Home » , » Ιδού οι μελέτες που επιβάλλουν να μην ανοίξουν τα σχολεία

Ιδού οι μελέτες που επιβάλλουν να μην ανοίξουν τα σχολεία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 3 Μαΐου 2020 | 11:30 π.μ.

Μας στάλθηκε από "ΚΟΝΤΡΑ"

Πειραματίζονται εγκληματικά με το άνοιγμα των σχολείων, προκειμένου να επανέλθουν στην "μισθωτή κανονικότητα" οι εργαζόμενοι γονείς και να πραγματοποιήσουν γρήγορα τις πανελλαδικές εξετάσεις, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία.

Η «επιτροπή εμπειρογνωμόνων» του υπουργείου Υγείας με εκπρόσωπο τον Τσιόδρα αποφάσισε στα τέλη Απρίλη ότι η μετάδοση του κοροναϊού από τα παιδιά είναι σημαντικά μικρότερη από ό,τι είχε εκτιμηθεί πριν από την επιβολή των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων, δίνοντας τα απαραίτητα ψευτο-επιστημονικά εχέγγυα στη κυβέρνηση για να ανοίξουν τα σχολεία σταδιακά, αρχικά τα Λύκεια και Γυμνάσια και μετέπειτα τα Δημοτικά. Στην απόφαση αυτή έφτασαν ξεκάθαρα τυχοδιωκτικά, μετά από την πίεση της κυβέρνησης και των καπιταλιστών να επανέλθει η κανονικότητα, με τους εργαζόμενους γονείς που με άδειες «άδειες ειδικού σκοπού» φυλάνε τα παιδιά τους στο σπίτι και που σε ορισμένο βαθμό αναπόφευκτα εμφανίζουν μειωμένη παραγωγικότητα σε περίπτωση τηλεργασίας.

Επιπλέον, στην απόφαση αυτή καθοριστική υπήρξε και η πίεση από έναν ολόκληρο μηχανισμό συμφερόντων, της λεγόμενης «παραπαιδείας» (φροντιστήρια, ιδιαίτερα), που αναπαράγεται οικονομικά δεκαετίες τώρα από την αγωνία των γονιών για την πρόσβαση των παιδιών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και πιέζει την κυβέρνηση να ολοκληρωθεί η εξεταστέα ύλη για να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατό γρηγορότερα οι πανελλαδικές εξετάσεις. Στο ζύγι της κυβέρνησης και της επιτροπής του Τσιόδρα τα επιστημονικά κριτήρια για τη μετάδοση του ιού παραμερίστηκαν πλήρως και επιστρατεύτηκαν όλες οι αναξιόπιστες μελέτες που υπαγορεύτηκαν από τις ανάγκες επανεκκίνησης της καπιταλιστικής οικονομίας. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger