Home » , » Ακριβό μας Μνημόνιο.

Ακριβό μας Μνημόνιο.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 | 9:48 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Τα γαλάζια όρνεα πανηγυρίζουν σε κάθε καταστροφή. Όπως με όλα τα προηγούμενα Μνημόνια έτσι και τώρα άρχισαν τους πανηγυρισμούς.

Μας λένε τα ΜΜΕ πως θα πάρουν τα κράτη επιδοτήσεις και δάνεια από το “Ταμείο Ανάκαμψης” της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και οι ίδιοι παραδέχονται εμμέσως πως τα δάνεια σημαίνει νέο μνημόνιο.
"Τότε να πάρουμε μόνο τις επιδοτήσεις" θα πουν κάποιοι.

Κι ερχόμαστε στο μυστικό. Οι επιδοτήσεις είναι απλές προτάσεις.
“...η πρόταση της Κομισιόν δεν αποτελεί τελική απόφαση παρά μόνον την αφετηρία για τον συμβιβασμό στον οποίο θα καταλήξουν ο γαλλο-γερμανικός άξονας και οι τέσσερις «σκληροί» της ΕΕ, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Δανία και η Σουηδία. Οι τέσσερις του «βόρειου μετώπου» επιμένουν πως η βοήθεια για την πανδημία δεν πρέπει να δοθεί με τη μορφή επιδοτήσεων παρά μόνον με δάνεια μνημονιακού τύπου”. (Πηγή)

Άρα μέχρι στιγμής το μόνο σίγουρο που έχουμε είναι τα δάνεια. Τα οποία ξέρουμε όλοι που οδηγούν. Σε αύξηση του ήδη τεραστίου δημοσίου χρέους και σε νέα λεηλασία μέσω των Μνημονίων.
Με ύφεση 5, 10 ακόμα και 15%! - κανένας δεν ξέρει με σιγουριά, με δημόσιο χρέος πολύ πάνω από 200%, τι λέτε ότι θα γίνει; Θα μπορούμε να πληρώσουμε αυτά τα δανεικά;
Γι αυτό θα μας ταράξουν στη λεηλασία και την αφαίμαξη, όπως έκαναν με όλα τα προηγούμενα Μμημόνια ΠΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.

Στους μαλάκες νεοδημοκράτες λέω να περιμένουν πρώτα να δουν τι θα πάρουν και μετά το γλεντάν.
Βέβαια, αυτοί επειδή είναι λαμόγια, το γλεντάν έτσι κι αλλιώς. Γιατί ξέρουν πως θα κλέβουν και δε θα δώσουν λογαριασμό σε κανένα. Αλίμονο από τον κόσμο που θα πληρώσει τη Μαρέβα, τη νύφη.

Εκείνο λοιπόν που σίγουρα θα έχουμε θα είναι Μνημόνια. Για να πάρει η Ελλάδα μόνο επιδοτήσεις ξεχάστε το. Οι Γερμανοί και οι άλλοι θα πουν "αν θέλετε επιδοτήσεις θα πάρετε και τα δάνεια" με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το κόλπο αυτό το κάνουν πολλοί. Το πιο χτυπητό παράδειγμα είναι οι εταιρίες με τους εκτυπωτές. Παίρνεις ένα πολυμηχάνημα 40 ευρώ. Καλή τιμή. Έλα όμως που για να λειτουργήσει θέλει 2 κουτιά μελάνια των 20 ευρώ το καθένα! Τα οποία τελειώνουν γρήγορα. Το μελάνι για να παραχθεί κοστίζει ελάχιστα. Ούτε καν 1 ευρώ! Το υπόλοιπο είναι κέρδος ενώ το φτηνό πολυμηχάνημα το δόλωμα.

Έτσι θα κάνουν κι οι Ευρωπαίοι. Θέλετε επιδοτήσεις; Θα πάρετε τα περισσότερα σε δάνεια με τοκογλυφικό επιτόκιο. Πανηγύρι τα λαμόγια που θα φάνε τα λεφτά, πένθος εμείς που θα τα πληρώσουμε.

Άμα δείτε νεοδημοκράτη να πανηγυρίζει φτύστε τον, μην τον ματιάσετε και πνιγεί από αυτά που περιδρομιάζει. Τα οποία πληρώνουν άλλοι.

Άντε να χτυπάμε παλαμάκια για τους Ευρωπαίους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger