Home » , , » «Δεν χρειαζόμαστε αστυνομικούς, αλλά καθηγητές!» (Ηχητικό)

«Δεν χρειαζόμαστε αστυνομικούς, αλλά καθηγητές!» (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 | 8:24 μ.μ.

Η πρόεδρος του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τίνα Ζορμπαλά παραχώρησε συνέντευξη στον ρ/σ που διαθέτει η ιστοσελίδα της Λέσβου "Στο νησί". Το ηχητικό και το παρακάτω κείμενο υπάρχουν στον σχετικό ιστότοπο, απ' όπου και τα αναπαράγουμε:  

Για την αιφνίδια προώθηση της εισαγωγής αστυνομικών ως ειδικών φρουρών στα Πανεπιστήμια και τις αλλαγές στη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ με σκοπό την πριμοδότηση των ιδιωτικών κολλεγίων μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» η πρόεδρος του Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου Τίνα Ζορμπαλά.

Η κ. Ζορμπαλά μίλησε για την αναγκαιότητα προσλήψεων καθηγητών στα Πανεπιστήμια και όχι αστυνομικών, επισημαίνοντας ότι έχει αποδειχτεί ότι τα Πανεπιστήμια δεν είναι χώρος ανομίας, όπως προβάλλονται, καθώς υπάρχει χαμηλή εγκληματικότητα, αλλά χώρος ανάπτυξης ιδεών και αγώνων για τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, τη σίτιση και τη στέγαση, ενάντια στην επιβολή διδάκτρων.

«Ως μέλη ΔΕΠ, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ερευνητές, νέοι επιστήμονες που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις πραγματικές αιτίες και τους διαχρονικά υπεύθυνους για την κατάσταση με την οποία βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι προσπαθώντας να κάνουμε τη δουλειά μας, καταγγέλλουμε την προωθούμενη ένταση της καταστολής στα πανεπιστήμια και αρνούμαστε να συμπράξουμε στη συκοφάντηση των φοιτητών μας, των συλλογικών τους οργάνων και των αγώνων τους.

Τα πανεπιστήμια δεν είναι χώροι ανομίας και παραβατικότητας, όπως συστηματικά επιχειρείται να παρουσιασθούν. Παρά τις τραγικές συνθήκες ελλείψεων επαρκούς χρηματοδότησης, διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, ενίσχυσης των εκπαιδευτικών και ερευνητικών υποδομών στα πανεπιστήμια επιτελείται εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο υψηλού επιπέδου.

Αποτελεί ιστορική κατάκτηση τους κανόνες της ακαδημαϊκής ζωής και των δραστηριοτήτων εντός των Πανεπιστημίων, της ελεύθερης και ανεμπόδιστης έρευνας, κοινωνικής και πολιτικής δράσης να τους καθορίζει η ίδια η ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι οι δημόσιες ή ιδιωτικές μονάδες καταστολής,» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου ΔΕΠ.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger