Home » , » Νέα απεργία την Τετάρτη 16/6 ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Νέα απεργία την Τετάρτη 16/6 ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 | 5:39 μ.μ.

Από τον ΣΥΒΧΨΑ λάβαμε και παραθέτουμε:

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής χαιρετίζει όλους τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία της 10ης Ιουνίου δήλωσαν με τον εύληπτο τρόπο την κατηγορηματική τους αντίθεση και καταδίκη στο νομοθετικό έκτρωμα Χατζηδάκη-ΝΔ, που επιχειρεί να ξεθεμελιώσει κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση, να μετατρέψει τη ζωή μας σε καύσιμη ύλη για την εκτόξευση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες με τη συμμετοχή τους στην απεργία βροντοφώναξαν ότι κατάργηση του 8ωρου, η αύξηση των υπερωριών, η επέκταση της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, η περαιτέρω διευθέτηση του χρόνου εργασίας με τον εργαζόμενο έρμαιο των εργοδοτικών ορέξεων, η διευκόλυνση των απολύσεων και η υπονόμευση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα είναι «μεγάλος περίπατος» για την κυβέρνηση και την εργοδοσία,  αλλά θα αποδειχτεί ναρκοπέδιο για όσους υποτιμούν τον κόσμο της εργασίας.

Η τεράστια συμμετοχή κόσμου όχι μόνο του κλάδου αλλά και συνολικά αποτελεί και ένα ισχυρό χαστούκι για τον κυβερνητικό, εργοδοτικό συνδικαλισμό, που, αφού εξάντλησε τα όρια της απραγίας, συνεπής στη γραμμή ότι «οι απεργίες έχουν φάει τα ψωμιά τους», στη συνέχεια επιχείρησε να υποσκάψει την απεργία που είχε προκηρυχθεί στις 3/6 προκηρύσσοντας απεργία στις 10/6, χωρίς προοπτική συγκέντρωσης δυνάμεων και κλιμάκωσης για την ανατροπή του νόμου.

Η συμμετοχή των συναδελφισσών και των συναδέλφων αποτελεί πάνω από όλα μήνυμα αγώνα και ελπίδας για τη συνέχεια. Ειδικά στον κλάδο μας, τα στοιχεία είναι εξαιρετικά θετικά. Η συμμετοχή ήταν σημαντική παρακαταθήκη, ιδιαίτερα στους χώρους όπου υπάρχει συστηματική παρουσία και παρέμβαση, η απεργιακή περιφρούρηση στα Public Συντάγματος στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, ενώ ενδεικτική είναι και η τάση συσπείρωσης εργαζομένων στον Σύλλογο, που αντανακλά πως όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν πώς η μόνη λύση βρίσκεται στους αγώνες και στις συλλογικές διεκδικήσεις μας.

Αν η απεργία της 10ης Ιουνίου αποτέλεσε το πρώτο βήμα, τώρα είναι η ώρα για το επόμενο και πιο καθοριστικό. Στις 16 Ιουνίου είναι ανάγκη να σηκώσουμε για μια ακόμα φορά κεφάλι πλημμυρίζοντας τους δρόμους με την οργή μας. Τη στιγμή που ο υποταγμένος συνδικαλισμός επιλέγει την κλιμάκωση διά της… στάσης εργασίας, εμείς πρέπει να βαδίσουμε με τον κόσμο που θα δώσει τη μάχη μιας νέας μαζικής απεργίας, που θα διατρανώνει ότι η πραγματική αντιπολίτευση γίνεται στους δρόμους του αγώνα και όχι στα κοινοβουλευτικά έδρανα, ότι τίποτα δεν θα περάσει χωρίς μάχη. Δεν είμαστε αφελείς. Πρόκειται για μια δύσκολη επιλογή, που θα συναντήσει την αντίδραση της εργοδοσίας. Όμως, είναι και αναγκαία, σήμερα που γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι, αν ο αγώνας δεν περάσεις στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων, το μέλλον μας θα είναι υποθηκευμένο.

Στην Απεργία καλούν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, πολλά Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία (μαζί και ο Σύλλογός μας), η ΑΔΕΔΥ για τον Δημόσιο Τομέα

Δεν υποχωρούμε – Δεν υποτασσόμαστε

Στις 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΞΊΖΟΥΝ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ  


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17.00  Πλατεία  Κολοκοτρώνη- Σταδίου 

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου –Ψηφιακών Μέσων Αττικής 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger