Home » , » Οι πατριώτες.

Οι πατριώτες.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 | 9:03 μ.μ.

Αγαπητή Εγκυκλοπαίδεια. Συγχαρητήρια για το site και τις γνώσεις που μας προσφέρεις. Κάνεις όμως που και που μερικά λαθάκια. Διαβάζω: "Ο Σπύρος Λάτσης είναι Έλληνας τραπεζίτης, εφοπλιστής και μεγιστάνας της πετρελαιαγοράς".

Έλληνας!; Ο Λάτσης; Είναι σίγουρο; Κάνατε τεστ DNA; Αν είστε σίγουροι πάω πάσο αλλά Έλληνας να έχει τις δουλειές του στην Ελβετία και το Λουξεμβούργο;
Μήπως - δεν θέλουμε να ανακατευτούμε σε οικογενειακά θέματα - έγινε κάποιο λάθος;

Πατριώτης ο Σπύρος! Ε να φέρει και τις άλλες δουλειές στην πατρίδα. Όχι μόνο τη Lamda Development. Αν το κάνει δεν θα είναι ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο; 
Ναι αλλά κάτι θα πάρει αυτό το φουκαριάρικο το κράτος από φόρους. Ο Κούλης κυβερνά, μάλλον θα δώσει κι άλλα δις δανεικά κι αγύριστα στο φτωχούλη τραπεζίτη. Κι αυτός που μένει μόνιμα στην Ελβετία θα ψηφίσει για μένα που μένω εδώ;

Μαρινάκης. Εδώ σας έπιασα. Γέννημα θρέμμα Λιβερίας! Τι Έλληνας μου λέτε ρε; 
Τα καράβια του σημαία Λιβερίας έχουν. Όπως όλων σχεδόν των εφοπλιστών. Άμα ήταν Έλληνας, θα έβαζε την Γαλανόλευκη.
Την έβαλε επειδή θυμίζει Ολυμπιακό; Α γι αυτό; Κι εγώ νόμιζα πως οι εφοπλιστές είναι μόνο από τη Λιβερία και τον Παναμά. Πως είναι ποδοσφαιρομάνα η Λιουλαναμπε, που έλεγε ο "Αγαπούλας"; "Η Capital των Βαγγέλη Μαρινάκη και Γεράσιμου Καλογηράτου και οι κραταιές εταιρίες των Γιώργου Προκοπίου, Χάρης Βαφειά και Πέτρου Παππά δεν διέθεταν κανένα πλοίο με ελληνική σημαία". Πατριώτης όμως ο Βαγγέλης. Και παλιός Μακεδονομάχος. Τώρα όμως μόνο Ολυμπιακός και Πρωθυπουργός.

Αυτά τα ολίγα ως απάντηση σε κάποια site, που είναι πάντα κυβέρνηση, αφού πληρώνονται για να κολακεύουν τα αφεντικά και να λεν προβοκατόρικα για τους εργαζόμενους. Εσχάτως δε να κάνουν και προπαγάνδα υπέρ του πολέμου.
Όταν οι εφοπλιστές βάλουν Ελληνική σημαία στα πλοία τους, όταν οι πλούσιοι φέρουν τα λεφτά τους να φορολογηθούν εδώ, όταν οι φασίστες γίνουν άνθρωποι, κι όταν ο ήλιος γίνει φεγγάρι, τότε και μόνο τότε θα συζητήσουμε, αν θα σκοτωθούμε για τα συμφέροντά τους.

Δεν πολεμάμε ρε, τους άλλους εργαζόμενους, τι δεν καταλαβαίνετε; Κι αν τολμάτε, δώστε μας όπλα, να δείτε ποιος θα γίνει στόχος. Αφήστε λοιπόν τα σάπια, γιατί ξέρουμε που το πάτε. Αποπροσανατολισμό, μίζα από εξοπλισμούς, καταπίεση κι εκμετάλλευση.

Δεν μου καίγεται καρφί, αν θα καταστρέψει το Περιβάλλον για να κερδίσει ο "Έλληνας" Καπιτάλας ή ο Τούρκος. Σκοτίστηκε που γεννήθηκε και από ποιους. Πόσα έχει τον ενδιαφέρει μόνο.
Εμείς μόνο να χάσουμε μπορούμε από αυτή την Ιστορία. Τους μισθούς μας, τις δουλειές μας, τις συντάξεις μας και αν πάνε ακόμα χειρότερα τα πράγματα την υγειά μας και τη ζωή μας.
Δεν θέλουμε όπλα. Ούτε τις φρεγάτες, ούτε αεροπλάνα. Να δώσουν οι εφοπλιστές κάνα πλοίο, να έχετε, να κόβετε βόλτες. Τόσα τάνκερ διαθέτουν κι ούτε μια βάρκα για την πατρίδα; 
Μόνο εμείς πατριωτισμό δηλαδή; Τι μας περάσατε, μαλάκες;

Κούλη, πες στο Μαρινάκη το συγγενή σου, να βάλει Ελληνική σημαία στα πλοία του. Θα σε δείρει; Σου χρειάζεται.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger