Home » , » Χωρίς ακραία καταναλωτικά φαινόμενα φέτος.

Χωρίς ακραία καταναλωτικά φαινόμενα φέτος.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 | 7:07 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Κλάμα οι καπιτάλες! Στη μαύρη Παρασκευή δεν είχαμε ουρές στα καταστήματα, μαλλιοτραβήγματα ακόμα και τραυματίες ή νεκρούς στη μάχη για ένα καταναλωτικό προϊόν. “Πότε θα γίνουμε Αμερική, πότε Ευρώπη, να ταλαιπωρούμαστε και στα μαγαζιά”; Ελπίζω ποτέ.

Αν πάντως κάποιοι ανθρωπόμορφοι θέλουν να δουν ουρές και ταλαιπωρία, να ευχαριστηθούν, να πάνε στις Τράπεζες τις μέρες που πληρώνονται οι συντάξεις. Θα καταλάβουν και γιατί οι Χριστοπαναγίες δεν διώκονται πλέον ποινικά. Που θα βάλεις τόσους μέσα;

Παρά το ότι τα γερόντια είναι αυτοί που ψήφισαν στην πλειοψηφία το Μητσοτάκη, τα λόγια που ακούγονται για την κυβέρνηση, κυρίως εξ αιτίας της ταλαιπωρίας, λόγω ξεσαλώματος των Τραπεζών, οι οποίες μείωσαν το προσωπικό, δεν είναι καθόλου κολακευτικά. Δεν διαβάζουν δημοσκοπήσεις; Απορώ!

Ταλαιπωρούμαστε λοιπόν σε ένα σωρό άλλα μέρη, οπότε δεν είναι ανάγκη να βασανιζόμαστε κι όταν πάμε για ψώνια. Άλλωστε λείπει κάτι πολύ βασικό. “Δεν φτάνουν τα μισθά”. Δεν έχουμε, είμαστε άφραγκοι, πως το λένε!;
Δεν υπάρχει ούτε για σουβλάκι, χάρη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τους απατεώνες που μας χρεοκόπησαν.

Το τι σημαίνει μαύρη κι άραχνη Παρασκευή για τους εργαζόμενους, το έχουμε πει αρκετές φορές. Φαντάσου να έχεις να εξυπηρετήσεις μια ορδή αλαλάζοντων, που φέρονται περισσότερο σαν Όρκ παρά σαν άνθρωποι. Όλα αυτά όταν σου βγαίνει η ψυχή καθημερινά από το πρωί ως το βράδυ για ένα ξεροκόμματο.
“Χαμογέλα ρε, κι ας κατουριέσαι, κι ας εύχεσαι να σε πυροβολήσει κάποιος να τελειώνουν τα μαρτύρια σου”. Να γίνεσαι κομμάτια για ένα ψίχουλο και να έχεις ένα κεφάλι λες και σε έδειραν 100 τσαντισμένοι χούλιγκαν της αντίπαλης ομάδας, γιατί έφαγαν ξεγυρισμένη πεντάρα.

Ευτυχώς εδώ δεν είχαμε τέτοια ακραία καταναλωτικά φαινόμενα φέτος. Οι εργαζόμενοι είχαν την ίδια σκληρή δουλειά με τις υπόλοιπες μέρες, πράγμα που φυσικά δεν είναι καθόλου καλό, αλλά τουλάχιστο γλύτωσαν το ποδοπάτημα από μια αγέλη αφιονισμένων πελατών, που τρέχουν για να προλάβουν τις δήθεν “προσφορές”.

Ευτυχώς μάθαμε γρήγορα τα κόλπα των εμπόρων και παρά το δόλωμα των διαφημίσεων δεν τσιμπήσαμε. Μακάρι να μαθαίναμε έτσι και τα κόλπα των κηφήνων της Βουλής, για να μην τσιμπάμε ούτε στις κάλπες.

Αν, κύριοι έμποροι, θέλετε να αγοράζουμε, φωνάξτε μαζί μας να αυξηθεί ο μισθός και η σύνταξη. Γιατί τα έσοδα σας, αγαπητοί μικρομεσαίοι, εξαρτιόνται από τα δικά μας έσοδα. Έχουμε; Θα αγοράσουμε. Δεν έχουμε; Ό,τι και να πείτε και τούμπες να κάνετε, πάλι άφραγκοι θα είμαστε.
Για τους δημοσιογράφους έχω να πω πως το ξίδι είναι σε προσφορά. Τρέξτε να προλάβετε.
Σας λέω επίσης να μην περιμένετε πολλά και τα Χριστούγεννα, τα οποία θα θυμίζουν Μεγάλη Παρασκευή. Ο Μητσοτάκης θα δώσει το τελευταίο Κοινωνικό Μέρισμα δηλαδή τα μόρια από τα ψίχουλα, στους κουμπάρους που “πλήρωσαν πολύ φόρο επί ΣΥΡΙΖΑ”.

Θα δοθούν μόνο 36 εκατομμύρια “για να ζεσταθεί η αγορά”, αφού είναι τα μόνα χρήματα μαζί με μισθούς και συντάξεις που πάνε πραγματικά στα καταστήματα. Γίνονται τρόφιμα, κι αν περισσέψει κάτι ρούχα, παπούτσια κλπ.
Πέρσι προεκλογικά έδωσαν 800 εκατομμύρια. Φέτος λιγότερα από το ένα εικοστό. Κάνε διαίρεση 800.000.000 / 10.000.000 = 80. Εντάξει, τουλάχιστο θα φας γαλοπούλα και γλυκά τα Χριστούγεννα. Τις άλλες μέρες δίαιτα. 36.000.000 / 10.000.000 = 3,6 δηλαδή μια φτερούγα από τη γαλοπούλα και να δοξάζεις τον Κούλη στις δημοσκοπήσεις.

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Όσοι είναι κανίβαλοι και είναι ταυτόχρονα λούμπεν, πλέμπα που ψηφίζει ΝΔ, θα το βρουν μπροστά τους. Ο Μητσοτάκης θα κάνει τη ληστεία της χιλιετίας μαζί με τους κουμπάρους, τα βαφτιστήρια και τους λοιπούς συγγενείς, ενώ οι ψηφοφόροι του θα μείνουν στην Ιστορία ως οι βλάκες με τις περικεφαλαίες.
Δήμιοι της ενημέρωσης περαστικά σας.

Στους εργαζόμενους ευχόμαστε κουράγιο, οργάνωση και αγώνα.
Όσο για μας τους υπόλοιπους δεν είμαστε καταναλωτές, ούτε πελάτες, είμαστε πρώτα από όλα και πάνω από όλα νοήμονες άνθρωποι. Κάποιοι το ξεχνάνε, θα τους το θυμίζουμε συνέχεια.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger