Home » , » Κ. Μητσοτάκης: Ταΐζει τα κανάλια γιατί αυτά του φέρνουν πελατεία.

Κ. Μητσοτάκης: Ταΐζει τα κανάλια γιατί αυτά του φέρνουν πελατεία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 | 7:04 μ.μ.

 Πηγή: e-tetradio.gr

Αλλος κόσμος οι τηλεθεατές

Παίζει μεγάλο ρόλο από πού ενημερώνεσαι.

* Από εκείνους που ενημερώνονται καθημερινά από την τηλεόραση το 64% αξιολογεί θετικά τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

* Αντιθέτως, από όσους δεν βλέπουν ποτέ τηλεόραση μόλις το 21% θεωρεί ότι η κυβέρνηση τα πάει καλά με την πανδημία. Ενας στους πέντε.

* Εν τω μεταξύ, αλλάζει άρδην το πρόσημο σε εκείνους που ενημερώνονται σε καθημερινή βάση από τα social media: εδώ το 63% αξιολογεί αρνητικά (και όχι θετικά) τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Γίνεται δουλίτσα στην τηλεόραση όπως καταλαβαίνετε, η λίστα Πέτσα φτιασιδώνει τον άρρωστο.

* Επίσης, από τους τηλεθεατές το 57% πιστεύει ότι το μεγαλύτερο ή αποκλειστικό μερίδιο ευθύνης για τη διασπορά του κορονοϊού φέρουν οι πολίτες, ατομικά. Η λεγόμενη «ατομική ευθύνη» που μας χώνουν στη μούρη όλοι οι κυβερνώντες προκειμένου να καλύψουν την ανικανότητά τους.

* Η εικόνα αντιστρέφεται σε εκείνους που δεν βλέπουν τηλεόραση (υγιείς άνθρωποι): το 69% αυτών απαντάει πως την αποκλειστική ή μεγαλύτερη ευθύνη φέρει το κράτος...

 Σε έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) για το World Internet Project (WIP) παρατηρούμε ότι το 29% των Ελλήνων δεν μπαίνει στο internet. Και, όπως καταλαβαίνετε, το υψηλότερο ποσοστό των μη χρηστών του Διαδικτύου (59%) ανήκει στις ηλικίες των συνταξιούχων, δηλαδή 65 ετών και άνω. Οσο μειώνονται οι ηλικίες, τόσο περισσότερο βρίσκουμε χρήστες του internet. Μόλις το 1,7% στις ηλικίες 25-34 και το 4,2% στους 35-44 ετών δεν ασχολούνται με το Διαδίκτυο.

Αυτό, άλλωστε, φαίνεται και στις κατά καιρούς έρευνες της Nielsen. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία βλέπουν περισσότερη τηλεόραση από τους νεαρούς....

Σύμφωνα με τα νούμερα #διπλής ο ΣΚΑΪ θα χτυπάει 40άρια στους συνταξιούχους. Οι περισσότεροι μεγάλοι άνθρωποι βλέπουν ΣΚΑΪ και ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία.

Πώς να μην πιστεύουν λοιπόν ότι η κυβέρνηση στην πανδημία τα πάει θαυμάσια;

Και, νομίζετε, είναι τυχαίο που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Τσόρτσιλ, είπε στη Θεσσαλονίκη πως ετοιμάζουν νέα καμπάνια τύπου «Μένουμε Ασφαλείς», η οποία θα είναι αποκλειστικά τηλεοπτική;

Ταΐζει τα κανάλια γιατί αυτά του φέρνουν πελατεία.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger