Home » , » Σήμερα στην Καισαριανή: Μουσική εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Σκοπευτήριο για τους πεσόντες"

Σήμερα στην Καισαριανή: Μουσική εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Σκοπευτήριο για τους πεσόντες"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 4 Ιουλίου 2020 | 12:29 π.μ.

Αξίζει να επισκεφτούμε σήμερα την "Μουσική εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Σκοπευτήριο για τους πεσόντες", που γίνεται με διοργανωτές  το "Κοινωνικό Κέντρο Σκοπευτήριο" και τον "Ρουβίκωνα".

Με την ευκαιρία θα σας προτείναμε να διαβάσετε ένα κείμενο που έχει γράψει στον ιστότοπο μας ο αγωνιστής κομμουνιστής δάσκαλος -στέλεχος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, Κωνσταντίνος Παπλωματάς. (Δυστυχώς τον χάσαμε πρόωρα από κοντά μας το 2015 σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα).

 «Για ποιο βαρύ σας κρίμα σας θερίζουνε/ Πρωτομαγιά σαν χλωρά στάχυα/ πίσω από 'να μαντρότοιχο γεμάτο χαμομήλια; / Για την πατρίδα εσείς στενάζατε/ κι ονειρευόσαστε τη λευτεριά της. /
Τέσσερις ώρες γάζωναν οι σφαίρες την καρδιά σας/ (... ) και πέφτοντας αμίλητοι κατά οκτάδες/ αγκάθινο στεφάνι μας φορέσατε/ χαλκά ζεματιστό στην εποχή μας/ να ντρέπεται αιώνια για τη φρίκη της/ και τα εγκλήματά της. /
Η οδός Φορμίωνος, οδός του Γολγοθά σας/ σπάρθηκε όλη με κόκκινα λουλούδια/ από το πλούσιο αίμα σας τ' αψύ/ που τα μαζεύομε μεσ' σε λευκά μαντήλια/ τη Λευτεριά να ράνομε που αργεί/ (... )». 

(Ρίτας Μπούμη - Παπά: "Οι Διακόσιοι" - γραμμένο την 1/5/4),
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger