτικό ελιγμό από δυο κύριες κατευθύνσεις διέσπασε τις άμυνες των τρομοκρατών και πρόκειται τώρα να παγιδεύσει χιλιάδες αντάρτες αλλά και Τούρκους στρατιώτες.

"Στις 13 Αυγούστου οι δυνάμεις των "Τίγρεων" αντιμετώπισαν μια πρόκληση. Σε μια νύχτα, έπρεπε να περάσουν τη μισή απόσταση μεταξύ των πόλεων Hobeit και Khan Sheikhoun. Όταν οι τελευταίες ακτίνες άφηναν τον ορίζοντα οι "Τίγρεις" άναψαν τις μηχανές. Αλλά οι κινήσεις τους δεν πέρασαν απαρατήρητες. Εχθρικά αποσπάσματα ετοιμάστηκαν να τους συναντήσουν με ότι μέσο διέθεταν"... Τελικά οι Τίγρεις τα κατάφεραν.

Ο Συριακός στρατός δεν έκανε το λάθος να εισβάλει μέσα στην πόλη αλλά την παρέκαμψε και προχώρησε Βορειότερα. Αν ολοκληρωθεί ο ελιγμός τίποτε δεν θα σταματήσει το Συριακό Στρατό να απελευθερώσει έπειτα και την τελευταία μεγάλη πόλη της Συρίας, την Idlib. Και τότε οι Τούρκοι θα πρέπει ή να αντιμετωπίσουν τους Σύριους και τους Ρώσους, ή να ξεχάσουν τα σχέδια τους για ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 
Είναι η αρχή του τέλους της λυκοφιλίας Τσάρου και Σουλτάνου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger