Home » , , » Θα μας έχει “σώσει” ο Μωυσής. Θα πεθάνουμε όλοι στην έρημο

Θα μας έχει “σώσει” ο Μωυσής. Θα πεθάνουμε όλοι στην έρημο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 | 8:04 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

24/11/2019 ένα χρόνο πριν η (un)real έχει πρωτοσέλιδο: "Μόνιμο το Μέρισμα για 2,5 εκατ. Από το 2020 κάθε Δεκέμβριο θα διανέμεται στους δικαιούχους μέρος από το υπερπλεόνασμα".
Παρακαλούνται οι συνταξιούχοι από αύριο 1/12/2020 να προμηθευτούν καλάθια, τσάντες, ή τσουβάλια, για να 'χουν που να βάλουν τα λεφτά!

Εκτός των θανάτων ανά εκατομμύριο από Κορονοϊό τον τελευταίο μήνα μια ακόμη πρωτιά:

Το “βιώσιμο” είναι στα 457 δις $ ή στο 213,3% (δημόσιο) και συνολικά πάνω από στο 261% (το εξωτερικό).

Το έλλειμμα είναι τουλάχιστο 11,5 δις (θα έχουμε πολύ παραπάνω), αντί για στόχο 1,5 δις. 10 δις διαφορά! Μια χαρά φάγανε κάποιοι.

Εδώ όμως έρχεται το ερώτημα στο λάου λάου Χατζηνικολάου: Αφού είχαν στόχο 1,5 δις έλλειμμα που το είδες το μέρισμα που θα διατίθονταν από το πλεόνασμα;

Και μην πεις “ο ιός” γιατί ο στόχος είχε περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2020, δηλαδή πριν τον ιό!

Άρα λέγατε παραμύθια και το ξέρατε.

Τα ίδια λένε και τώρα. Θα δώσουν εκείνο, θα δώσουν το άλλο...

Και τι κάναν;

Μείωσαν πάνω από 20% το μισθό των εργαζομένων.

Ρήμαξαν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Έκοψαν και τα ψίχουλα που έδινε ο Τρίπρας.

Κατάργησαν ότι εργασιακό δικαίωμα απέμεινε.

Χώρια τα λουκέτα.

Κάποιοι θα πουν πάλι “ο ιός”. Όχι! Δεν το έκαναν για τον ιό και αυτό φάνηκε εκ του αποτελέσματος. Στις 20 πρώτες χώρες σε αριθμό θανάτων σήμερα! Μόνο που αυτές που προηγούνται έχουν σχεδόν όλες πολύ περισσότερο πληθυσμό.

Είχαμε πχ χθες 8 φορές λιγότερους θανάτους από τις ΗΠΑ που είναι πρώτες σε απόλυτους αριθμούς, όμως έχουν κάπου 32 φορές τον πληθυσμό μας. Άρα είμαστε σχεδόν 4 φορές χειρότερα από τις ΗΠΑ, όπου ο Τραμπάκουλας δεν πήρε ουσιαστικά κανένα μέτρο!

Και μπορεί οι ΗΠΑ να έχουν συνολικά τετραπλάσιους θανάτους ανά εκατομμύριο από μας, αλλά τους φτάνουμε καθώς τον τελευταίο μήνα πήραμε φόρα, τους περάσαμε όλους!

Χάρη στην πολιτική της ΝΔ φυσικά.

Φέτος λένε – προσέξτε λένε – πως ΘΑ πάρουν 200 ευρώ οι θεόφτωχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ή ΚΕΑ. Πριν πουν “θεός σχωρεσ' τα πεθαμένα τους”, να τους κόβει χρόνια να μας τα δίνει, να πούμε πως η έκθεση νεοφιλελέ ανθρωποφάγων έχει σκοπό να κόψει εντελώς το ΕΕΕ ή ΚΕΑ!

Η ανεργία αυξήθηκε κάπου 17%, σχεδόν δηλαδή όσο μειώθηκε ο μισθός. Είναι μεγέθη αντιστρόφως ανάλογα. Κι αυτά με στοιχεία καλοκαιριού. Τώρα που θα βάλουν λουκέτα οι μικρομεσαίοι, βλέπω το μισθό να κόβεται στη μέση.

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης 200%. Βασικά, ούτε 20% δεν έχει, αλλά είναι οι φόροι, οι τόκοι κλπ.

Να ξέρετε πως, αν το 2020 ήταν δίσεκτο, το 2021 θα είναι ακόμα χειρότερο. Κι αυτό είναι η αισιόδοξη πρόβλεψη. Θα έχουμε πρώτα εμβόλια και μετά Μνημόνιο.

Αλλά θα μας έχει “σώσει” ο Μωυσής. Θα ψοφήσουμε όλοι στην έρημο. Και δεν υπάρχει Θεός να μας στείλει μάνα εξ ουρανού. Αυτοί που έχουν τα κονέ, είναι όλοι άρρωστοι. Καλέ στο Εφετείο ήτανε οι παπάδες!

Τα ευχάριστα - να πούμε και κάτι ευχάριστο, γιατί σας έκανα την καρδία περιβόλι (συγνώμη), είναι πως δεν πάτησε κανείς στον εσπερινό των εκκλησιών στην Πάτρα. Άρα 3 θέσεις ΜΕΘ παραμένουν κενές για όποιον βουλευτή κολλήσει.

Το φάρμακο που έδωσαν στο Ιερόν emo θα κάνει περδίκι και τον υπουργό. Δε φτάνει όμως για όλους. Μόνο για όσους έχουν πολυτελή αυτοκίνητα και νοσταλγούν το Μπάντεν Μπάντεν. Ο κόσμος για να μην παραπονιούνται και σπαράζει η ψύχη μας, τους στέλνει στο Διάλο – Διάλο...

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger