Home » , » Εφιαλτικά σενάρια μετά την δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Εφιαλτικά σενάρια μετά την δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020 | 2:36 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Οι ΗΠΑ θέλουν να τινάξουν τον πλανήτη στον αέρα. Θέλουν πόλεμο με το Ιράν, ώστε να ελέγξουν τα πετρέλαια του και κάνουν ό,τι μπορούν γι' αυτό.

Πριν μέρες στο Ιράκ βομβάρδισαν και σκότωσαν 25 μαχητές, οι οποίοι μάχονταν εναντίον του ISIS. Πλήθος κόσμου διαμαρτυρήθηκε με αφορμή αυτή την απρόκλητη επίθεση εισβάλλοντας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη.

Η οργή δεν ήταν μόνο γι αυτή την ύπουλη δολοφονία. Οι Αμερικανοί έχουν στρατό κατοχής που συναγωνίζεται σε εγκλήματα τους ναζί κατακτητές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Συλλήψεις, παραβιάσεις κάθε ανθρωπίνου δικαιώματος, εξευτελισμοί, βιασμοί, βασανισμοί λεηλασία και εκτελέσεις είναι η “προσφορά” των εγκληματιών στρατιωτών των ΗΠΑ στο λαό του Ιράκ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποκριτικά κατηγόρησαν το Ιράν γι αυτή την ενέργεια. Έτσι δολοφόνησαν κατόπιν εντολής του ανισόρροπου Προέδρου τον ΗΠΑ ένα ικανότατο Ιρανό στρατηγό, τον Κασέμ Σουλεϊμανί.
Πρόκειται για τον άνθρωπο που νίκησε τα τσιράκια του ΝΑΤΟ στη Συρία προφέροντας μεγάλη βοήθεια στον Πρόεδρο Άσαντ, ματαιώνοντας τα σχέδια των Αμερικανών για περικύκλωση του Ιράν.

“Τρεις ρουκέτες έπληξαν το διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, κοντά σε αίθουσα διαχείρισης αερομεταφερόμενου φορτίου, με αποτέλεσμα να εκραγούν δύο αυτοκίνητα” ανάφερε ο Ιρακινός στρατός. Σε αυτή τη δολοφονική επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστο 8 άτομα.

Ας υποθέσουμε πως κάποιος σκοτώνει ένα υψηλόβαθμο αξιωματούχο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε ξένη χώρα. Και μάλιστα το διαφημίζει! Ποια η αντίδραση των ΗΠΑ και ποια η αντίδραση της χώρας που δέχτηκε επίθεση στο έδαφός της;
Πιθανότατα θα είχαμε πόλεμο. Την επόμενη Αμερικανικά αεροσκάφη και πύραυλοι θα έπλητταν τη χώρα αυτή, ενώ ΝΑΤΟ - ΕΕ θα απαιτούσαν “καταδίκη των δολοφόνων τρομοκρατών”. Φυσικά ο ΟΗΕ θα έβγαζε ανάλογες καταδικαστικές αποφάσεις. Όταν όμως σκοτώνουν οι ΗΠΑ όλοι σωπαίνουν.

Το Ιράν δεν μπορεί μόνο του να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ. Μπορεί να πολεμήσει γενναία, αλλά δύσκολα θα νικήσει. Όμως δεν είναι μόνο του. Όπως δεν ήταν μόνο του το Βιετνάμ.
Ρωσία και Κίνα δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν τα αποθέματα πετρελαίου του Ιράν στα χέρια των Αμερικάνων.
Θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να το βοηθήσουν.

Είπαμε γιατί. Η παγκόσμια οικονομία κινείται με πετρέλαιο. Όποιος έχει τον έλεγχο του ελέγχει τα πάντα. Κάποια χώρα που μονοπωλεί το πετρέλαιο, τα αποθέματα και τη μεταφορά του, μπορεί να εκβιάσει τις οικονομίες όλων των υπολοίπων. Να παίξει με τις τιμές του μαύρου χρυσού και κυριολεκτικά να διαλύσει τα πάντα. Μπορεί να προκαλέσει χρεοκοπία ακόμα και λιμό!

Υπάρχει περίπτωση Κίνα και Ρωσία να δεχτούν να γίνουν όμηροι των ΗΠΑ;
Θα έχουμε πόλεμο. Πυρηνικό πόλεμο καθώς Κίνα και Ρωσία δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν στις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, με συμβατικά όπλα παρά την εντυπωσιακή δύναμη και τεχνολογία που διαθέτουν.

Οι ΗΠΑ ξοδεύουν για δεκαετίες πολλαπλάσια ποσά για εξοπλισμούς από Κίνα και Ρωσία.
Το 2019 έδωσαν 716 δισεκατομμύρια δολάρια για την “άμυνα”, έναντι 224 δις της Κίνας (δεύτερη θέση) και μόλις 44 της Ρωσίας (όγδοη θέση), χωρίς να λογαριάσουμε τους υποτακτικούς των Αμερικανών. Η Σ. Αραβία πχ έδωσε 70 δις, η Γερμανία 49,1, η Αγγλία 47,5, η Ιαπωνία 47, η Γαλλία 40,5...

Θα έχουμε λοιπόν πυρηνικό ολοκαύτωμα, αν οι Αμερικάνοι επιτεθούν για να καταλάβουν το Ιράν.
Τώρα εξαρτώνται όλα από την αντίδραση της Κίνας και της Ρωσίας. Παρά την οργή, που φυσικά ξεχειλίζει, το Ιράν δεν θέλει πόλεμο. Απ' ότι φαίνεται όμως κάποιοι πάνε φιρί – φιρί.

Ίσως ο Τραμπάκουλας να είναι ο τελευταίος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Ίσως να είμαστε η τελευταία γενιά που θα απολαύσουμε ένα παραδεισένιο πλανήτη, πριν τον καταστρέψει η απληστία μας.

Η ειρωνεία είναι πως, αν υπήρχε η Σοβιετική Ένωση, δεν θα γίνονταν αυτά. Οι Αμερικάνοι δεν θα τολμούσαν, όπως δεν τόλμησαν όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Τώρα θεωρούν όλο τον πλανήτη τσιφλίκι τους.
Όπως θεωρεί ο Κούλης το Ελληνικό κράτος κτήμα του.

Δεν υπάρχει και Θεός να βάλει το χέρι Του, να δώσει μια φάπα σε κάποιους παρανοϊκούς, που θα μας πάρουν όλους στο λαιμό τους...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

4 Ιανουαρίου 2020 στις 11:13 π.μ.

Η "Συμφωνία του αιώνα" για τη Μέση Ανατολή που θέλουν να επιβάλλουν οι ΗΠΑ

Η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί από τις ΗΠΑ σκορπά παγκόσμια ανησυχία.
Αναλυτές, σε αρκετές περιπτώσεις επιχειρούν να ερμηνεύσουν τη δολοφονία με όρους εσωτερικής πολιτικής ατζέντας των ΗΠΑ.
Όμως όσο και να την επιλογή δολοφονίας καθορίζουν οι στρατηγικές Τραμπ, υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις της Αμερικανικής υπερδύναμης που πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη.
Προτείνουμε επομένως το ξαναδιάβασμα των εξελίξεων από αυτή την οπτική:
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/01/blog-post_88.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger