Home » , » Αλιτήριοι εργοδότες με πρόσχημα τον κορονοϊό, εκβιάζουν εργάτες

Αλιτήριοι εργοδότες με πρόσχημα τον κορονοϊό, εκβιάζουν εργάτες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 | 2:42 μ.μ.

Η εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού αποτέλεσε μια απρόσμενη ευκαιρία για την πλευρά του κεφαλαίου να εντείνει τον ταξικό του πόλεμο και να καταφέρνει καθημερινά καινούργια πλήγματα στον κόσμο της εργασίας, με την ανοχή αν όχι συγκατάβαση της κυβέρνησης.

Τώρα οι εργοδότες -ή τέλος πάντων μερικοί απ' αυτούς- εντελώς αποθρασυμένοι, -είχαν κάνει ακριβώς το ίδιο και με τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, χωρίς να υποστούν καμιά συνέπεια παρά τις καταγγελίες που είχαν γίνει- θέλουν να στερήσουν ακόμα και τα ψίχουλα που δίνει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους για τους οποίους έχει γίνει αναστολή σύμβασης εργασίας, απόλυση ή παραίτηση από την 1η έως τις 20 Μάρτη.

Αυτοί οι αλιτήριοι εργοδότες φυσικά και δεν ενδιαφέρονται για το πώς διαβιώνουν σ' αυτές τις εποχές τα "ομιλούντα εργαλεία" τους και γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα ακόμα και επίσημη καταγγελία να υπάρξει στα "θεσμικά" όργανα, για τους άθλιους εκβιασμούς τους.

Εδώ όμως μπαίνει ένα ζήτημα. Οσες καταγγελίες συναντάμε είναι γενικές κι αόριστες του τύπου "μαυραγορίτες εργοδότες στην Πάτρα .... γνωστή βιομηχανία της Θεσαλονίκης κλπ".

Παράκληση από μας προς τους αναγνώστες/ιες μας: Αν γνωρίζεται συγκεκριμένες περιπτώσεις στείλτε μας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα. Αυτές οι περιπτώσεις δεν πρέπει να περνάνε χωρίς καμιά αντίδραση.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger