Home » , » Ασύνδετοι χαβάδες

Ασύνδετοι χαβάδες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 | 11:21 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Στις 24 Αυγούστου 2007 είχαμε τις πυρκαγιές στην Ηλεία. Μάλλον τα 84 θύματα εκείνου του καλοκαιριού δεν προσφέρονται για τυμβωρυχία από τη ΝΔ.
(Με την ευκαιρία να θυμίσουμε ότι ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Αδωνις Γεωργιάδης σαν βουλευτής του Καρατζαφέρη τότε κραύγαζε στα τηλεοπτικά παράθυρα: "Η ΝΔ έκαψε Ηλεία-Αθήνα-Πάρνηθα-Αττική-Σύνταγμα. Η ΝΔ είναι ο Νέρωνας σε κόμμα...").

Κάθε καλοκαίρι καιγόμαστε απ' άκρη σ' άκρη. Με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ίσως να έχουν σχέση οι πυρκαγιές (μεταξύ άλλων ιδιωτικών συμφερόντων) και με την υπόσχεση μονιμοποίησης αυθαιρέτων, όπως διαφημίζουν αυτόν το καιρό οι κυβερνητικές πατσαβούρες.

Αλλά, ας αφήσουμε τις φωτιές κι ας πιάσουμε το νερό. Το Αιγαίο για την Ελλάδα είναι όπως η Μακεδονία. Ελληνικό από τα αρχαιότατα χρόνια. Από τότε που αυτοκτόνησε ο Αιγέας και πιο πριν. Βέβαια στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Γιατί έχουμε 6 ναυτικά μίλια χωρικά ύδατα.
Ακόμα όμως και αυτό το έχουμε πουλήσει στους Αμερικάνους που κάνουν κυριολεκτικά ό,τι θέλουν στην Ελλάδα όποτε το θέλουν. Είμαστε βολικοί. Για να δείξουμε μάλιστα πόσο αγαπάμε όλους τους συμμάχους μας, θα πάρουμε πλοία να έχουμε να κάνουμε κρουαζιέρες. Γιατί τίποτε άλλο δεν μας παίρνει να κάνουμε με τα χάλια που έχουμε, κι ας λένε οι εθνικιστές κουταμάρες.

Νέες αγορές, νέες μίζες. Διότι τι θα ήμασταν χωρίς τη μίζα; Κράτος ίσως; Μπορεί. Τώρα είμαστε μια χαρά προτεκτοράτο, αλλά εθνικά υπερήφανοι. Βεβαίως είμαστε εθνικά υπερήφανοι και για τη δημοκρατία μας! Αυτό βέβαια που πάθαμε με τη δημοκρατία το πάθανε πολλοί και με τις πρώτες ύλες: Έχεις κάτι δικό σου, το εξάγεις, το τροποποιούν άλλοι και το παίρνεις πίσω ακριβότερο κι αλλαγμένο.

Στην Αθήνα με τα στραβά και τα ανάποδα της Αρχαιότητας, την αμάθεια, τη δουλεία, την πατριαρχία, τους δημαγωγούς κοκ, υπήρχε ένα καλό: Η άμεση δημοκρατία. Όσο οι Αθηναίοι ήταν σοβαροί, δεν παρασύρονταν από απατεώνες, είχαν και τον εξοστρακισμό για τους πλούσιους, τα πήγαιναν μια χαρά.
Και τους Πέρσες που ήταν η υπερδύναμη της εποχής απέκρουσαν και πλούσιοι έγιναν και μνημεία έφτιαξαν και άλλα πολλά. Όμως μετά καβάλησαν το καλάμι. Έκαναν ένα σωρό βλακείες.
Σήμερα τις ανοησίες τις κάνουν οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού. Που είναι τόσο εκπρόσωποι του λαού, όσο εγώ αστροναύτης. 

Ξέχασα την εορτή. Κάθε 24 Αυγούστου γιορτάζει ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, γνωστός ως Πατροκοσμάς. Ίδρυσε πολλά σχολεία. Επί Τουρκοκρατίας. Κι εγώ από παιδί είχα την απορία. Αφού στην Τουρκοκρατία ήταν κρυφά τα σχολεία πως τα ίδρυσε; Με θαύμα;

Μετά έμαθα πως δεν ήταν και τόσο κρυφά τα σχολεία "Σύμφωνα με τους σύγχρονους ακαδημαϊκούς ιστορικούς, η ύπαρξη του κρυφού σχολειού, για την τεκμηρίωση του οποίου χρησιμοποιούνταν ως πρόσφατα μαρτυρίες από την εποχή της Επανάστασης και εξής μαζί με τοπικές παραδόσεις, είναι ένας μύθος χωρίς ιστορική βάση".
Τι μου λέτε; Και το τραγούδι με το φεγγαράκι το λαμπρό; "Φεγγαράκι μου λαμπρό φέξε μου και γλίστρησα" δηλαδή; Ε βέβαια! Αν πήγαιναν σχολείο κάθε πανσέληνο δεν θα ήταν μαθητές, λυκάνθρωποι θα ήταν. Κι αν έχει και σύννεφα; Αγράμματοι μια ζωή. Γεια σου Ελλάδα μου με τους μύθους σου!

Μια και αναφέραμε τα σχολεία, άκουσα πως η ΝΔ έκλεισε 100 στη Μακεδονία. "Λείπουν μαθητές". Δεν είχε και μεγάλο φεγγάρι φέτος... Αν βάζαμε στα θρανία τους μπάτσους που θα πάρει;
Να μάθουν δυο τρία πραγματάκια. Να μην εξοστρακίζονται οι σφαίρες πχ. Είναι θέμα Φυσικής. Αν και κάποιοι πιστεύουν πως είναι και θέμα Αγωγής του Πολίτη.

Δόξα τα λεφτά, μπορεί να μην έχουμε μαθητές, καθηγητές, σχολειά, γιατρούς, νοσοκομεία, αλλά μπάτσους, παπάδες, και στρατιωτικούς έχουμε. Στοκ. Είμαστε πρώτοι σε παραγωγή. Όπως και σε κηφήνες.
Αν τους στέλναμε στο εξωτερικό, να βελτιώναμε τα οικονομικά μας; Δεν γίνεται να βελτιώσεις τα οικονομικά με Κούλη. Εκτός αν είσαι λαμόγιο ή κεφαλαιούχος. Μεγάλο λαμόγιο δηλαδή.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger