Home » , , » Γιατί δεν αναθέτουν την πρωθυπουργία στον Χρυσοχουντίδη να τελειώνουμε;

Γιατί δεν αναθέτουν την πρωθυπουργία στον Χρυσοχουντίδη να τελειώνουμε;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020 | 6:08 π.μ.


Του Γ.Γ.

«Δεν υπάρχουν δύο Ελλάδες. Οι πατριώτες και οι γερμανοτσολιάδες, οι μνημονιακοί και οι αντιμνημονιακοί, οι πλούσιοι και οι φτωχοί. Η Ελλάδα είναι μία. Και δεν θα βγούμε από την κρίση αν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και αν δεν αντιληφθούμε επιτέλους ότι αυτή η προσπάθεια μας αφορά όλους».

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από περασμένη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην βουλή. Το ανασύραμε από το αρχείο μας γιατί το "τσουβάλιασμα" όλων όσων ζούμε σ' αυτό τον τόπο κάποιες φορές γίνεται εξοργιστικό.
Θύτης και θύμα, εκμεταλλευτής και εκμεταλλευόμενος, δηλαδή, να εξομοιώνονται. 

Αυτό ακριβώς έκανε το στέλεχος της Ν.Δ Σάκης Ιωαννίδης στην μεταμεσονύχτιο τηλεοπτική εκπομπή του Kontra Channel, που είχε θέμα την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας

Αποκαλυπτικότατες οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά..

Ακούσαμε ότι και σε πολλές επιχειρήσεις που υπάρχουν στο Θριάσιο οι εργοδότες δεν παίρνουν κανένα μέτρο για να εξασφαλίσουν στους εργάτες τους στοιχειώδη προστασία απ' τον κορονοϊο.
Ο Ιωαννίδης θεώρησε ότι απαντούσε αναφέροντας τα πολλά πρόστιμα που κόβουν οι ένστολοι υφιστάμενοι του Χρυσοχουντίδη, σε όσους πολίτες εντοπίζουν χωρίς μάσκα.

Συνδικαλιστές εργαζόμενοι του έλεγαν ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) είναι σχεδόν ανύπαρκτο, αφού έχουν μείνει μόνο 9 άτομα για να ελέγξουν εκατοντάδες επιχειρήσεις που απασχολούν 150.000 εργαζόμενους.
Aυτός τους πρότεινε να πάνε στην αστυνομία και να καταγγείλουν τις περιπτώσεις που διαπιστώνουν κατά τις οποίες  δεν τηρούνται τα μέσα προστασίας, λες και δεν γνωρίζει ότι έτσι ο εργάτης έχει εξασφαλίσει την απόλυσή του.

Του λέει γιατρός ότι οι χώροι εργασίας αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης, και ότι αναγκάστηκαν στο υποστελεχωμένο νοσοκομείο τους να κλείσουν την μοναδική μονάδα αντιμετώπισης εγκαυμάτων που υπήρχε σε όλη την Αττική για να περιθάλψουν ασθενείς με covid.
Το νεοδημοκρατικό στέλεχος θεωρεί ότι τον "αποστομώνει" παραπέμποντάς τον να δει τι γίνεται σε άλλες χώρες.

Του αναφέρουν για πληθώρα καταγγελιών ότι εργοδότες ενώ βγάζουν τους εργάτες σε αναστολή, τους υποχρεώνουν να εργάζονται κανονικά, χωρίς να τηρείτε κανένα μέτρο προστασίας και ο εθνοπατέρας τους συνιστά πάλι να απευθυνθούν στις υπηρεσίες του Χρυσοχοϊδη

Αλήθεια, γιατί δεν αναθέτουν στον υπουργό ΠροΠο, την πρωθυπουργία να τελειώνουμε.

Υ.Γ. Και κάτι τελευταίο. Οντως ο κορονοϊός δεν κάνει ταξικές διακρίσεις.
Αλλη αντιμετώπιση όμως θα έχει αν "επισκεφτεί" τον Ιερώνυμο και άλλη αν εμφανιστεί στον Μήτσο τον οδοκαθαριστή.
Διαφορετική "συμπεριφορά" θα συναντήσει ο ιός αν σουλατσάρει στο σώμα του Νικόλα του καφετζή, απ' αυτή που αντάμωσε όταν παρουσιάστηκε στον Πρετεντεράκο.

Ναι η πανδημία δεν είναι ταξική, η διαχείρισή της όμως είναι.  

Ακριβώς το ίδιο είναι και η αντιμετωπισή της. Στον φουκαρά τον συνταξιούχο, τα "παλικάρια" του Χρυσοχοϊδη θα κόψουν πρόστιμο 300 ευρώ γιαπί δεν θα φοράει σωστά την μάσκα του.
Ενώ όμως υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες νέων εργαζομένων, ιδιαίτερα από τον κλάδο του επισιτισμού, τα delivery κ.λπ., που με απειλές και εκβιασμούς καλούνται να επιστρέψουν στον εργοδότη το δώρο Χριστουγέννων, η κυβέρνηση αδιαφορεί εντελώς.

Οσο για τους πρόσφατους ψευτοτσαμπουκάδες του "σερίφη" ότι θα στείλει τα "όργανα" να μπουκάρουν σε σπίτια για να διαπιστώσουν αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊο, εδώ γελάμε.

Αν δούμε μπάτσους να μπουκάρουν σε βίλες στην Εκάλη ή στο Ψυχικό, μέχρι εξομολόγηση ότι θα κάνουμε στον άγ(ρ)ιο δεσπότη Σεραφείμ μπορούμε να υποσχεθούμε.
Εκτός και αν στον ορισμό "σπίτια", δεν περιλαμβάνονται τα μέγαρα που διαμένουν οι πλουτοκράτες. (Αυτό θα είναι μια πειστική εξήγηση) 

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

19 Δεκεμβρίου 2020 στις 10:06 π.μ.

Φαίνεται, αγαπητέ Γιώργη, ότι, και με όλο αυτό το γνωστό αυταρχικό κι αλαζονικό του παραλήρημα (αφού ο Χρυσοχοΐδης έχει πλέον "λαλήσει"), δεν μπορούν να δώσουν απευθείας την πρωθυπουργία και την ηγεσία της δεξιάς στον "υπουργό μπάτσων", επειδή πιθανότατα θα έχει ήδη εκφράσει αντιρρήσεις καί αντίστοιχες αξιώσεις ο ...στρατός, προτιμώντας στη θέση αυτή κανένα άλλο πολύ πιο δικό του πρόσωπατον. Έτσι κι αλλιώς η αντι-covid όπως και ολόκληρη η σημερινή πολιτική της δεξιάς στηρίζονται εξαρχής στη μπατσοκρατία,και τώρα πια όμως και στο μιλιταρισμό (βλ. π.χ.το χτεσινό πολύ ενδιαφέρον άρθρο για το ρόλο που ανατίθεται στον ...αρχηγό του στρατού, με προσχήμα την επιδημία...). Πέρα φυσικά από το παραπάνω... καλαμπούρι, όταν πλέον μια αστικοδημοκρατική κυβέρνηση μετατρέπει σε κυρίους μοχλούς και βραχίονες της πολιτικής της την αστυνομία και το στρατό, όταν πλέον στηρίζεται σε τέτοιες ...αστείρευτες του "έθνους" δυνάμεις, όλοι μας καταλαβαίνουμε την ποιότητα της πολιτικής της και των στόχων της. Ταυτόχρονα όμως αρχίζουμε να διαισθανόμαστε ότι το σάπιο σανίδι, έστω και υπόκωφα, έχει αρχίσει να τρίζει πολύ επικίνδυνα κάτω από τα πόδια του θιάσου σκιών Κυριάκου Μητσοτάκη! Είναι τόση η ψευτιά,η βρωμιά και η μαυρίλα αυτής της πολιτικής, αλλά και τόσο φρικτά τα αποτελεσματά της, που πιθανότατα δεν θα καταφέρει να τη σηκώσει το σανίδι, κι ο μπερντές μέσα στο 2021 να χρειαστεί αλλαγή πρωταγωνιστή.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger