Home » , » Ενας άθλιος Μπαρουφάκης

Ενας άθλιος Μπαρουφάκης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 | 9:06 μ.μ.

Του Σ.Λ.

Ακραίος λαϊκισμός, μικροκομματική αθλιότητα, ποταπή ενέργεια; Δυσκολεύεσαι να βρεις χαρακτηρισμούς για να αποδώσεις στην ενέργεια του Γ. Βαρουφάκη να προτείνει για την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας την μάνα του δολοφονημένου αντιφασίστα.

Αυτές οι αστειότητες που επικαλείται στην ανακοίνωση του κόμματος που αιτιολογεί την ενέργεια του με το σκεπτικό "να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητά μας εναντίον κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης" δεν πείθουν ούτε άτομα με IQ τσιμέντου.
Είναι μια ενέργεια καθαρά ψηφοθηρική και μάλιστα εντελώς ανεύθυνη -για να το πούμε κομψά- όταν μάλιστα κάνεις κάτι τέτοιο χωρίς να ενημερώνεις την άμεσα εμπλεκόμενη, όπως μας γράφει η γραπτή τοποθέτηση της ηρωίδας-μάνας, Μάγδας Φύσσα.

Που ήταν ο Βαρουφάκης και το κόμμα του εδώ και τέσσερα χρόνια που δίνει την μάχη της η Μάγδα μέσα στα δικαστήρια ενάντια στους ναζιστές; Και αφού μας αναφέρει συμβολισμούς γιατί δεν πρότεινε στην μητέρα του δολοφονημένου μουσικού να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατίας στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Το μόνο που πέτυχε με αυτή την πρόταση του ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 είναι να δικαιώσει όσους τον αποκαλούν Μπαρουφάκη.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

16 Ιανουαρίου 2020 στις 10:09 μ.μ.

Και τι δε κανει ο γιανης να αλλαξει τον παλιο του εαυτο! Ματαιο ομως. Κριθηκε.. Στο τελος θα εχει τη τυχη των μικρων κομματων.

16 Ιανουαρίου 2020 στις 11:39 μ.μ.

Γιάννης Βαρουφάκης. Σήμερα ξεπέρασε σε αθλιότητα το Μητσοτάκη.

Η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου αγωνιστή Παύλου Φύσσα έκανε την εξής δήλωση.
“Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να με προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ. Αφ’ ενός διότι έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας, αφ’ ετέρου διότι έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική”.
Η οργή που νιώθω για τον πολιτικό τυχοδιώκτη Μπαρουφάκη ξεπερνά και αυτή που αισθάνομαι για τον νεοφιλελέ Μητσοτάκη.
Ακόμα και ο Κούλης είχε ενημερώσει το πρόσωπο που πρότεινε για Πρόεδρο Δημοκρατίας και φυσικά πήρε την έγκρισή της. Φαντάζεστε να έβγαινε η Σακελλαροπούλου και να έλεγε “δεν αποδέχομαι, δεν θέλω να φύγω από τη θέση μου”;! Θα έπρεπε μετά από τέτοιο άδειασμα ο Μητσοτάκης να παραιτηθεί. Δεν τον έσωζε κανένα ΜΜΕ.
Ο Βαρουφάκης δεν μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει την ηρωική μάνα! “Θέλεις να σε προτείνω”; Η στάση του αυτή δεν δείχνει κανένα απολύτως σεβασμό, όπως θα περιμέναμε από κάποιον που προτείνει ένα πρόσωπο για μια τιμητική θέση, αντίθετα δείχνει απίστευτη αλαζονεία και τρομερό καιροσκοπισμό!
Προσωπικά πιστεύω πως η Μάγδα Φύσσα θα ήταν εξαιρετική Πρόεδρος Δημοκρατίας, αν φυσικά το ήθελε, γιατί δεν θα ήταν “γλάστρα”, ούτε θα υπέγραφε ό,τι της έφερναν.
Όμως δίνει ένα πολύ σκληρό αγώνα κατά του φασισμού. Τώρα τη θυμήθηκε ο Βαρουφάκης; Και το ότι δεν τη ρώτησε, δείχνει πως πέταξε ένα όνομα απλά και μόνο για να ασχοληθούμε με τον ίδιο! Τόσο θράσος! Τόσος Εγωισμός! Λοιπόν θα το κάνουμε: Μπαρουφάκη, είσαι καραγκιόζης! Για να μην πω λέξεις πολύ βαρύτερες.
Ποιος νομίζεις πως είσαι και παίζεις με τον πόνο της μητέρας; Πας να εκμεταλλευθείς το φόνο; Που διαφέρεις τότε από το Θέμο Αναστασιάδη; Ή μήπως νόμιζες πως θα δέχονταν η ίδια να πάρει μέρος στα βρώμικα πολιτικά παιχνίδια σου; Αίσχος!
Η Μάγδα Φύσσα έχει πει τι θέλει. Οφείλουμε να τη σεβαστούμε και φυσικά να σταθούμε δίπλα της.
Χειρότεροι από τη ΝΔ στο Μέρα 25! Μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους να αποπειραθούν να χρησιμοποιήσουν κατ' αυτό τον τρόπο ένα άνθρωπο! Και μάλιστα πονεμένο!
“Συγχαρητήρια” σε όσους ψήφισαν αυτούς τους τιποτένιους! Το κρυφό υποπόδιο του Μητσοτάκη.
Έκαναν και δήλωση μετά από το στραπάτσο τους: Θαυμάστε τους! Στην κοσμάρα τους!
Τους έφτυσε (καλά τους έκανε) και είπαν ψιχαλίζει!
“Τιμά την Μάγδα Φύσσα η μη αποδοχή της πρότασής μας”!!!
Φυσικά την τιμά! Εσάς δεν τιμά, που παίξατε παιχνίδια. Που είστε εγωπαθείς ηλίθιοι.
Μήπως αλήθεια νομίσατε, πως μια μάνα θα άφηνε ποτέ τους φονιάδες του παιδιού της για να παραστήσει τη “γλάστρα”;
Πως θα βολεύονταν και θα ξεχνούσε; Ποιος αλήθεια ήταν ο σκοπός σας;
Όλο αυτό τον καιρό δεν έχω σχολιάσει τη Μάγδα Φύσσα. Είναι πράγματι αξιοθαύμαστος άνθρωπος με τρομερό θάρρος. Υπομονή και Επιμονή. Δεν μάχεται μόνο την εγκληματική ναζιστική συμμορία. Μάχεται ένα ολόκληρο σύστημα, που θέλει να καλύψει τους φονιάδες.
Όποιος παρακολουθεί τον αγώνα που δίνει, θα γνώριζε, πως κάποιοι άνθρωποι ποτέ δε θα δέχονταν να γίνουν μέρος της σαπίλας που σιχαίνονται και πολεμούν.
Κάποιοι, Γιάννη μου, έχουν αυτό που δεν θα αποκτήσεις ποτέ. Αξιοπρέπεια!
Τράβα τώρα να πνιγείς Γιαννάκη μου...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger