Home » , » Υπάρχει και άλλη ανάγνωση για τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια;

Υπάρχει και άλλη ανάγνωση για τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019 | 8:14 μ.μ.

Του Μ.Κ

Η μαζικότητα και ο παλμός της σημερινής συγκέντρωσης και πορείας ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Οι διαδηλωτές/ιες πρέπει να ξεπερνούσαν τα 6.000 άτομα.

Μετά το τέλος της κινητοποίησης βρεθήκαμε σε ένα ουζερί με συντρόφους/ισες. Θέμα συζήτησης, τι άλλο, παρά τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή των Εξαρχείων.
Μια εκτίμηση ενός συντρόφου, ο οποίος έχει πολύ μεγάλη διαδρομή στον χώρο, και μόνο ανεύθυνο δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις, μου τριβελίζει συνέχεια το μυαλό.

Με δυο λόγια η δική του ανάγνωση. Tο υπουργείο δημόσιας τάξης δεν έχει καμιά διάθεση να χτυπήσει τα κυκλώματα που διακινούν ναρκωτικά, Αντίθετα θα τα χρησιμοποιήσει για να κάνουν την βρόμικη δουλειά
Οι πάντες γνωρίζουν ότι για όλο το 24ωρο, σε συγκεκριμένες περιοχές των Εξαρχείων "δουλεύουν" τα βαποράκια χρησιμοποιώντας την μέθοδο "3 προς 1".
Τα δυστυχισμένα τοξικοεξαρτημένα αυτά άτομα, όταν πουλήσουν το εμπόρευμα τους, πάνε την είσπραξη στον "ανώτερο" τους και προμηθεύονται την δόση τους, δωρεάν. (Υπάρχει ένας ολόκληρος μηχανισμός που ελέγχουν οι πρεζέμποροι).

Αν ήθελε το υπουργείο ΠροΠο να χτυπήσει κυκλώματα ναρκωτικών, θα έστελνε κλιμάκια της δίωξης ναρκωτικών να παρακολουθήσει συστηματικά τους διακινητές της πρέζας και έτσι θα έφτανε στις γιάφκες των πρεζόπορων.
Αντί γι΄αυτό κάνει κάτι προσχηματικές επιχειρήσεις σκούπα, συλλαμβάνει κάποια βαποράκια με "μικροποσότητα ναρκωτικών", τα οδηγεί στα αστυνομικά τμήματα και αφού δεν έχει τι να τα κάνει τα αφήνει ελεύθερα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι όταν αποτύχει, -κάτι που είναι περισσότερο από ορατό- η αστυνομική επιχείρηση καταστολής, να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο που θα είναι να προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο στα Εξάρχεια.
Θα παρουσιάσει τους πρεζέμπορους και τις συμμορίες τους, που αποτελούνται από σκληρούς κακοποιούς, "κατοίκους της περιοχής". 
Με πρόσχημα ότι ενδιαφέρονται για την "ασφάλεια", θα κάνουν εφόδους σε καταλήψεις και κατειλημμένα στέκια, δημιουργώντας σκηνικό πολέμου με σκοπό να αναγκαστούν μόνιμοι κάτοικοι των Εξαρχείων, να εγκαταλείψουν τους χώρους μόνιμης διαμονής τους.

«Η επιτυχής αναμόρφωση μιας αστικής περιοχής προϋποθέτει την απομάκρυνση όσων διαμένουν ή εργάζονται στον χώρο πριν από την παρέμβαση», τόνιζε μελέτη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ενώ για να στηθεί αυτή η τεράστια μπίζνα εξυπηρέτησης οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος των κατοίκων των Εξαρχείων, η κυβέρνηση της δεξιάς δεν θα διστάσει να χύσει και αίμα..

Β.Κ: Κάναμε συντακτικές παρεμβάσεις και συμπυκνώσαμε το κείμενο του Μ.Κ.
Το κείμενο εκφράζει αποκλειστικά τον συντάκτη του και θα μας φαινόταν εφιαλτικό να υπάρχει ίχνος παρόμοιου σεναρίου στα κυβερνητικά επιτελεία.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

15 Σεπτεμβρίου 2019 - 9:09 π.μ.

Υπάρχει και μια τρίτη ανάγνωση για τα Εξάρχεια. Δημοσιεύεται στο blog "Το περιβάλλον συζητά με έναν Αρχιτέκτονα" και με τίτλο "Το "άβατο των Εξαρχείων" και η κυρίαρχη τάξη" https://angelmois.blogspot.com/2019/05/blog-post.html
Δημοσιεύθηκε στις 12/5/2019
Είναι ένα μικρό κείμενο. Να τι λέει :
Περιβάλλον: Ακούω τώρα τελευταία πολλοί να μιλούν για το «άβατο των Εξαρχείων».
Αρχιτέκτονας: Δεν ακούς πολλούς. Ακούς αυτούς που στηρίζουν τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης. Αυτοί μιλούν για το «άβατο της περιοχής Εξάρχεια». Γιατί δεν τους ρωτάς να σου μιλήσουν για το «άβατο της περιοχής Κουκάκι»;
Περιβάλλον: Τι να ρωτήσω; Κανείς δεν μιλά γι αυτό.
Αρχιτέκτονας: Δεν μιλά γιατί η περιοχή Κουκάκι είναι «άβατο» σήμερα στα λαϊκά στρώματα και «βατή» στα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης. Στα Εξάρχεια συμβαίνει το αντίθετο. Είναι περιοχή «βατή» στα λαϊκά στρώματα και «άβατο» στις ορέξεις της κυρίαρχης τάξης.
Ο όρος «άβατο» σαν χαρακτηριστικό περιοχής πόλης είναι δημιούργημα της κυρίαρχης τάξης. Δημιουργήθηκε από αυτή όταν θέλοντας να υποβαθμίσει συγκεκριμένες περιοχές των πόλεων όπου κατοικούν λαϊκά στρώματα, και να τις «αναβαθμίσει» εξυπηρετώντας τα συμφέροντά της, προκειμένου να τα υποχρεώσει σε φυγή, εφαρμόζει πρακτικές και δημιουργεί συνθήκες υποχρεωτικής φυγής των στρωμάτων αυτών από την περιοχή. Όταν τα λαϊκά στρώματα αντιδρούν στις πρακτικές που εφαρμόζει η κυρίαρχη τάξη στην περιοχή, τότε η περιοχή χαρακτηρίζεται «άβατο», από την κυρίαρχη τάξη, Και χαρακτηρίζεται «άβατο» γιατί με το πρόσχημα αυτό καλύπτει τις «ακραίες αγοραίες πρακτικές» και τις «απάνθρωπες συνθήκες» που επιβάλλει στα λαϊκά στρώματα, προκειμένου να πετύχει τον σκοπό της. Ας θυμηθούμε λίγο το κέντρο της Αθήνας πριν από μερικά χρόνια την περίοδο της υποβάθμισής του, και τις πρακτικές που εφάρμοσε η κυρίαρχη τάξη τότε.- σύλληψη των καταληψιών της «Βίλα Αμαλία», επιχείρηση «σκούπα» των Λοβέρδου Χρυσοχοϊδη, διοχέτευση φασιστικών ομάδων στις περιοχές, κ.α- Μιλούσε πάλι για «άβατο» τότε. Τώρα που το κέντρο της Αθήνας πέρασε στα χέρια της και ικανοποιεί τις ορέξεις της στην περιοχή, τώρα που έγινε «άβατο» στα λαϊκά στρώματα, δηλαδή έγινε «βατό» στα συμφέροντά της δεν μιλά πια για «άβατο» μιλά για «αναβάθμιση». Κατάλαβες τώρα γιατί μιλά για το «άβατο των Εξαρχείων»;
Περιβάλλον : Κατάλαβα.

Για την "υποβάθμιση- αναβάθμιση" του κέντρου της Αθήνας κοίταξε εδώ : ΝΕΟΣ ΓΟΚ : Επενδυτές παρόντες - Λαός απών https://angelmois.blogspot.com/2012/03/blog-post_17.html


15 Σεπτεμβρίου 2019 - 9:52 π.μ.

Κλοπή Λέρου: Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να μιλά για τον κίνδυνο της Τρομοκρατίας!
http://diktiospartakos.blogspot.com/2019/09/blog-post_253.html

16 Σεπτεμβρίου 2019 - 2:51 μ.μ.

Προς δουλευτη:πολυ σωστο το αρθρο. Βεβαια η λογικη συμφωνει με αυτα. Οποιος δεν την εχει βεβσια παπαγαλιζει περι αβατου υπερ επιχειρησεων της αστυν. Κτλ. Αλλα που να βρουν τη λογικη οι ασπαλακες. -

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger