Home » , » Και ανασφαλείς και με πιο έντονη φτωχοποίηση

Και ανασφαλείς και με πιο έντονη φτωχοποίηση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 | 10:49 μ.μ.

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

«Και κερατάδες και δαρμένοι». Παραλλάσσοντας τη γνωστή παροιμιώδη φράση, οι εργάτες και εργαζόμενοι θα πρέπει να αισθάνονται και υγειονομικά ανασφαλείς και ταξικά βιασμένοι.

♦ Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με πλήρη κάλυψη από τους «ενσωματωμένους» επιστήμονες της περιβόητης Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, που αυτοδιαψεύδονται λες και πρόκειται για παπατζήδες της οδού Αθηνάς, επιταχύνει την άρση του lockdown, με στόχο να περιορίσει τις ζημιές του ελληνικού καπιταλισμού, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού.

Και το κάνει παίζοντας στα ζάρια τη δημόσια υγεία. Χωρίς να έχει διαμορφώσει ένα στοιχειωδώς αξιόπιστο μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης, στηριγμένο σε μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων. Μηχανισμό που είναι απαραίτητος, όχι μόνο για να μην υπάρξει μια άμεση αναζωπύρωση της πανδημίας (που θα κοστίσει ζωές), αλλά και ενόψει ενός δεύτερου κύματος το φθινόπωρο-χειμώνα, που οι λοιμωξιολόγοι διεθνώς θεωρούν από πιθανότατο έως βέβαιο.

♦ Το ζήτημα της ενίσχυσης του διαλυμένου δημόσιου συστήματος υγείας έκλεισε με τα μπαλώματα που έγιναν το τελευταίο δίμηνο. «Θωρακίσαμε τη δημόσια υγεία». Μόνον αυτές οι τέσσερις λέξεις χώρεσαν στο τελευταίο διάγγελμα του Μητσοτάκη. Τελεία και παύλα.
Οι «ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες» δε χρειάζεται ούτε να αναφέρονται πια. Ξέρετε γιατί; Οχι γιατί θα κόστιζε τίποτα ένας ακόμα υποκριτικός έπαινος, αλλά γιατί κάθε αναφορά σ' αυτούς οδηγεί αναγκαστικά και στα αιτήματά τους. Που κανένας δεν μπορεί να τα πει συντεχνιακά, όταν μιλούν για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για άνοιγμα νέων κλινών ΜΕΘ κτλ. Αιτήματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία είναι και γι' αυτό «πονάνε» την κυβέρνηση του κεφαλαίου.

♦ Και φτάνουμε στα μέτρα της «επανεκκίνησης», που αν θέλαμε να τα αποδώσουμε με μια φράση θα λέγαμε «ό,τι θέλει το κεφάλαιο». Ειδικά το μεγάλο κεφάλαιο, όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού, αλλά σε κάθε τομέα της καπιταλιστικής οικονομίας που θα πληγεί από την ύφεση.

Β.Κ: Η φωτο δική μας παρέμβαση
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger