Home » , » Βοηθώντας την κυβέρνηση να κάνει έλεγχο στις ΜΚΟ

Βοηθώντας την κυβέρνηση να κάνει έλεγχο στις ΜΚΟ

Από giorgis , Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 | 5:19 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Το μεγαλύτερο πολιτικό λαμόγιο που έχει περάσει από την διεθνή πολιτική σκηνή τις τελευταίες δεκαετίες, είναι ο Χένρυ Κίσσινγκερ.
Επέβαλε δεκάδες δικτατορίες παγκόσμια, δημιούργησε πολέμους, συμμετείχε στα πιο βρόμικα χρηματιστηριακά παιχνίδια και όμως ποτέ δεν βρέθηκε σε δικαστήριο κατηγορούμενος.
Ο λόγος είναι απλώς. Όπως είχε πει και ο ίδιος σε συνέντευξη του σε Γαλλικό περιοδικό: «Η πολιτική είναι σαν το μετρό του Παρισιού, 90% υπόγειο και 10% φανερή διαδρομή».

Γιατί θυμηθήκαμε τα παραπάνω; Ο λόγος είναι, επειδή ακούσαμε σε ένα ρ/σ τον Μηταράκη, να λέει ότι: "Υπάρχει ένας αριθμός ΜΚΟ που ερευνώνται, κατά πόσο υποκίνησαν τα γεγονότα στην Μόρια, που έθεσαν σε κίνδυνο την ζωή των προσφύγων και μεταναστών, μέσα από τα επεισόδια που πήγαν να δημιουργηθούν".

Για την έρευνα που προαναγγέλλει, θα μιλήσουμε παρακάτω. Γιατί όμως οι έρευνες δεν ξεκινούν από τα εύκολα; 
Να διερευνήσει ας πούμε, η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, από που προέρχεται μια πρωτοφανής  ανάρτηση που κάνει το γύρο του Διαδικτύου και αναφέρει: "Στην ΜΥΤΙΛΉΝΗ θα πάρουμε τα ΌΠΛΑ! Ήδη με αυτά κοιμόμαστε! Υπάρχουν φήμες πως ομάδα ντόπιων σχεδιάζει να ΑΝΑΤΙΝΆΞΕΙ το hot stop της Μόριας! Θα γίνει ΠΟΛΕΜΟΣ!" 

Κι αν αυτό το θεωρούν χρονοβόρο, ας αναθέσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠροΠο, στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, να εντοπίσει τους μπάτσους που έδωσαν κάλυψη στην φασιστική δράση των "ταγμάτων εφόδου", της Μυτιλήνης, όπως αναφέρουν επώνυμες καταγγελίες.

Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα κάτι να προκύψει, αν γίνουν έρευνες για τα παραπάνω.
Οσο για τις ΜΚΟ που υπάρχουν στην Λέσβο -πρέπει να ξεπερνούν τις 20 αυτή την στιγμή- και ασχολούνται με τους μετανάστες-πρόσφυγες, δεν χρειάζεται να βάλουν το "χεράκι" τους, για να ξεσηκωθούν οι πρόσφυγες.
Η πείνα, οι αρρώστιες, η άθλια καθημερινότητα που βιώνουν οι κολασμένοι της Μόριας, είναι οι καλύτεροι "υποκινητές" για να ξεσηκωθούν.

Αλλά πέρα απ' αυτό, για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Λέσβο, ακούγεται σαν ανέκδοτο ότι θα γίνει έλεγχος για το πως λειτουργούν οι ΜΚΟ, που υπάρχουν στο νησί.
Αυτό όμως είναι μια πονεμένη ιστορία για την οποία αυτή την στιγμή δεν θεωρούμε σκόπιμο να ανοίξουμε.

Κι ο λόγος είναι απλώς. Πριν κάποιους μήνες υπήρχαν 250 περίπου άτομα που εργαζόταν σε κρατικές δομές που είχαν σχέση με την προσφορά υπηρεσιών σε μετανάστες - πρόσφυγες.
Σήμερα έχουν μείνει μόνο 30-40 αφού όλοι οι συμβασιούχοι απολύθηκαν.
Αν δεν υπήρχαν και οι εθελοντές από κάποιες ΜΚΟ, που πραγματικά προσφέρουν, η κατάσταση στην περιοχή της Μόριας θα ξεπερνούσε τον χαρακτηρισμό της "κόλασης". 

Για τον πολύ βρόμικο ρόλο κάποιων ΜΚΟ θα έχουμε τον χρόνο να τα πούμε. Σήμερα δεν είναι το κατάλληλο τάιμινγκ, να το κάνουμε.

Αλλά στην τελική, αφού έχουν διάθεση να κάνουν τέτοιους ελέγχους, γιατί δεν ξεκινούν για το πώς διαχειρίστηκε τον πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ, η αδελφή του πρωθυπουργού, Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, που ήταν για πολλά χρόνια πρόεδρος της ΜΚΟ ActionAid Ελλάς;

Και μετά απ' την αδελφή, του Μητσοτάκη, ας ελέγχουν και άλλη ΜΚΟ. Αυτή την φορά του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. 
Ας δουν που κατέληξαν οι τεράστιες κυβερνητικές επιδοτήσεις στην Μ.Κ.Ο Institute for Climate and Energy Security. του «Αντρίκου».

Κι αν πάνε λίγα χρόνια πιο πίσω, εκεί ποια θα έχουμε "λαβράκια" στις έρευνες.
Αν ξεκινήσει ας πούμε κάποιος να ερευνά υποθέσεις από το 1990 - 1992, τότε που ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Σαμαράς, ίσως μάθαμε που κατέληξαν μερικά απ' τα ασύλληπτα ποσά, που διέθεσε το υπουργείο του, από τα λεγόμενα μυστικά κονδύλια, σε ΜΚΟ, οι οποίες είχαν αναλάβει να διδάξουν τις γυναίκες της Τανζανίας τι σημαίνει γυναικεία επιχειρηματικότητα, να διαδώσουν τον Χριστιανισμό στην Βόρεια Κορέα, και να εκπαιδεύσουν συνταγματολόγους στο Ιράκ.

Στην πορεία, ενδιαφέρον θα είναι να μάθουμε ποια γατόνια ήταν πίσω απ' τις ΜΚΟ στις οποίες ο Ζαχόπουλος χάρισε 160 εκατ. ευρώ, ζεστό κρατικό χρήμα, το διάστημα 2004-2007, όταν ήταν γενικός γραμματέας στο υπουργείο Πολιτισμού, στην κυβέρνηση του Κώστας Καραμανλή..
Ελάχιστα πράγματα έγιναν γνωστά και γι' αυτό το τεράστιο σκάνδαλο.

Γιατί να μην μάθουμε, το έργο που πρόσφεραν οι ΜΚΟ με τα ελκυστικά ονόματα, «Οι Νηφάλιοι», ο «Κορμοράνος»,  το «Περιβόλι της γιαγιάς», η «Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρας»,  ο «Γυπαετός ο Πωγωνοφόρος» κλπ;

Τι διάολο, 160 εκατομμύρια ευρώ μας βούτηξαν. Είναι παράλογο να απαιτούμε να μας εμπλουτίσουν τις γνώσεις μας;

Υ.Γ: Πέρα από την πλάκα τώρα. Είναι απίστευτο το χρήμα που έχουν διακινήσει κάποιες ΜΚΟ, καθώς και η πολυτελέστατη ζωή μερικών στελεχών τους στην Λέσβο.
Θα ήταν όμως μεγάλη ανοησία και βλακεία, αν πέφταμε στο "τρυπάκι" τώρα να μιλήσουμε για το ποιες πραγματικά προσφέρουν έργο στους πρόσφυγες, και ποιες αποτελούνται από λαμόγια.
Το μόνο που θα κατορθώναμε είναι να αποπροσανατολιστούμε απ' το κύριο θέμα.
Ισως κάποια στιγμή να έχουμε τα περιθώρια να μιλήσουμε αναλυτικά και γι' αυτό το ζήτημα λέγοντας, όπως πάντα, τα πράγματα με το όνομα τους.   
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger