Home » , » Μαζικές και δυναμικές οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Μαζικές και δυναμικές οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 | 5:06 μ.μ.

Με συνθήματα όπως «Κόκκινη Πρωτομαγιά - Πρωτοπόρα εργατιά», «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο - Δεν είναι για παζάρια και για διάλογο», «Αγώνας - ρήξη - ανατροπή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική» και «Συμβάσεις κλαδικές, αυξήσεις των μισθών, είναι η απάντηση των εργατών», εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες τίμησαν τους χιλιάδες νεκρούς της εργατικής τάξης και τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος. Έκαναν ξεκάθαρο ότι η Πρωτομαγιά είναι απεργία, ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο, αναφέρει μεταξύ άλλων το αναλυτικό φωτορεπορτάζ, το οποίο συνοδεύεται και από βίντεο της ιστοσελίδας 902.

Σε ανακοίνωση της η Ε.Γ του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Παίρνουμε στα χέρια μας την κατάσταση! Tο αντεργατικό νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά! Η ελπίδα σήμερα βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες, στην οργάνωση των εργαζομένων, στη σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό τους, με τα τμήματά τους μέσα στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα».

Από την ιστοσελίδα του "Πριν" αντιγράφουμε: 

Μία από τις μαζικότερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών έλαβε χώρα στην Αθήνα σήμερα, Πέμπτη 6 Μάη, ημέρα απεργίας για την εργατική Πρωτομαγιά.

Σε μία δύσκολη συγκυρία χιλιάδες εργαζόμενοι αψήφησαν τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και τίμησαν απεργιακά την εργατική Πρωτομαγιά, που κυβέρνηση και συνδικαλιστική γραφειοκρατία προσπάθησαν να μετατρέψουν σε ακίνδυνη αργία την ίδια στιγμή που κυβερνητικό επιτελείο και ενώσεις εργοδοτών ετοιμάζονται για μία σαρωτική επίθεση στην εργατική τάξη, με εμπέδωση της ελαστικής εργασίας και καθιέρωση του δεκάωρου.

Χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πρωτοβάθμιων σωματείων, εργατικών σχημάτων και πρωτοβουλιών και πολιτικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η νΚΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ταξική συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Από τον Πολιτικό Χώρο ''Ηλέκτρα Αποστόλου'' λάβαμε και παραθέτουμε: 


Στην πορεία μοιράσαμε κείμενα, κολλήσαμε αφίσες και γράψαμε συνθήματα για την διαδήλωση της 9ης Μάη - μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών.

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕ - ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΗ 13:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger