Πινόκιο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 | 12:19 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Άρπαγες αστοί δεμένοι σ' ένα βόθρο βουτηγμένοι
ρίξε φάπα να γυρίσουν, γκάλοπ για να ξεκινήσουν.

“Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα που ήταν γιομάτη βλάκες, μαζόχες και κοινωνικά απορρίμματα. Τους έκοβαν τη 13η σύνταξη, τα ψίχουλα, που έλεγαν “κοινωνικό μέρισμα” κι αυτοί ψήφιζαν όσους έκαναν περικοπές! Έλεγαν πως η ανεργία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αλλά ήταν κατενθουσιασμένοι μ' αυτούς που δημιουργούσαν τη μεγαλύτερη ανεργία, επιτρέποντας στα αφεντικά να απολύουν χωρίς λόγο. Όσο πιο χάλια υπουργοί υπάρχουν, τόσο μεγαλύτερη η δημοφιλία τους!”

Αυτό μας λέει το νέο παραμύθι που βγάζει τη Νέα Δικτατορία και μας παρουσιάζουν οι γκαλοπατζήδες της. 10 μονάδες πάνω από ότι είναι στην πραγματικότητα. Ποιος παρήγγειλε το γκάλοπ; Η ΝΔ! Και βέβαια ρώτησε τον εαυτό της.

“Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποιος είναι ο καταλληλότερος για να μασήσει το δημόσιο χρήμα και να χρεοκοπήσει ξανά τη χώρα; Και πρόσεξε μην πεις κάνα άλλο καριόλη, γιατί θα σε σπάσω, χίλια κομμάτια θα σε κάνω”!
- Εσύ Κούλη μου είσαι ο πιο κατάλληλος για να γδέρνεις τα γίδια που σε ψήφισαν.

“Αύξησε το ρεύμα ο Χατζηδάκης; - Ήρωας”!
“Σταμάτησε τις χημειοθεραπείες στα Νοσοκομεία ο Κικίλιας; - Θεός”!
“Μας κορόιδεψε ο Κούλης; Μας έσφαξε και μας έφαγε; Πούλησε και το Αιγαίο στους Τούρκους; Θα πεθάνουν οι μισοί από πείνα; - Καλά έκανε”!

Και αυτά θέλουν να τα πιστέψουμε! Μας το λένε όμως: Η εκτίμηση ψήφου δεν αντικατοπτρίζει αποτέλεσμα εκλογών, αλλά είναι για μια δεδομένη στιγμή. Πχ όταν έδιναν μπροστά το ΝΑΙ, στο δημοψήφισμα, δεν πίστευαν πως θα βγει στις κάλπες, το έλεγαν εκείνη τη στιγμή, για να περάσει η ώρα, για χωρατό.

Σαν ανέκδοτο λοιπόν είναι καλό. Αν και έχει πολύ φαντασία. Παρόλα αυτά δεν μετράνε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Γιατί; Δεν είναι πια προδοτική; Το δήθεν 70%, που τη θεωρούσε προδοσία, τι έγινε;
Φόρεσε τις περικεφαλαίες και πήγε να πηδηχτεί;

Έβαλαν και ονόματα για Πρόεδρο. Πάκης για γλάστρα. Ξανά. Η αλήθεια είναι πως ο Πάκης κάνει για γλάστρα. Φυτό εσωτερικού χώρου. Έχει και το κεφάλι ανθισμένο, μια χαρά.

Βέβαια οι μισοί νεοδημοκράτες θέλουν τον Αντώνη ή τον Καραμανλή. Άλλοι προτιμάνε τον Βενιζέλο. Αλλά ο πιο κατάλληλος για μένα είναι ο Αβραμόπουλος. Να βολευτεί κάπου να πάρει και το κοινωνικό μέρισμα, για να στείλει στο παιδί που είναι στο εξωτερικό. Γιατί ο άνθρωπος αμάρτησε για το παιδί του. Καταλάβετε το δράμα του ρε.
Από τη Novartis πήρε χρήματα, για τέτοιο ξεπεσμό μιλάμε. Αφού τα γράφω και κλαίω. Σπαράζω μέσα μου! Που θα έλεγε κι ο Μπαλούρδος.

Φυσικά δεν υπάρχει θέμα. Όλοι θα τη γλυτώσουν στο τέλος. Οι ίδιοι οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι έβγαλαν το σκελετό από τη ντουλάπα του, για να πάψει να είναι υποψήφιος. Και έχουν κι άλλους σκελετούς γι' αυτόν. Ολάκερο νεκροταφείο. Κάτι εκατομμύρια εμβόλια πειραματικά, για μια επιδημία που δεν έγινε ποτέ και τα οποία πληρώσαμε χρυσά, κάτι εξυπηρετήσεις σε φίλους... Ξέρει ο Δημήτρης.

Αλλά γνωρίζει και πως δεν τρέχει απολύτως τίποτα. Πως όλα ξεχνιούνται αμέσως. “Ο λαγός έχει μνήμη και στύση”, έλεγε παλιά ο Ανδρέας. Ή κάπως έτσι. Ούτε μνήμη Αντρέα μου, ούτε το άλλο. Μας έκαναν με τα κρεμμυδάκια, στιφάδο. Γεμιστό κουλούρι θα έχω φέτος αντί για γεμιστή γαλοπούλα. Με τι θα το γεμίσω; Με τις προεκλογικές υποσχέσεις, δηλαδή με αέρα κοπανιστό.

Άλλοι δεν έχουν ούτε κουλούρι, ούτε καν σπίτι. Κι από πρώτη πρώτου του δίσεκτου χιλιάδες θα τσακωνόμαστε ποιος θα κοιμηθεί στη μεριά του πεζοδρομίου, που είναι ακόμα στεγνό. “Πίσω ρε, με ξεσπίτωσαν πρώτο”! Κι αν είσαι τυχερός, θα πλακώσουν οι μπάτσοι και θα τη βγάλεις στο κρατητήριο με λίγες ψιλές. Άντε και κάνα ξεβράκωμα, έτσι για να καυλώσουν μερικές κρυφές στην αστυνομία.

Έρχονται πλειστηριασμοί, απολύσεις, περικοπές, χαράτσια, αλλά ο Κούλης να είναι καλά! Θα είναι μωρέ. Όσο τρώει τόσο καλύτερα αισθάνεται.
Εμείς, που είμαστε το γεύμα, έχουμε άλλη γνώμη, αλλά οι δημοσκόποι μας λένε πως θέλουμε να μας μαγειρεύουν και να μας τρώνε. Στο λαιμό να τους κάτσουμε! Δυσκοίλια να πάθουν, να μην μπορούν να μας χωνέψουν.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

13 Δεκεμβρίου 2019 στις 8:59 π.μ.

Οι πλειστηριασμοι απολυσεις χαρατσια κλπ υπηρχαν και επι συριζα οποτε μην το παρουσιαζεις σαν ενα κακο κομμα να τα εφερε.Χρειαζεται αγωνας εναντια στο συστημα εκμεταλευσης και καταστολης και οχι να αλλαξουμε το κομμα που κυβερνα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger