Home » , , » Από τον ΔΟΛ στον Μαρινάκη. - Οταν ο λαός της Αθήνας έκαιγε τις φυλλάδες του συγκροτήματος

Από τον ΔΟΛ στον Μαρινάκη. - Οταν ο λαός της Αθήνας έκαιγε τις φυλλάδες του συγκροτήματος

Από giorgis , Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 | 9:20 μ.μ.

Του Γ. Γ. 

Σημαδιακή μέρα η σημερινή για να μας θυμίζει τον άθλιο διαχρονικό ρόλο που διαδραμάτισε –και συνεχίζει μέχρι σήμερα στην ίδια κατεύθυνση-  ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, άσχετα αν σήμερα άλλαξε αφεντικό και όνομα.
Αυτό που έμεινε σταθερό και αμετάβλητο είναι ο βρόμικος ρόλος του συγκροτήματος και τα παρασκηνιακά πολιτικά καιιδιωτικά παιχνίδια που παίζουν τα αφεντικά του πάντα με όχημα τα ΜΜΕ που διαθέτουν.

Και στην προκειμένη περίπτωση που αναφερόμαστε, μένει να δούμε πόση πίεση και τι δυνατότητα παρέμβασης μπορεί να έχουν μια σειρά έντυπα και  ηλεκτρονικά μέσα (in.gr, tanea.gr, «Βήμα FM» κ.α) που διαθέτει ο υπόδικος εφοπλιστής Β. Μαρινάκης, στις δικαστικές εμπλοκές που έχει.

Μπορεί στο παρελθόν η αστική δικαιοσύνη να παρέδωσε στην ελληνική κοινωνία "λευκή περιστερά" τον εφοπλιστή-εκδότη για μια σωρεία κακουργηματικών πράξεων, που αφορούσαν τη «δράση εγκληματικής οργάνωσης» στην υπόθεση των «στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων», αλλά και τώρα μάλλον είναι προδιαγραμμένη η εξέλιξη για τις δικαστικές περιπέτειες που έχει.
(Αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, για κατοχή, διακίνηση και χρηματοδότηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για την γνωστή υπόθεση του Noor1).

Στα χέρια, λοιπόν, αυτού του "ευυπόληπτου" κυρίου είναι σήμερα μια σειρά από καθεστωτικά ΜΜΕ.
Προφανώς και είναι απαξιωμένα, αλλά εμείς θα ευχόμαστε να έχουν την "τύχη" των εντύπων του ΔΟΛ  που παρακολουθούμε στο παρακάτω ιστορικό γεγονός.

Ηταν 9 Αυγούστου του 1965 όταν χιλιάδες οργισμένοι Αθηναίοι έχοντας αντιληφθεί τον ελεεινό ρόλο του τότε επικεφαλής του ΔΟΛ Χρήστου Λαμπράκη,  συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του Συγκροτήματος που στεγαζόταν στην Χρήστου Λαδά, βάζοντας φωτιά στα φύλλα των εφημερίδων του Λαμπράκη.

(Είχε προηγηθεί η θριαμβευτική επικράτηση της Ενωσης Κέντρου στις εκλογές του 1964, ακολούθησε τον Ιούλιο του 1965 το βασιλικό πραξικόπημα και η Αποστασία, μια ιστορική περίοδος όπου ο Χρήστος Λαμπράκης ήταν ουσιαστικός ηγέτης όλων των αντιδραστικών δυνάμεων της εποχής).

Οι συγκεντρωμένοι Αθηναίοι κύρια οπαδοί της Ενωσης Κέντρου του Γιώργου Παπανδρέου – άλλος λαοπλάνος αστός πολιτικός κι αυτός, γνωστός και ως «παπατζής»- έχοντας πάρει πρέφα τον βρόμικο ρόλο του Λαμπράκη είχαν ξεσπάσει σε βρισιές και γιουχαΐσματα με στόχο τον ΔΟΛ, πυρπολώντας παράλληλα στοίβες από έντυπα του Συγκροτήματος.

Λέτε κάποια στιγμή να δούμε παρόμοια σκηνικά με τα ΜΜΕ που διαθέτει ο "κουμπάρος";

Διαβάστε επίσης:

Το άλλο με τον ΔΟΛ το ξέρετε;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger