Home » , » Οι νοσταλγοί της χούντας στην κυβέρνηση. Οι κομμουνιστές απαγορεύονται να στελεχώσουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς (Οχι ότι έχουν καμιά τέτοια διάθεση....)

Οι νοσταλγοί της χούντας στην κυβέρνηση. Οι κομμουνιστές απαγορεύονται να στελεχώσουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς (Οχι ότι έχουν καμιά τέτοια διάθεση....)

Από giorgis , Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019 | 8:58 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Αρκεί μια απλή ανάγνωση της κυβερνητικής ανακοίνωσης για την πρόσληψη 1.500 μπάτσων για να διαπιστώσει κανείς ότι είναι εντελώς "προβληματική", για να το πούμε όσα πιο κομψά γίνεται.

Γιατί άντε και να προσπεράσεις ότι οι υποψήφιοι μπάτσοι/νες πρέπει να έχουν  "ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς υποδήματα." και  "άρτια σωματική διάπλαση". 
Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε το σημείο της ανακοίνωσης που απαιτεί από τους υποψηφίους ένοπλους προστάτες του συστήματος  "να έχουν πίστη στο Σύνταγμα, και αφοσίωση στην Πατρίδα".  

Εδώ ξεκάθαρα αποκλείονται οι κομμουνιστές να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό επιλογής μπάτσων. (Φυσικά δεν θα έχουν καμιά τέτοια διάθεση, αλλά λέμε τώρα...).

Ας αφήσουμε τα περί "αφοσίωσης στην Πατρίδα". Στεκόμαστε στο σημείο που απαιτείται από τους μελλοντικούς μπάτσους "να έχουν πίστη στο Σύνταγμα".  
Κι αυτό γιατί δεν χρειάζεται να είσαι Συνταγματολόγος για να ξέρεις ότι το Σύνταγμα δεν είναι ένας οποιοσδήποτε νόμος. Είναι η θεωρητική κατοχύρωση του υπάρχοντος κοινωνικο-οικονομικού συστήματος. Του καπιταλισμού δηλαδή. 
Το γράφει εξάλλου καθαρά στο άρθρο 110 παράγραφος 1: «Οι διατάξεις του Συντάγματος υπόκεινται σε αναθεώρηση, εκτός από εκείνες που καθορίζουν τη βάση και τη μορφή του πολιτεύματος, ως Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας».

Αρα οι κομμουνιστές που ξεκάθαρα δηλώνουν ότι αγωνίζονται για να ανατρέψουν την σημερινή αστική δικτατορία, αποκλείεται εκ των προτέρων να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την περαιτέρω στελέχωση των κατασταλτικών μηχανισμών.

Υπάρχει όμως άλλο ένα σημείο της προκήρυξης που δημιουργεί "περίεργες" σκέψεις. Τι σημαίνει ότι οι υποψήφιοι μπάτσοι δεν πρέπει να έχουν "σχετικές απεικονίσεις, ως εκ του περιεχομένου τους, είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου
είτε προκαλούν κατά τρόπο, ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους". Δηλαδή κάποιος που είχε αρθρογραφήσει σε έντυπα ή σε διαδικτυακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζοντας πολιτικές απόψεις μη αρεστές στους κυβερνώντες έχει "καεί από χέρι";

Υ.Γ: Και τα παραπάνω τα απαιτεί μια κυβέρνηση που έχει στις τάξεις της υπουργό, ένα πρώην πρόεδρο της νεολαίας ΕΠΕΝ (του κόμματος που ίδρυσε ο Παπαδόπουλος το 1983 από τον Κορυδαλλό)...
  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger