Home » , » Ένας πραγματικός δήμαρχος.

Ένας πραγματικός δήμαρχος.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 | 10:44 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Όπως έχουμε πει, κάποιες πόλεις έχουν δημάρχους, κάποιες άλλες έχουν επιχειρηματίες, καταχραστές, κομματόσκυλα…

Ο δήμαρχος Πάτρας δεν είναι πρώτη φορά που ενοχλεί τη ΝΔ. Ούτε φυσικά η τελευταία. Με αφορμή τη στήριξη του δημάρχου στις δίκαιες κινητοποιήσεις των μαθητών, οι γαλάζιοι αλήτες τον συκοφαντούν και του επιτίθενται.

Στο γραφείο ρύπου της ΝΔ στο SSkai κάποια Αλεξοπούλου, βουλευτής ΝΔ στην Αχαΐα, κάνει προσωπική επίθεση στον αγωνιστή δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη. Τον κατηγορεί πως είναι Κομμουνιστής! Είναι και μάλιστα από τους πιο αγωνιστές! Και λοιπόν;

Αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο καταστατικό του ΚΚΕ.

«Άρθρο 39: «Τα μέλη του Κόμματος, που εκλέγονται ή τοποθετούνται με απόφαση του Κόμματος σε νομοθετικά Σώματα, σε αντιπροσωπευτικά ή άλλα αιρετά όργανα και γενικά στους θεσμούς του αστικού κράτους, εφαρμόζουν την πολιτική και τις αποφάσεις του Κόμματος, είναι αφοσιωμένα στην υπόθεση της εργατικής τάξης και της υπεράσπισης των συμφερόντων της, υπερασπίζονται με συνέπεια γενικότερα τα λαϊκά συμφέροντα.

Για να προταθούν κομματικά μέλη να αναλάβουν καθήκοντα σε αυτές τις θέσεις, πρέπει να παίρνεται η γνώμη της ΚΟΒ και των οργάνων που ανήκουν. Η θέση αυτή είναι στη διάθεση του Κόμματος».

Εντάξει βουλευτής της ΝΔ είναι, δεν σκαμπάζει και πολλά. Ως Κομμουνιστής τον ευχαριστώ, γιατί έδωσε απάντηση σε κάποιους που μας κατηγορούν για συμπόρευση με τους αστούς.

Να υποθέσω πως οι δήμαρχοι της ΝΔ δεν εφαρμόζουν συγκεκριμένες πολιτικές; Μάλιστα κάνουν ρουσφέτια σε «ημετέρους». Για να μην μιλήσουμε για τον τρόπο που διαχειρίζονται ορισμένοι νεοδημοκράτες αυτοδιοικητικοί "άρχοντες" το δημόσιο χρήμα. Εδώ ένα τελευταίο παράδειγμα)  

Φυσικά και είμαστε με την εργατική τάξη. Τα υπόλοιπα κόμματα είναι με τους πλούσιους.

Πρέπει να πούμε όμως πως είπε συκοφαντίες εναντίον των καταλήψεων, όπου δόθηκε απάντηση από το δήμαρχο.

Το μεγαλύτερο ψέμα που είπε η βουλευτής είναι πως η πλειοψηφία δεν θέλει καταλήψεις. Οι γονείς ακόμα και πολλοί που ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, είναι στο πλευρό των μαθητών. Το ίδιο και οι εκπαιδευτικοί. Όλοι θέλουν ουσιαστική ενίσχυση της Παιδείας. Θέλουν μέτρα κατά του ιού, τα οποία δεν παίρνονται. Οι καταλήψεις γίνονται λόγω της άθλιας κατάστασης στα σχολεία. Για την ουσία όμως κουβέντα!

Τραμπούκοι της ΝΔ προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τα παιδιά. Απέτυχαν παταγωδώς στην Πάτρα. Ο δήμαρχος καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις των φασιστών κι αυτό ενόχλησε τους σοβαρούς χρυσαλήτες.

Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Κομμουνιστές. Είμαστε με τα παιδιά, με τους γονείς, με τους εργαζόμενους τους φτωχούς. Η ΝΔ ας πορεύεται με τους φασίστες, τα λαμόγια και τα πλούσια αφεντικά. Ό,τι και να κάνει, η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger