Home » , » Μαζικό μαθητικό συλλαλητήριο - Σύλληψη μαθητή που γεννά ερωτηματικά

Μαζικό μαθητικό συλλαλητήριο - Σύλληψη μαθητή που γεννά ερωτηματικά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 | 7:18 μ.μ.


Χιλιάδες ήταν οι μαθητές οι οποίοι έχοντας την συμπαράσταση  φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονέων,πήραν μέρος στο σημερινό μαθητικό συλλαλητήριο το οποίο είχε βασικό σύνθημα «Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει».

Οι διαδηλωτές/ιες με την μαζική τους συμμετοχή εκδήλωσαν την αντίθεση τους στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, όπως είναι η θέσπιση βάσης εισαγωγής του 10 στα πανεπιστήμια και η σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά.
Βασική τους απαίτηση ήταν η κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία, αφού απουσιάζουν πολλοί εκπαιδευτικοί με αποτέλεσμα να μην γίνονται ούτε τα βασικά μαθήματα.

Με πρόσχημα ότι μαθητές έριξαν κάποιες πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ, οι μπάτσοι έπνιξαν με χημικά και δακρυγόνα την πορεία. Οπως ανακοινώθηκε μάλιστα η αστυνομία προχώρησε σε μια σύλληψη 17χρονου μαθητή και τέσσερις προσαγωγές.

Δεν γνωρίζουμε αν και οι προσαγωγές μετατραπούν σε συλλήψεις και τι κατηγορίες μπορούν να αποδοθούν στον ήδη συλληφθέντα.  Μας προϊδεάζει όμως το γεγονός ότι θα καθεστωτικά ΜΜΕ αναφέρουν "ότι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή ένα σακίδιο με πέντε βόμβες μολότοφ".
Αν βρεθούν ένα-δυο μπάτσοι και ισχυριστούν ότι οι μαθητές πέταξαν μολότοφ, τότε σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιήσεις που έκανε στον Π.Κ ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, οι μαθητές θα διωχθούν κακουργηματικής  φύσης αδίκημα και θα κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με 10 χρόνια φυλακή! 

Το αναφέρουμε αυτό γιατί οι μπάτσοι έχουν κάνει αρκετές τέτοιες προβοκάτσιες.

Υ.Γ: Η φώτο με την σύλληψη του μαθητή είναι απ' το f/b του Μάριου Λώλου.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

4 Νοεμβρίου 2019 στις 9:48 μ.μ.

Βλεπε περιπτωση Μαριου Ζερβα παλαιοτερα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger