Home » , » Διαδήλωση αύριο στο Μοναστηράκι ενάντια σε νέα μπατσάδικη σκευωρία - Παρέμβαση του "Ρουβίκωνα" στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως

Διαδήλωση αύριο στο Μοναστηράκι ενάντια σε νέα μπατσάδικη σκευωρία - Παρέμβαση του "Ρουβίκωνα" στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 | 8:06 μ.μ.

Γράφαμε χτες για το όργιο αστυνομικής καταστολής που υπήρξε στην περιοχή των Εξαρχείων. Αυτό όμως συνηθίζεται συνοδεύτηκε από ένα μπαράζ συλλήψεων που έκαναν οι μπάτσοι στον σωρό.

Αναφερόμενο στα γεγονότα κείμενο του "Ρουβίκωνα" αναφέρει: "Κόσμος ξυλοκοπήθηκε, ένα καφενείο πολιορκήθηκε για ώρα και τελικά ένα μέλος μας συνελήφθη, αφού πρώτα χτυπήθηκε άγρια και στοχευμένα από τις δυνάμεις της καταστολής. Το μέλος μας κατηγορείται ότι πέταξε άδειο μπουκάλι κατά των ΜΑΤ. Έχουμε σειρά αυτοπτών μαρτύρων που θα βεβαιώσουν ότι αυτό είναι ψέμα και ότι η επίθεση και σύλληψη του μέλους μας ήταν «στημένη» από την αστυνομία".

Μπροστά σ' αυτή την νέα μπατσάδικη σκευωρία "Αύριο στις 12:00, στο Μοναστηράκι το No Passaran καλεί σε συγκέντρωση και πορεία υπεράσπισης του κόσμου του αγώνα από την κατασταλτική επίθεση του κράτους. Πρέπει όλοι και όλες να είμαστε εκεί", αναφέρει η ανακοίνωση της αναρχικής ομάδας.

Σήμερα επίσης η Φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα έκανε παρέμβαση με μπογιές στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως στο Χαλάνδρι.

Το αναλυτικό κείμενο -το οποίο συνοδεύεται και από βίντεο- το οποίο αιτιολογεί την ενέργεια της συλλογικότητας αναφέρει αρχικά: "Με το που βγήκε η νέα κυβέρνηση έλαβε τη σκυτάλη να ολοκληρώσει το σχεδιασμό του κράτους για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της παιδείας και να ξεκινήσει μία ευρεία κατασταλτική εκστρατεία απέναντι στους φοιτητές. Η Νίκη Κεραμέως σε αυτή τη λογική της καταστολής ως εναρκτήριο λάκτισμα κατήργησε νομικά το άσυλο μες στο καλοκαίρι που μας πέρασε, στοχοποιώντας κατά κύριο λόγο τους αγωνιζόμενους φοιτητές, οι οποίοι στηρίζουν την ελευθερία έκφρασης , συλλογικοποίησης και πολιτικής ζύμωσης ενάντια στο κράτος.

Στο πλαίσιο αυτό, απειλούνται στέκια και καταλήψεις που ήταν προμετωπίδα αντίστασης στους πανεπιστημιακούς χώρους. Η αναδιάρθρωση αυτή συνεχίστηκε σε αυτή τη βάση με μια σειρά από εξαγγελίες οι οποίες δεν αποσκοπούν πουθενά αλλού, παρά μόνο στην ήδη αυξανόμενη μετατροπή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε μια εκπαίδευση αρίστων, καριεριστών, ενώ παράλληλα περνάει τη λογική ότι ο εργάτης πρέπει να είναι πειθήνιος και υπάκουος στο αφεντικό του".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger