Home » , » 1.200 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έρμαια σε κάθε μορφής βίας συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής.

1.200 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έρμαια σε κάθε μορφής βίας συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 | 2:04 π.μ.

Κι ενώ η κατάσταση που βιώνουν οι μετανάστες-πρόσφυγες ήταν ήδη δραματική, οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ για το προσφυγικό διαμορφώνουν μια εφιαλτική πραγματικότητα με μεγαλύτερα θύματα τα παιδιά που έχουν ξεριζωθεί απ΄την πατρίδα τους.

Τα όσα δηλώνει σε Κυριακάτικη εφημερίδα η Δώρα Τσοβίλη, υπεύθυνη στον τομέα Παιδικής Προστασίας της Υπαστης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, μας δείχνουν ένα διαρκές καθημερινό έγκλημα που συμβαίνει και για το οποίο δεν μιλάει κανένας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει σήμερα στην χώρα μας βρίσκονται περισσότερα από 37.000 ανήλικα προσφυγόπουλα, εκ των οποίων περίπου τα 5.000 είναι ασυνόδευτα.
Περίπου 1.200 ασυνόδευτα παιδιά είναι άστεγα ή ζουν σε επισφαλείς συνθήκες στέγασης. Είναι έρμαια σε κάθε μορφής βίας συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής.
Κάποια απ' αυτά τα παιδιά παραμένουν φυλακισμένα σε ΚΥΤ για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ άλλα τριγυρίζουν σαν αγρίμια, υπογραμμίζει η κ. Τσοβίλη.

Είναι εντυπωσιακό πάντως, ότι μόνο επιδερμικά ασχολούνται τα ΜΜΕ, γι' αυτόν τον Γολγοθά που βιώνουν καθημερινά αυτά τα παιδιά, για το έγκλημα που ουσιαστικά συντελείτε σε βάρος τους.

Οσο για το κυβερνητικό σχέδιο που εξαγγέλθηκε, για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, με Εθνική Συντονίστρια αυτού την Ειρήνη Αγαπηδάκη, και πρώτο εθελοντή τον Απόστολο Δοξιάδη, θα έχει την "ποιότητα" των ανθρώπων που ανέλαβαν να το υλοποιήσουν. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger