Home » , » Να τσακίσουμε τον φασισμό μέσα και έξω από τα σχολεία

Να τσακίσουμε τον φασισμό μέσα και έξω από τα σχολεία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 | 8:12 μ.μ.

Την Τετάρτη 6/11 στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης μαθητής από το Ιράν δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από μια ομάδα φασιστοειδών και απειλήθηκε, για να μην ξαναπάει σχολείο. Την Πέμπτη 8/11 –σαν συνέχεια της διαμαρτυρίας μιας μικρής ομάδας «αγανακτισμένων» κατοίκων στα Γιαννιτσά που εμπόδισαν πούλμαν με πρόσφυγες να εισέλθουν στην περιοχή- μια μειοψηφία μαθητών στα Γιαννιτσά πραγματοποίησαν κατάληψη στο σχολείο τους και έκαναν πορεία κατά των προσφύγων.

Αυτές οι φασιστικές- ρατσιστικές φωνές έχουν προσπαθήσει αρκετές φορές να εισχωρήσουν στις γραμμές των μαθητών προσπαθώντας να δημιουργήσουν σύγχυση (πιο πρόσφατο παράδειγμα οι αποτυχημένες καταλήψεις για το μακεδονικό). Όμως όλες τις φορές αποδείχτηκε ότι στα σχολειά μας ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν θα βρει ποτέ χώρο και πάντα θα απομονώνεται.

Τα παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών οικογενειών συνεχίζουν να παλεύουν για τα πραγματικά προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και κόντρα στις ρατσιστικές αντιλήψεις. Οι μαθητές πραγματοποιούν πλήθος καταλήψεων διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις στα σχολεία (καθηγητές, βιβλία, καθαριότητα, εργαστήρια, σχολικά λεωφορεία). Επίσης, στέκονται αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες συμμαθητές τους καταδικάζοντας τα παραπάνω περιστατικά.

Έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτή τη νεολαία, η οποία αναγνωρίζει ότι το πρόβλημα στα σχολεία δεν είναι οι πρόσφυγες συμμαθητές τους, αλλά η πολιτική που ακολουθούν οι αστικές κυβερνήσεις στον τομέα της εκπαίδευσης. Στη νεολαία η οποία αναγνωρίζει ότι εχθρός της δεν είναι οι πρόσφυγες, αλλά οι ιμπεριαλιστές που με πολέμους τσακίζουν τους λαούς για τα μονοπωλιακά τους συμφέροντα.

Μας στάλθηκε από Prolet Connect 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger