Home » , » Ο μπάτσος και "ου νουματαρχ'ς"

Ο μπάτσος και "ου νουματαρχ'ς"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 4 Απριλίου 2020 | 12:26 π.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Ο συγκεκριμένος "μπάτσος", που έβαλε το πρόστιμο των 150 ευρώ στον άστεγο, φυσικά μας είναι άγνωστος .
Μας είναι όμως πασίγνωστη η νοοτροπία του. Βεβαίως και η νοημοσύνη του εν λόγω "μπάτσου" βαθμολογείται στους 150 βαθμούς υπό του μηδενός. Είναι τρισχειρότερος από κείνο το απελέκητο στουρνάρι του παλιού καιρού, που, επειδή ήταν φασίστας και βασιλόδουλος, τον διόρισαν "νουματάρχ' τ’ς χουρουφ'λακής" ενός χωριού της Αργιθέας, και ο οποίος, όταν έπεσε ένας βράχος στον Τύμπανο και σκότωσε μια γίδα,τηλεγράφησε στο τμήμα στο Μ'ζάκι: "Λίθος καταπεσών εφονευσεν έξ!" (θέλοντας να γράψει ''αίγα'', γιατί αν και αγράμματος, ο ''κυρ-νωματάρχης'' ήταν και...καθαρευουσιάνος, όπως επιβαλλόταν να είναι ο κάθε καθώς πρέπει εθνικόφρονας)!

Έπρεπε λοιπόν να δώσει την αναφορά, όπως ακριβώς έγραφαν οι άνωθεν διαταγές, "εν τη επισήμω του Κράτους γλώσση"  Κι έτσι έκανε, παρόλο που δεν τη γνώριζε "ντιπ για ντιπ, καταντίπ", προκαλώντας τότε την εσπευσμένη κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών Καρδίτσης και γράφοντας ιστορία!

Ταυτόχρονα πίστευε ότι μετά τον Μεγαλειότατο, τον Στρατάρχη Παπάγο και τον Κύριο Διοικητή Μ'ζακίοου, αυτός ο ίδιος ήταν το κέντρο του Σύμπαντος, πολύ πάνω από τους κατοίκους του χωριού.
"Ξιέρ'ς ποιος είμ' ιγώ, ρε βλάχο; Ξιέρ'ς τι γραφ' ρε αυτό δω το γαλόν'; Το γλιεπ'ς καλά, βρε κόπανε;", ήταν η συνηθισμένη κουβέντα του, όταν άραζε σε τρεις καρέκλες, κάτω από το πλατάνι στο μεσοχώρι, φουμάροντας την τσιγάρα του και ρουφώντας το τρίτο τσιπουράκι του, πριν βγει το μεζεκλίκι της ημέρας από τη γάστρα!

Και, ναι μεν, το παλιό εκείνο νούμερο το στρατολόγησαν στη χωροφυλακή κατευθείαν από τα πρόβατα, αφού είχε επί κατοχής παράσχει κάτι "υπηρεσίας" στον "στρατηγό" Ζέρβα, επικεφαλής του ΕΔΕΣ, καταδίδοντας τους ΕΑΜικούς αγωνιστές του χωριού του στον ΕΔΕσίτη- λήσταρχο Τζουμέρκων κύριον Βόιδαρον,  (Ο Βόιδαρος ήταν το κτήνος που να κόψουν το κεφάλι του νεκρού Αρη Βελουχιώτη, το κράτησε απ' τα μαλλιά, και χοροπηδούσε σαν κανίβαλος),  ενώ, "ου νουματάρχς" το 1945 στρατολογήθηκε στους ΜΑΥδες.

Ο φάκελος ήταν εγγύηση για "γαλόν' "! Τούτο δω όμως το σημερινό υποκείμενο που έβαλε πρόστιμο στον άστεγο και άφραγκο ανθρωπάκο, αυτό το σημερινό αχαρακτήριστο δίποδον της τωρινής αντιλαϊκής εξουσίας, φέρεται ότι έχει πάει στο σχολείο, και στο φροντιστήριο, τέλειωσε το Λύκειο, ενώ μετά τις Πανελλαδικές πέρασε μερικά χρόνια από "σπουδές" στη μπατσοσχολή. 

Υποτίθεται ότι στα σχολεία που πήγε κάποιοι θα του δίδαξαν πέντε πράγματα από ανθρώπινη ιστορία, ψυχολογία και κοινωνιολογία. Εμένα μου λες;Το μόνο που αυτός ο "μπάτσος" πράγματι διδάχτηκε και αφομοίωσε, είναι η θεοποίηση της εξουσίας,των γαλονάδων και της αξίας των άνωθεν εντολών.
Χωρίς να βλέπει πέρα από τη μύτη του! Γιατί αυτό συμφέρει στην πάρτη του, στον υπεράνω πάντων κύριο εαυτούλη του! Είναι απολύτως σίγουρο ότι στις προηγούμενες εκλογές και ανέκαθεν από τότε που ψηφίζει, το άτομο αυτό έχει κυμανθεί μεταξύ επίσημης Δεξιάς και ναζιστών.

Η νοοτροπία του ζέχνει από χιλιόμετρα. Τέτοιους ακριβώς χρειάζεται ως εκτελεστικά του όργανα το κεφαλαιοκρατικό καθεστώς και τέτοιους ακριβώς πλάθει, με χίλιους δυο τρόπους, και κυρίως μέσα στις λεγόμενες "παραγωγικές σχολές ", δηλ. στις σύγχρονες βοϊδοσκολές πλύσης εγκεφάλου όπου συστηματικά κάμποσοι λειτουργικώς αναλφάβητοι και κοινωνικά "καταρτίζονται" στη δουλική υπακοή προς τους "υψηλά ισταμένους" και στην ανηλεή καταστολή του "κατώτερου" λαού.

Μέσα εκεί ο σημερινός "σταυρωτής" αφομοίωσε το μέγιστο του φασισμού κιτάπι: ότι κι ο τελευταίος ένστολος λακές της εξουσίας αξίζει όσο πολλές χιλιάδες απλοί εργαζόμενοι.
Όσο για τους ανέργους και αστέγους, έμαθε να τους θεωρεί κατώτερους κι από τα απορρίμματα. 

Ένας ακόμη τέλειος πραιτοριανός εγεννήθη ημίν και το αποδεικνύει! Εξεπαιδεύθη, απεφοίτησε και πράττει κατά τας εντολάς. 
Αξιολόγησις του ατόμου υπό των ανωτέρων του: Άριστη! Προτείνω στον πολιτικό προϊστάμενό του, κ. Χρυσοβορίδη να του δώσει άμεσα βαθμό και παράσημο, κατ' εξαίρεσιν.
Είναι το απόλυτα επιθυμητό προϊόν τόσο του ίδιου όσο και όλων ανεξαιρέτως των ομοίων του.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger