Home » , » Συγκέντρωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στους 7 της συλληφθέντες 25/9

Συγκέντρωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στους 7 της συλληφθέντες 25/9

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 | 10:29 μ.μ.

Η "Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν" απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 7 συλληφθέντες της συγκέντρωσης "Διεθνιστικής αλληλεγγύης, στους συντρόφους και τις συντρόφισσες, που δολοφονήθηκαν από τον ιμπεριαλισμό και το φασισμό στην Τουρκία, στην αντίσταση της απεργίας πείνας μέχρι θανάτου", που έγινε την περασμένη Παρασκευή.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πέμπτη 1η Οκτώβρη, στις 9 το πρωί στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 7.

Παραθέτουμε το κάλεσμα για την συγκέντρωση αλληλεγγύης, όπως μας το έστειλαν στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο.

Την Παρασκευή 25/9 η αστυνομία, ως γνήσιο μαντρόσκυλο του ιμπεριαλισμού του κεφαλαίου και του κράτους του, επιτέθηκε με ξύλο, χημικά, τραυματίες και 7 συλλήψεις, στη διαδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης, τιμής και μνήμης για τους συντρόφους μας, απεργούς πείνας μέχρι θανάτου, που δολοφονήθηκαν από τον ιμπεριαλισμό και το φασισμό στην Τουρκία. 

Τα ΜΑΤ κινήθηκαν κυκλωτικά χτυπώντας από όλες τις πλευρές τους διαδηλωτές, δείχνοντας στην πράξη τη σημαίνει η εφαρμογή του νόμου τερατουργήματος που πέρασε η κυβέρνηση για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.
Άλλα η τρομοκρατία τους δε θα περάσει.
Δε θα συμβιβαστούμε με τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, θα διεκδικήσουμε όπως και κάναμε με την άρνησή μας να πορευτούμε στο πεζοδρόμιο, το δρόμο μέχρι τέλους. Γιατί ο δρόμος ανήκει στους αγωνιστές/τριες, στην εργατική τάξη, στη νεολαία, στο λαό και στο κίνημα, σε όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στους σχεδιασμούς της αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού.
Το δικαίωμα στη διαδήλωση κατακτήθηκε με αίμα και αγώνες και είναι χρέος μας να το υπερασπιστούμε.

Η επίθεση στην αντιιμπεριαλιστική- διεθνιστική διαδήλωση μας δείχνει επίσης ξεκάθαρα, πως παρά τους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς Ελλάδας και Τουρκίας, η καταστολή των αγωνιστών και των αγωνιστριών αποτελεί συμφωνία και προτεραιότητα και στις δύο πλευρές των συνόρων.
Σε ένα περιβάλλον όπου λίγες μέρες μετά επισκέφθηκε, την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Πομπέο, για να διευθετήσει το θέμα και να δείξει για ακόμη μια φορά πως ότι και να συμφωνηθεί, θα υπόκεινται στο πλάνο που έχει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός για την περιοχή. Η αστυνομία, με στόχο πάλι την απαγόρευση, επιτέθηκε με χημικά και ξύλο και στη διαδήλωση που ήταν προγραμματισμένη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, τη μέρα της επίσκεψης. Αλλά το κίνημα στάθηκε δυναμικά καταφέρνοντας να αποκρούσει τις κατασταλτικές επιθέσεις και εν τέλει να πορευτεί στο δρόμο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις απαγορεύσεις, την καταστολή και τις συλλήψεις, γνωρίζοντας πως η πάλη ενάντια στο φασισμό, την αδικία, την ιμπεριαλιστική και ταξική εκμετάλλευση δε γνωρίζει σύνορα. Εναντιωμένοι στον εθνικισμό που προσπαθούν να καλλιεργήσουν και τα δύο αστικά κράτη, σε Ελλάδα και Τουρκία, προτάσσουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και των αγωνιστών.

Τιμάμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας που πέσανε μάρτυρες στη μεγάλη αντίσταση της απεργία πείνας μέχρι θανάτου, τα μέλη του επαναστατικού μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum, τη Helin Βölek και τον İbrahim Gökçek, τη Δικηγόρο του Λαού Ebru Timtik και το σύντροφο Mustafa Koçak.
Στα ονόματά τους ορκιστήκαμε εκδίκηση, το φασιστικό καθεστώς του ΑΚP θα λογοδοτήσει για τις δολοφονίες των αγωνιστών.

Η αντίσταση των μαρτύρων, η δυναμική και η αυτοθυσία του αγώνα αυτού, μα και το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε σε όλο των κόσμο έφεραν τη νίκη στα αιτήματα των υπολοίπων απεργών.
Η αντίσταση μας αποτέλεσε μονόδρομο για τη νίκη.

Οι 7 συλληφθέντες, 5 σύντροφοι και 2 συντρόφισσες μας κατηγορούνται με 3 πλημμελήματα, για αντίσταση, επικίνδυνη σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά αστυνομικών υπαλλήλων και απλή σωματική βλάβη. Κατηγορίες οι οποίες συνηθίζεται να επιρρίπτονται στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες από την αστυνομία για να δικαιολογήσει τις επιθέσεις της.

Εμείς από την πλευρά μας,  απέναντι στις κατηγορίες, θα συνεχίζουμε να φωνάζουμε το ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ, 9:00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤΙΡΙΟ 7

Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Λαϊκό Μέτωπο

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger