Home » , » Άγ(ρ)ιο Δούλεμα

Άγ(ρ)ιο Δούλεμα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 8 Απριλίου 2020 | 12:43 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Προχθές το γνωστό νεοδημοκρατικό site, που το παριστάνει το χριστιανικό και ήταν φιλοκυβερνητικό -μέχρι που ο Κούλης να κλείσει τις Εκκλησίες-, είχε τίτλο: “Προσκύνησε την Αγία Ζώνη και νίκησε τον καρκίνο”.
(Συναγωνίζεται σε θαύματα και προφητείες την γραφική φυλλάδα "Ελεύθερη Ωρα").

Θαύμα δηλαδή.
Πέρα από το ότι το θαύμα είναι παλιό (έγινε το 2017), εγώ έχω όλη την καλή διάθεση να τους πιστέψω.
Και να ρωτήσω το Ιερατείο, αν του βρίσκεται τίποτε για άλλες αρρώστιες. Τον Κορονοϊό πχ.

Ο Αγιασμός του Αμβρόσιου μάλλον δεν τον πιάνει. Δεν εξηγείται γιατί τόσοι πιστοί και ιερείς κόλλησαν μαζί, όταν έχουν τέτοια φάρμακα στην Εκκλησία.
Λίγο ψέκασμα με Αγιασμό και τέρμα ο Κορονοϊός. Καλέ, πράγματι μας ψεκάζουν!
Αλλά δεν... βλέπουμε αποτέλεσμα. Ο Αγιασμός ίσως είναι μόνο για τους βρικόλακες και τους δαίμονες. Κρίμα!

Ας φτιάξουν ένα νέο θαύμα οι παπάδες, αφού το ποίμνιο έχει τόσο μεγάλη ανάγκη.
Κάστανα, παντόφλες, δοκίμασαν; Μάλλον κι ούτε αυτά σταμάτησαν τον ιό.

Βεβαίως υπάρχει η Θεία Κοινωνία. Γιατρικό για όλα. Αλλά, πείτε με παράξενο, η ιδέα να γλύφω σάλια προηγουμένων με απομακρύνει από το Μυστήριο.

Πίσω τώρα στην Αγία Ζώνη. Κάνει τίποτε άλλο; “Η Αγία Ζώνη σώζει την Πόλη από χολέρα, σουλτάνος την προσκυνά και νεκρός ανασταίνεται”
Είναι δηλαδή για καρκίνο, χολέρα και θάνατο. Δυστυχώς, δεν είχε "αρμοδιότητα" να γιατρέψει την πνευμονία και τον κορονοϊό. 

Αλλά και αυτές οι ιδιότητες που έχει η Αγία Ζώνη μου αρκούν. Μπορώ να τη δανειστώ; Θα πάω ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό να αναστήσω κάποιον. Τον Ιωσήφ Στάλιν, που κατά τη γνώμη μου τον χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Να βάλει στη θέση τους κάτι απατεώνες που δεν έχουν το Θεό τους.

Στο μεταξύ, αν έχουν τέτοια δύναμη να αναστήσουν νεκρούς αναρωτιέμαι γιατί δεν το κάνουν! Ίσως χρειάζεται φόρτιση, αφού η τελευταία ανάσταση ήταν επί Τουρκοκρατίας!

Fake news υπήρχαν πάντοτε. Κι η εξουσία, θρησκευτική ή κοσμική, τα χρησιμοποιούσε κατά κόρον.
Βέβαια δεν τους παίρνει να λένε τέτοια παραμύθια τον 21ο αιώνα, αλλά τα τρολλ είναι αιώνια. Όπως κι οι απατεώνες. Κάθε εποχή έχει τα δικά της λαμόγια. Στην εποχή μας πχ έχουμε πια ηλεκτρονικό έγκλημα. Σε κλέβουν και εξαπατούν από μακριά. Όπως ακριβώς κάνει η κυβέρνηση σε όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Η Εκκλησία είναι πολύ δύσκολη θέση. Έχει περάσει χειρότερες επιδημίες, αλλά φρόντιζε πάντα να δίνει κουτόχορτο στο ποίμνιο. Να μεταθέτει τις ευθύνες στους δήθεν αμαρτωλούς.
Όπως κάνει σήμερα η ΝΔ, η οποία πήρε τις τακτικές των παπάδων αδειάζοντας τους πρώην συμμάχους της.

Πάντα η Εκκλησία έδινε ψεύτικες Ελπίδες. “Μετανοείτε και προσευχηθείτε για να σωθείτε”. Κι αν δεν σωθείτε θα πάτε στον Παράδεισο! Καλή κομπίνα ο Παράδεισος. Κανείς δεν αναστήθηκε να επιβεβαιώσει τα δόγματα.

Τώρα όμως έγινε κάτι αναπάντεχο. Θα μπορούσαμε να το πούμε Επαναστατικό, αλλά Επανάσταση είναι η ριζική αλλαγή μιας κατάστασης η οποία γίνεται γρήγορα. Αυτό έγινε σταδιακά: Ο κόσμος δεν μασάει πια Εκκλησιαστικό Σανό! Απαίτησε να κλείσουν οι Εκκλησίες, ενώ δεν πίστεψε λέξη από όσα έλεγε το παπαδαριό και οι δήθεν επιστήμονες – θεούσες.

Χρειάστηκε πολύ καιρός για μια τέτοια δραστική αλλαγή. Βεβαίως βοήθησαν κι οι ίδιοι οι κληρικοί, που όλα τα προηγούμενα χρόνια έσταζαν ρατσισμό, φασισμό και υποκρισία.

Οι φανατικοί απομάκρυναν τον κόσμο από τις Εκκλησίες. Η τεράστια απόσταση λόγων και έργων έκανε τους ανθρώπους να σκεφτούν. Και μόλις σκέφτηκαν ψύχραιμα η πλάνη τελείωσε!
Σήμερα έχουμε το θάνατο των θρησκειών. Το θρίαμβο της Λογικής και της Επιστήμης.
Οφείλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Το χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας.
Η πλειοψηφία το περιμένει, το εύχεται, το θέλει.

Είναι ώρα να αρχίσουν οι έμποροι της ελπίδας να πληρώνουν. Αρκετά έφαγαν χιλιάδες χρόνια τώρα. Είναι η στιγμή να πάρουμε πίσω όσα μας πήραν με δόλο.
Ίσως τους αφήσουμε τα πράγματα που δεν έχουν αξία, όπως κάστανα, παντόφλες, ζώνες. Άλλωστε προσκυνώντας αυτά θα πάνε στον Παράδεισο! Τι άλλο θέλουν;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger