Home » , » Κάλεσμα στην Πανελλαδική κινητοποίηση στις 26/06 ενάντια στην καύση σκουπιδιών στον Βόλο

Κάλεσμα στην Πανελλαδική κινητοποίηση στις 26/06 ενάντια στην καύση σκουπιδιών στον Βόλο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 | 8:18 μ.μ.

Από την Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση λάβαμε και παραθέτουμε:

Η υγειονομική κρίση έφερε στο προσκήνιο με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την ταξική δολοφονική πολιτική του καπιταλιστικού- ιμπεριαλιστικού συστήματος απέναντι στην εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία.

Το κατεστραμμένο από τις επιλογές των διεθνών ευρωπαϊκών μονοπωλίων και την ευθυγράμμιση της ντόπιας εξαρτημένης ολιγαρχίας και των αστικών κυβερνήσεών της δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας έδειξε τα ανεπαρκή όρια και τις μηδαμινές δυνατότητες του μέσα στην περίοδο της πανδημίας.

Η υγεία και η ελευθερία του εργαζόμενου λαού του Βόλου τίθενται υπό διαρκή αμφισβήτηση την τελευταία 5ετια, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ξένων κεφαλαιοκρατών της ΑΓΕΤ και των ντόπιων υπηρετών τους, με την καύση σκουπιδιών να αποτελεί ακόμη ένα μέσο παρασιτικής κερδοφορίας.

Ξένο κεφάλαιο- εξαρτημένη άρχουσα τάξη- δημοτική αρχή τσακίζουν το δικαίωμα του λαού σε δημόσια-δωρεάν υγεία και λαϊκές ελευθερίες, έχουν εξαπολύσει ένα αδίστακτο και ληστρικό πόλεμο απέναντι στον εργαζόμενο λαό του Βόλου. Το κεφάλαιο δεν αποδέχεται κανένα περιβαλλοντικό κανόνα μπροστά στα κέρδη του, η μετατροπή της ευρύτερης περιοχής σε απέραντη ευρωπαϊκή χωματερή πρέπει να ηττηθεί ολοκληρωτικά από τον εργαζόμενο λαό του Βόλου με την Πανελλαδική στήριξη του αγωνιζόμενου κόσμου του κινήματος.

Η βάναυση επίθεση των μπουραντάδων και των ταγμάτων εφόδου της Ελληνικής Αστυνομίας στην περσινή μαζική δυναμική διαδήλωση της 13/06, η κρατική- κατασταλτική επιχείρηση απέναντι σε αγωνιστές και αγωνίστριες του ντόπιου κινήματος είναι η πρακτική του κράτους χωροφύλακα όταν θίγονται τα συμφέροντα των ξένων και ντόπιων αφεντικών του.

Ο άγριος ξυλοδαρμός του Βασίλη Μάγγου και η κρατική δολοφονία σαν αποτέλεσμά του αποτέλεσε μήνυμα προς το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας. Μήνυμα ενός στρατού κατοχής που δεν διστάζει να ασκεί υπέρμετρη και δολοφονική κρατική βία απέναντι στους παρακατιανούς ιθαγενείς που αγωνίζονται για υγεία και ελευθερία.

Για όλους τους λόγους του κόσμου οφείλουμε να δώσουμε μαζικό, οργανωμένο και δυναμικό παρόν στην Πανελλαδική κινητοποίηση στο Βόλο στις 26/06 για να βάλουμε φραγμό απέναντι στην αντιλαϊκή- αντεργατική πολιτική Ε.Ε.- Κυβέρνησης- ΑΓΕΤ και δημοτικής αρχής που πνίγουν την υγεία και την ελευθερία του εργαζόμενου λαού του Βόλου.

Καλούμε στην Πανελλαδική διαδήλωση στις 26/06 στο Βόλο στις 18:30 στο νοσοκομείο Βόλου και στηρίζουμε το μπλοκ του Πολιτικού Χώρου Ηλέκτρα Αποστόλου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΑΤ ΒΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 13/06-ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ


Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger