Home » , » Ξέχασαν να ενημερώσουν το άγιο όρος

Ξέχασαν να ενημερώσουν το άγιο όρος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 | 6:32 μ.μ.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Εμπνευση αναγνώστη από χτεσινή ανάρτησή μας.

Δεν ξέρουμε τι θα προλάβει ο Τσιόδρας, ο οποίος λόγω διπλής ιδιότητας (του λοιμωξιολόγου και του ιεροψάλτη) μετέβη στο Αγιονόρος, όμως τα κρούσματα που ανιχνεύονται στο «περιβόλι της Παναγίας», δύο τινά σηματοδοτούν:

Εκεί λιγότερο μονάζουν και περισσότερο… συγχρωτίζονται.

Ο κοροναϊός αποτελεί κλασική περίπτωση… αθέου.

Για να σοβαρευτούμε: κλείστε τις εκκλησιές τώρα. Προτού κλείσετε τα μπαρ. Γιατί στα μπαρ συχνάζουν νέοι, από τους οποίους έχεις κάποιες δυνατότητες να προφυλαχτείς (μάσκα και τήρηση αποστάσεων). Ενώ στις εκκλησιές συχνάζουν κυρίως ηλικιωμένοι, που συγχρωτίζονται σε κλειστό χώρο και μεταλαβαίνουν με το ίδιο κουταλάκι. Ενας από τους εκκλησιαζόμενους να φέρει τον ιό, μεταδίδεται άμεσα σε όλους.

Και να παρατήσει ο Μαγιορκίνης τις εξυπνάδες περί κουλτούρας που πάντοτε νικάει. Με γενικότητες δεν μπορεί να ξεπερνάμε τις επιταγές της πραγματικότητας. Δεν κάνουμε αθεϊστική προπαγάνδα ζητώντας να κλείσουν οι εκκλησιές. Εκλεισαν, άλλωστε, και την περίοδο του πρώτου lockdown. Ζητάμε να ληφθεί ένα απαραίτητο μέτρο προστασίας των ευάλωτων ομάδων. Και επειδή το ιερατείο δεν πρόκειται να το κάνει μόνο του (προτιμά νεκρούς, παρά να θέσει υπό αμφισβήτηση την… αγιοσύνη του και τα άλλα σκοταδιστικά ιδεολογήματά του), την απόφαση οφείλει να την πάρει το κράτος.

Κι επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που διοικεί το κράτος, δε θέλει να έρθει σε οποιαδήποτε σύγκρουση με το ιερατείο, την απόφαση οφείλουν να την επιβάλουν οι πολίτες αυτού του κράτους, ασκώντας πίεση με κάθε τρόπο.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger