Home » , » Ξεσάλωσαν σε φασιστική συμπεριφορά οι ΜΑΤατζήδες

Ξεσάλωσαν σε φασιστική συμπεριφορά οι ΜΑΤατζήδες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020 | 9:39 μ.μ.

Αλήθεια, πώς την έχουν δει τα ένστολα όργανα προστασίας του συστήματος;
Η δημόσια καταγγελία που κάνει η πρόεδρος του σωματείου Υποστήριξης του Επιστημονικού Έργου του 18 Άνω, Κατερίνα Μάτσα, πέρα του ότι είναι απόλυτα αξιόπιστη, μας θυμίζει τον βασανισμό που έκαναν μπάτσοι του Α.Τ Ομονοίας σε άρρωστη-ανάπηρη γυναίκα.

Η ασυδοσία και η ατιμωρησία που απολαμβάνουν διαχρονικά και τώρα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μεγεθυνθεί, οδήγησε αρκετούς απ' αυτούς όχι απλώς να διακηρύττουν τα ναζιστικά πιστεύω τους -όπως θα δούμε παρακάτω να αναφέρει μέλος της αναρχικής συλλογικότητας "Ρουβίκωνας"- αλλά εκδηλώνουν τον άρρωστο ψυχισμό τους, βάζοντας επίσης  στο στόχαστρο τους και τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας.

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση των "αρίστων" που σχετικά πρόσφατα δημιούργησε εμπόδια στην ομαλή λειτουργία του ΚΕΘΕΑ , ενός οργανισμού που εδώ και δεκαετίες έχει βοηθήσει ουσιαστικά εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν πέσει στην λούμπα των ναρκωτικών, να ξαναβρούν τον εαυτό τους και να σταθούν στα πόδια τους, τώρα ήρθε η σειρά να νιώσει την κρατική καταστολή και το  18άνω.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 18 ΑΝΩ
ΜΠΟΤΑΣΗ 11 ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΑΘΗΝΑ 10.1.2020

Η ομάδα ΔΙΑΣ επιτίθεται στο 18ανω

Την Πέμπτη 9/1/2020 το πρωί, 11 θεραπευόμενοι του κλειστού τμήματος της Μονάδας Απεξάρτησης 18ανω επέστρεφαν από το γυμναστήριο, όπου πηγαίνουν κάθε πρωί στον χώρο θεραπείας τους που βρίσκεται στην περιοχή. Συνοδεύονταν από ένα νοσηλευτή και ένα γυμναστή, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα. Επί της Αχαρνών τους σταμάτησαν 8 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, 4 της Ασφάλειας και εντελώς αναίτια υπέβαλαν τους θεραπευόμενους σε σωματικό έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων.

Στη διαμαρτυρία των συνοδών ότι δεν επιτρέπονται τέτοιες βίαιες συμπεριφορές απέναντι σε θεραπευόμενους με αυξημένη ευαλωτότητα και μάλιστα στη φάση της ψυχολογικής απεξάρτησης, απάντησαν ότι όχι μόνο θα κάνουν έλεγχο αλλά, επιπλέον το πρόγραμμα θα πρέπει να παίρνει από αυτούς άδεια, όταν πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι θεραπευόμενοι για θεραπευτικές δραστηριότητες.

Μια τέτοια συμπεριφορά αποτελεί χτύπημα στην θεραπεία απεξάρτησης, στέλνοντας το μήνυμα ότι τα εξαρτημένα άτομα παραμένουν στόχος των δυνάμεων καταστολής, ακόμα και στη διάρκεια της θεραπείας τους και αποτρέποντας τα εξαρτημένα άτομα να απευθυνθούν σε πρόγραμμα, καταδικάζοντάς τα δηλαδή στην κόλαση των ναρκωτικών.

Το Σωματείο ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ και οι ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 18 ΑΝΩ καταδικάζουμε αυτό τον απαράδεκτο αυταρχισμό απέναντι στην απεξάρτηση. Επειδή τέτοιες ενέργειες έχουν σαν κόστος τη ζωή νέων ανθρώπων καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν λόγο στον ελληνικό λαό για την σκανδαλώδη και εγκληματική συμπεριφορά των υφιστάμενων τους.

Καλούμε ολόκληρη την κοινωνία να σταθεί στο πλευρό των προγραμμάτων απεξάρτησης και του 18ανω.

Για το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΤΣΑ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 18 ΑΝΩ


Καπάκι στα παραπάνω, είναι τα όσα αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και το μέλος του "Ρουβίκωνα" Γιώργος Καλαϊτζίδης. 
Δείχνουν την νοοτροπία και τις αντιλήψεις που έχουν πολλά άτομα των σωμάτων καταστολής, που σήμερα με την κυβέρνηση των "αρίστων", δεν έχον κανένα πρόβλημα να αποφεύγουν να εκδηλώνουν την πραγματικό προσωπικότητά τους.

Πολλές προσαγωγές μελών μας έγιναν αυτή την βδομάδα. Κάποιες από ομάδες Δίας και άλλες από τα ΜΑΤ. Σε όλες τις περιπτώσεις οι σύντροφοι μας οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ και μετά από κάποια ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι.Μάλλον ξεκινάει ένας νέος κύκλος πίεσης προς την ομάδα.( όχι ότι είχε σταματήσει και ποτέ βέβαια..).

Το ενδιαφέρον σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν αυτά που ειπώθηκαν στους συντρόφους από έναν αστυνομικό της ομάδας Δίας.
Ο συγκεκριμένος υπηρετεί κατά πάσα πιθανότητα στο ΑΤ Χαλανδρίου. Στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ είπε σε έναν σύντροφο μας "μακάρι να πεθάνει κάποιος μέσα στο ΒΟΞ από δακρυγόνα" και παράλληλα έβαζε ναζιστικά εμβατήρια στο κινητό του για να τα ακούν τα μέλη μας που κάθονταν δίπλα στους πάγκους κατά την διάρκεια της προσαγωγής.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger