Home » , » Η δημόσια υγεία δεν προστατεύεται με ΜΑΤ, ξύλο και χημικά

Η δημόσια υγεία δεν προστατεύεται με ΜΑΤ, ξύλο και χημικά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 17 Μαΐου 2020 | 8:01 μ.μ.

Μας στάλθηκε από "Η πόλη ανάποδα"

Εχθές το βράδυ (16/5), η αστυνομία επιτέθηκε αναίτια στην Πλατεία Καλλιθέας της Άνω Πόλης. Οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν στη γειτονιά από το πρωί και προκαλούσαν, ψάχνοντας αφορμή για να επιτεθούν. Αφού αυτή δεν τους δόθηκε, γύρω στις 22:30 ΟΠΚΕ και ΜΑΤ κυνήγησαν και χτύπησαν νεαρά παιδιά και μεγαλύτερους ανθρώπους, πέταξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης μέσα στα στενά της γειτονιάς, έγραψαν πρόστιμα για «μη τήρηση αποστάσεων» σε μικρές παρέες που απλά κάθονταν σε έναν ανοιχτό χώρο.

Λίγες ημέρες μετά τις, επίσης αναίτιες, βίαιες επιχειρήσεις σε πλατείες της Αθήνας, λίγα 24ωρα μετά το φιάσκο της Πλατείας Ομονοίας, όπου ο Μπακογιάννης κι η ελίτ της χώρας στριμώχνονταν ο ένας πάνω στον άλλο για να μπουν στα πλάνα του ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση συνεχίζει στον ίδιο επικίνδυνο δρόμο της καταστολής.

Να το πούμε ξανά: η δημόσια υγεία δεν προστατεύεται με ΜΑΤ, ξύλο και χημικά. Προστατεύεται με γιατρούς, δημόσια νοσοκομεία, πρωτοβάθμια περίθαλψη. Η δημόσια υγεία απαιτεί επίσης ανοιχτούς, ελεύθερους, δημόσιους χώρους.

Κατανοούμε με ειλικρίνεια τον προβληματισμό των περιοίκων στους ελάχιστους δημόσιους χώρους της πόλης, όπως και στην Πλατεία Καλλιθέας, για τη φασαρία τις βραδινές ώρες. Κατανοούμε επίσης την ανάγκη τήρησης μέτρων αυτοπροστασίας στις κοινωνικές μας συναναστροφές.
Τέτοια προβλήματα όμως λύνονται με συζήτηση, με αλληλεγγύη, με αλληλοκατανόηση. Δεν λύνονται με ΜΑΤ και βία. Λύνονται με περισσότερους ελεύθερους χώρους -κι όχι με νέα πάρκινγκ και ξενοδοχεία σαν αυτά που σχεδιάζει η διοίκηση του Δήμου. Με την ευκαιρία, απαιτούμε από τον κ. Ζέρβα να απαντήσει για το αν η βίαιη επίθεση έγινε με τη δική του συναίνεση ή όχι.

Από αύριο ας βάλουμε μπροστά αυτό που οι αρμόδιοι μπλοκάρουν με κάθε τρόπο: τον διάλογο και την αλληλοκατανόηση. Ας οργανώσουμε συνέλευση στη γειτονιά, ώστε όλοι και όλες μαζί να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τους ελεύθερους χώρους που χρειαζόμαστε, για το σεβασμό των διαφορετικών χρήσεων και αναγκών.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger