Home » , » Θυμάστε τα προεκλογικά φούμαρα της Ν.Δ περί αύξηση της απασχόλησης, με καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας; - Το αποτέλεσμα: Τρεις διαδοχικούς μήνες έχουμε αύξηση της ανεργίας

Θυμάστε τα προεκλογικά φούμαρα της Ν.Δ περί αύξηση της απασχόλησης, με καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας; - Το αποτέλεσμα: Τρεις διαδοχικούς μήνες έχουμε αύξηση της ανεργίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 | 10:48 μ.μ.


Αρχίζουν να γίνονται ορατά τα σημάδια της επιστροφής στην "κανονικότητα" και σε έναν άλλο βασικό τομέα. Αυτόν της αγοράς εργασίας.

Οπως μας λένε τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα, για τρεις διαδοχικούς μήνες έχουμε αύξηση της ανεργίας.
(Θυμάται άραγε κανείς ότι η Ν.Δ κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές έχοντας βασικό σύνθημα αύξηση της απασχόλησης και μάλιστα με καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας;).

Από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, βλέπουμε ότι από τον Σεπτέμβρη αντί να μειώνεται η ανεργία και να αυξάνεται η θέσεις εργασίας όπως έλεγαν τα προεκλογικά φούμαρα της Ν.Δ., καταγράφεται αύξηση των απολύσεων, οι οποίες είναι πολύ περισσότερες από τις νέες προσλήψεις.

Μια από τις αιτίες της αύξησης των απολύσεων έναντι των προσλήψεων είναι η κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, τον περασμένο Νοέμβριο καταγράφηκε μείωση της απασχόλησης κατά 30.559 θέσεις.

Συγκεκριμένα, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 208.583, ενώ οι απολύσεις σε 239.142.

Τον προηγούμενο μήνα, Οκτώβριο, χάθηκαν 125.668 θέσεις απασχόλησης, καθώς οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 248.592, ενώ οι αποχωρήσεις σε 374.260.

Τον Σεπτέμβρη, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 308.121, ενώ οι αποχωρήσεις σε 305.470. Προκύπτει ένα θετικό ισοζύγιο απασχόλησης κατά 2.651 άτομα.
Όμως τον αντίστοιχο μήνα του 2018, το θετικό ισοζύγιο απασχόλησης ήταν 6.556 θέσεις απασχόλησης, που σημαίνει ότι φέτος το ισοζύγιο απασχόλησης ήταν κατά 3.905 θέσεις μικρότερο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger