Home » , » Θ. Σοφός για την απεργία Κουφοντίνα: Ασκηση αθέμητης επιρροής εκ μέρους της κυβέρνησης (2 Βίντεο)

Θ. Σοφός για την απεργία Κουφοντίνα: Ασκηση αθέμητης επιρροής εκ μέρους της κυβέρνησης (2 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 | 9:21 μ.μ.

Ούτε στους εφιάλτες της δεν θα περίμενε η κυβέρνηση να δεχθεί ένα τέτοιο "ξεπουπούλιασμα" από ένα άτομο "υπεράνω υποψίας" για "φιλοτρομοκρατικά αισθήματα"

Και αναφερόμαστε στα λεγόμενα του πρώην αντιπροέδρου και μέλους του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Θέμη Σοφού
Σε τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε σήμερα στην ραδιοφωνική εκπομπή των Μπογιόπουλου - Κοττάκη σχολιάζοντας την κυβερνητική στάση απέναντι στον απεργό πείνας και δίψας, δεν θέλησε καν να χρησιμοποιήσει στρογγυλεμένο λόγο. Μίλησε τόσο ξεκάθαρα -παραθέτουμε το ηχητικό- που μας αιφνιδίασε ευχάριστα
Πριν όμως αναφερθούμε στην συνέντευξη διαπιστώσαμε απ' τις τελευταίες εξελίξεις που πιθανόν δεν τις γνώριζε, ο κ. Σοφός. ότι επιβεβαιώθηκε στην εκτίμησή του ότι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών δεν είναι τίποτε άλλο παρά "άσκηση αθέμητης επιρροής" στους δικαστές που ασχολούνται με την υπόθεση Κουφοντίνα.

Και το λέμε αυτό γιατί πριν λίγο είχε κυκλοφορήσει το βίντεο με τις δηλώσεις της Ιωάννας Κούρτοβικ η οποία μας είπε ότι η εισαγγελέας πρωτοδικών Λαμίας δήλωσε αναρμόδια να τοποθετηθεί στο αίτημα που κατέθηκε με τις υπογραφές της ίδιας και του Σοφού.

 (Τι ότι, όπως ακούσαμε να μας λέει η συνήγορος του Κουφοντίνα, ακόμα και μέσα στο θάλαμο της εντατικής όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο απεργός υπάρχουν ένοπλοι μπάτσοι είναι κάτι που καλύτερα να αποφύγουμε να το σχολιάσουμε). Αν και η εισαγγελέας δήλωσε αναρμόδια για τα περισσότερα αιτήματα, ανέφερε ότι το θέμα θα κριθεί αύριο σε σχετική συνεδρίαση του Συμβουλίου Εκτέλεσης Ποινών. Το αν οι δικαστές θα τολμήσουν να πάνε αντίθετα στις επιλογές της κυβέρνησης μένει να το δούμε.

       
Ο Θέμης Σοφός, λοιπόν. στην συνέντευξη που αναφέραμε αφού δήλωσε ότι το αίτημα του Κουφοντίνα είναι νόμιμο και βάσιμο, συμπλήρωσε: "Είναι όλος εσφαλμένη η επιλογή  της κυβέρνησης να τοποθετηθεί επί παντός επιστητού στα θέματα της σωφρονιστικής διότι υπέπεσε σε συνεχή και αλλεπάλληλα σφάλματα στα οποία έχει ήδη εγκλωβιστεί. Είναι όλος εσφαλμένο κυβερνητικά στελέχη να τοποθετούνται καθώς αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ευθέως ως άσκηση αθέμητης επιρροής. Καλό θα ήταν λοιπόν να είχαν αποφύγει τις δηλώσεις, Το μόνο που προδίδει αυτή η τοποθέτηση εκ μέρους υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων αλλά και εκ μέρους του ίδιου του πρωθυπουργού, είναι πολιτική ανωριμότητα".. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger