Home » , » Κάποιες επισημάνσεις σχετικά με την σημερινή καταδίκη του μέλους του "Ρουβίκωνα" Γιώργου Καλαϊτζίδη - Α. Παπαρρούσου: Δικαστική πρακτική του εμφυλίου και της δικτατορίας.

Κάποιες επισημάνσεις σχετικά με την σημερινή καταδίκη του μέλους του "Ρουβίκωνα" Γιώργου Καλαϊτζίδη - Α. Παπαρρούσου: Δικαστική πρακτική του εμφυλίου και της δικτατορίας.

Από giorgis , Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 | 9:16 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Το γεγονός: Στις 21 Ιούλη 2019 μέλη του "Ρουβίκωνα" πετούν κάποιες μπογιές στην πρόσοψη του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα.

Με αναλυτικό της κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia η αναρχική ομάδα αιτιολογεί την ενέργεια της τονίζοντας: «για τη σημερινή δράση αφορμή στάθηκε η πρόσφατη δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ ότι είναι ανάγκη να καταργηθεί η νομική κατοχύρωση του κατωτάτου μισθού, δήλωση που έλαβε χώρα λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εκλογική νίκη του εκλεκτού των αρίστων Κ. Μητσοτάκη».

Επακολουθεί το γνωστό σκηνικό με κατασκευασμένα δημοσιεύματα και την καταδίκη αυτής της δράσης από όλο το αστικό πολιτικό σκηνικό.

Το ίδιο χρονικό διάστημα το μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Γιώργος Καλαϊτζίδης, γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook «Εν συντομία: Αν η δεξιά κλιμακώσει την καταστολή απέναντι μας με συγκεκριμένες κινήσεις θα πράξουμε και εμείς ανάλογα. Αν το επόμενο διάστημα κινηθούν με… μηδενικές ανοχές, θα λάβουν χώρα δεκάδες παρεμβάσεις της ομάδας στα πιο τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας. Παρεμβάσεις που έχουν ετοιμαστεί ήδη».


Η συνέχεια: Κινητοποιούνται δικαστικοί και αστυνομικοί μηχανισμοί. Ο Γ. Καλαϊτζίδης συλλαμβάνεται και σε βάρος του ασκείται δίωξη για ηθική αυτουργία σε φθορές ξένης περιουσίας, και σε διέγερση διάπραξης εγκλημάτων, εξ αιτίας της ανάρτησής του στο διαδίκτυο.

Η κατάληξη: Σήμερα έγινε η δίκη για τις κατηγορίες που βάρυναν το μέλος του "Ρουβίκωνα".
Στην ακροαματική διαδικασία η Άννυ Παπαρρούσου, συνήγορος του Γιώργου Καλαϊτζίδη, με ακλόνητα νομικά επιχειρήματα, έκανε σμπαράλια το κατηγορητήριο. Μίλησε για ξεκάθαρη πολιτική δίωξη χαρακτηρίζοντας το αδίκημα της "διέγερσης" εμφυλιοπολεμικό, αφού ανασύρθηκαν νόμοι των "πέτρινων χρόνων", για να υπάρξει ποινική δίωξη σε βάρος του αναρχικού.

Σε μια έντονα φορτισμένη διαδικασία η έδρα του δικαστηρίου δεν είχε άλλη επιλογή παρά να απαλλάξει τον κατηγορούμενο, από το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας -οι αναρχικές συλλογικότητες δεν έχουν ηγεσία και συνεπώς οι αποφάσεις τους είναι αμεσοδημοκρατικές-Επικαλούμενο ένα χουντικό νόμο καταδίκασε τον Γ. Καλαϊτζίδη σε φυλάκιση 9 μηνών με αναστολή για την κατηγορία που του αποδιδόταν της "διέγερσης για την διάπραξη κακουργημάτων ή διχόνοια".
Κι αυτό μόνο και μόνο για την έκφραση άποψης που είχε διατυπώσει στο διαδίκτυο.

Παρατήρηση 1η. Οι δικαστές που πήραν αυτή την απόφαση και καταδίκασαν τον αναρχικό, καλά είναι να θυμηθούν την πρόταση του Μανώλη Γλέζου: "Οι ιδέες δεν δικάζονται, αυτό είναι επιστροφή σε άλλες εποχές και αυτό δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε".

Οι φρονηματικές διώξεις μας επιστρέφουν σε σκοτεινές εποχές. Φυσικά η «δικαιοσύνη» τους, ταξικά λειτουργεί. Πυλώνας του συστήματος είναι και όσους θεωρεί αντιπάλους του, τους εξοντώνει.
Το να μην κρατάει όμως ούτε καν τα προσχήματα, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι κάτι από παραπάνω προβληματικό.

Παρατήρηση 2η. Αν η ανάρτηση του Καλαϊτζίδη προκαλεί σε "διέγερση διάπραξης εγκλημάτων", αυτό που ευαγγελίζεται ο Μαρξ και οι κομμουνιστές "τη βίαιη ανατροπή της σημερινής καθεστηκυίας τάξης", δηλαδή, τι είναι; Πρόσκληση σε χοροεσπερίδα;
Αν νομίζουν "οι υπηρέτες της Θέμιδας" ότι μπορούν ας ποινικοποιήσουν την ιδεολογία μας.

Παρατήρηση 3η. Θα ήταν εύκολο οι κύριοι δικαστές να μας δικαιολογήσουν την επιλεκτική "ευαισθησία" τους.
Καθημερινά υπάρχουν εκατοντάδες σχολιασμοί θαμώνων του Ιντερνετ απίστευτα απειλητικοί, υβριστικοί και δεν συμμαζεύεται.
Πώς γίνεται ας πούμε να βγαίνει ο Χρήστος Σκαλούμπακας, (ο γιος του Παναγιώτη Σκαλούμπακα ενός ανθρωπόμορφου τέρατος, βασανιστή στο κολαστήριο της Μακρονήσου), και να γράφει στο λογαριασμό του στο twitter: «ότι δεν σας έκανε ο πατέρας μου το 47 – 48, θα σας κάνω εγώ ανθελληνικά καθίκια». «Ξεχάστε τη Δεξιά που ξέρατε αυτή τη φορά θα γ@@@@ κομμουνιστικές κωλ@@@@@», και να μην "συγκινείτε" κανείς δικαστικός λειτουργός;
Αυτό τι είναι; Λογοτεχνικό πόνημα;


Παρατήρηση 4η. Οποιος/α έχει έστω και επιφανειακή επαφή με τα social media γνωρίζει ότι εδώ και χρόνια ακροδεξιές, ναζιστικές γκρούπες καθώς και αδέσποτα φασιστόμουτρα χύνουν καθημερινά το φασιστικό τους δηλητήριο.

Με μια απλή περιήγηση στο Ιντερνέτ θα δει κάποιος, μέλη ακροδεξιών ομάδων να παρουσιάζονται ανοιχτά με το όνομα και το πρόσωπο τους και να απειλούν ανοιχτά ότι θα δολοφονήσουν αυτούς που θεωρούν πολιτικούς αντιπάλους. Να κατονομάζουν τους "υποψήφιους για εκτέλεση", να παρακινούν τους αναγνώστες τους να διαπράξουν κάθε είδους κακούργημα.
Και εδώ αυτονόητα μπορεί να διερωτηθεί κάθε "αφελής". Αυτά δεν θεωρούνται "διέγερση διάπραξης εγκλημάτων"; Μήπως πρόκειται για κηρύγματα του κατηχητικού;

Επιμύθιο: Ο ναζί Κασιδιάρης απευθύνεται στους κατοίκους του Ασπρόπυργου παρακινώντας τους να "ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια που τους έχουν φορτώσει" ευνοώντας τους τσιγγάνους της περιοχής.
Κανένας δικαστικός δεν συγκινήθηκε και χρειάστηκε παρέμβαση συλλογικότητας για να οδηγηθεί ο ναζί σε δίκη.
Γίνεται το δικαστήριο και το στέλεχος της ναζιστικής συμμορίας που κατηγορούταν για διασπορά ναζιστικού μίσους αθωώνεται αφού οι δικαστές έκριναν ότι αυτή η αποστροφή της ομιλίας του Κασιδιάρη δεν ήταν παρακίνηση σε βία, αλλά ...πολιτική τοποθέτηση.

Απ' την άλλη, εκφράζει μια πολιτική εκτίμηση στο διαδίκτυο ένα μέλος του "Ρουβίκωνα" και εισπράττει εννιά μήνες φυλακή. Τόμπολα.

***

Σχόλιο της δικηγόρου Αννυς Παπαρρούσου στο f/b

Σήμερα καταδικάστηκε από το Β´ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας ο Γιώργος Καλαϊτζίδης σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών για το εμφυλιοπολεμικής καταγωγής αδίκημα του ά. 184 ΠΚ (διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια).

Η δίωξη ασκήθηκε για ανάρτησή του στο Facebook που αφορούσε τον ΣΕΒ. Αν και τα δικαστήρια απέφυγαν κατά τους μεταπολιτευτικούς χρόνους να καταδικάσουν σύμφωνα με το άρθρο αυτό, το οποίο στην πραγματικότητα προορίζεται να διώξει την άποψη του εσωτερικού εχθρού και την ελεύθερη έκφραση του πολιτικού αντιπάλου, σήμερα είχαμε μία θεαματική επιστροφή στην δικαστική πρακτική του εμφυλίου και της δικτατορίας.

Στο αχανές τοπίο του διαδικτυακού λόγου ο Γιώργος Καλαϊτζίδης έχει επιλεγεί ως το πρόσωπο του οποίου ο λόγος θα είναι αξιόποινος και θα τιμωρείται.
Η λογοκρισία, ο έλεγχος του λόγου και της έκφρασης, η ποινική αντιμετώπιση της άποψης που δεν συνάδει με την κυρίαρχη πολιτική τάξη διώκεται και τιμωρείται όπως παλιά, παρά τις συνταγματικές εγγυήσεις που τέθηκαν από το Σύνταγμα του 1975 και παρά τις κατακτήσεις που διαμόρφωσαν ένα δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας του πολιτεύματος.

Η επιλογή δικαστικών κρίσεων που διώκουν και τιμωρούν το φρόνημα αποτελεί μία αδιαμφισβήτητη επιστροφή σε κανονιστικές δομές του παρελθόντος ιστορικά και πολιτικά απαξιωμένες.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

28 Ιανουαρίου 2020 στις 10:31 μ.μ.

Αυτό ακριβώς σύντροφοι και φίλοι,είναι η αστική ψευτοδικαιοσύνη και μάλιστα στην Ελλάδα, όπου μέγιστο μέρος των "λειτουργών" της ανήκει συνειδητά στην άκρα δεξιά, ενώ έχει και δεσμούς άρρηκτους με
την παπαδοκρατία. Άλλωστε ούτε τους χουντικούς εισαγγελείς δεν άγγιξαν εκεί μέσα, έστω για το θεαθήναι, μετά τη λεγόμενη μεταπολίτευση. Ο φασισμός μέσα στους εντιμοτάτους ... καδήδες της κεφαλαιοκρατίας μας δημιούργησε σχολή, ολόκληρο ρεύμα "σκέψης" και ακλόνητο... δεδικασμένο!
Αθώος λοιπόν ο φασίστας μισανθρωπος,ο κήρυκας του ρατσισμού, ένοχος όμως ο αναρχικός "επί διεγέρσει" του πλήθους σε ... δίκαιη αγανάκτηση -όταν καταπατιέται το δίκιο των εργαζομένων. Αθώα,ως μη έχουσα σχέση με το φόνο, μέχρι και η ίδια η οργάνωση των ναζιστών δολοφόνων, υποστηρίζει τώρα η δημόσια "κατήγορός" τους. (Κι όταν την "έκραξαν" άπαντες, τότε το σινάφι της έβγαλε ανακοίνωση διαμαρτυρίας! Εθίγη η τιμή του!) Τίποτε επομένως το ασυνήθιστο στην υπόθεση Καλαϊτζίδη. Α, ναι, και εκείνον το ...Βαβύλη, που γράψαμε χτες ένα σχόλιο για τα νεόκοπα ιστορικά του πονήματα στον επαρχιακό Τύπο, κι εκείνον φυσικά οι λειτουργοί της τυφλής Θέμιδος τον αθώωσαν πάσης κατηγορίας και μάλιστα αμετακλήτως, αφού πέρασε βεβαίως κάμποσους καιρός και λησμονήθηκε υπόθεση από το λαό.Όπως και τον Εφραίμ του βατοπεδινού real estate... Εννοείται ότι μια αυριανή επαναστατική εξουσία του λαού δεν πρέπει να αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα από αυτό το τερατούργημα που λέγεται ελληνική αστική "δικαιοσύνη". Μήτε πετραδάκι!

28 Ιανουαρίου 2020 στις 11:22 μ.μ.

"Αν η ανάρτηση του Καλαϊτζίδη προκαλεί σε "διέγερση διάπραξης εγκλημάτων", αυτό που ευαγγελίζεται ο Μαρξ και οι κομμουνιστές "τη βίαιη ανατροπή της σημερινής καθεστηκυίας τάξης", δηλαδή, τι είναι; Πρόσκληση σε χοροεσπερίδα;"


Συγνώμη αλλά πόσοι κομμουνιστές υπάρχουν που πιστεύουν ακόμα σε αυτό που είπε ο Μαρξ;
Δυστυχώς ελάχιστοι.
Και για αυτό ακριβώς το λόγο έπαψαν να είναι αντίπαλοι του συστήματος.
Το σύστημα ξέρει πολύ καλά ποιους θεωρεί εχθρούς ,και τους εξοντώνει.
Μια ματιά στους τωρινούς πολιτικούς κρατούμενους και στην ιδεολογική τους προέλευσή θα πείσει και τον πιο δύσπιστο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger