Home » , » Μουλάς Πειραιά Σεραφείμ: Ειδωλοποιούν τον μαρξιστή Μ. Θεοδωράκη, ο οποίος μελοποίησε ποιήματα του Νεοπαγανιστή Οσυσσέα Ελύτη

Μουλάς Πειραιά Σεραφείμ: Ειδωλοποιούν τον μαρξιστή Μ. Θεοδωράκη, ο οποίος μελοποίησε ποιήματα του Νεοπαγανιστή Οσυσσέα Ελύτη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 | 9:30 μ.μ.

Για τα τροπάρια του "αγίου" μουλά Πειραιά Σεραφείμ, έχουμε γράψει αρκετές φορές (Εδώ ένα χαρακτηριστικό σχετικό κείμενο συντρόφου). 

Τώρα διαβάζοντας ένα κείμενο που υπογράφει το "Γραφείο αιρέσεων" που εδρεύει στα κεντρικά του θρησκευτικού μαγαζιού του, αφού δεν γίνεται να αναρωτηθούμε αν ζούμε στην Σαουδική Αραβία και δεν πρόκειται για φετφά της θρησκευτικής αστυνομίας που υπάρχει σ' αυτή την χώρα, αρκούμαστε να γράψουμε το τετριμμένο: Υπάρχουν κι αυτοί που ζουν ανάμεσά μας.

Αν, λοιπόν εντάσσεστε στην χωρία των "σύγχρονων αποστατημένων ανθρώπων"  και έχτε καταντήσει  "ειδωλολάτρες, με την ευρεία, (ή και με τη στενή), έννοια του όρου", θεωρείτε "πρότυπα άξια προς μίμηση διάφορα ανθρώπινα πρόσωπα, που ανταποκρίνονται στις κοσμοθεωρίες και στον υλιστικό τρόπο ζωής του και ικανοποιούν τις μηδενιστικές και ηδονιστικές επιθυμίες του", οι "άγιοι" πατέρες της μητρόπολής Πειραιά αναλαμβάνουν να σε βγάλουν από την πλάνη σου.

Θα σου υποδείξουν τα εκκλησιολογικά κριτήρια, με "βάση αυτά που θα μας κρίνει ο Θεός την ημέρα της κρίσεως", ώστε να απαλλαγείτε  από τις "κυρίαρχες ιδεολογίες που επικράτησαν του Μαρξισμού, του Μηδενισμού και του Υπαρξισμού, γνήσια πνευματικά τέκνα του αθέου Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού".

Το σχετικό κείμενο των θρησκευτικών ποιμένων έχεε γραφτεί με αφορμή τις "πομπώδεις εκδηλώσεις αποθεώσεως προς τον πρόσφατα αποθανόντα διάσημο μουσικοσυνθέτη Μιχαήλ (Μίκη) Θεοδωράκη" Ενημερώνει το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι πρέπει να δείξει αποστροφή στα καλλιτεχνική δημιουργήματα του Μίκη αφού τα ."έργα που μελοποίησε ήταν, κατά κανόνα, έργα μαρξιστών ποιητών και νεοεποχιτών. Αναφέρουμε εδώ τα ποιήματα του Οδυσσέα Ελίτη, τα οποία εκφράζουν τις αρχές της «Νέας Εποχής» και δυστυχώς του Νεοπαγανισμού".

.Υ.Γ: Πέρα ότι δεν γνωρίζουν να γράψουν σωστά το όνομα του νομπελίστα ποιητή μας κάνουν, αυτοί οι "άγιοι" συντάκτες ρου "αντιαιρετικού" κειμένου να τους απευθύνουμε έκκληση ώστε να μας δώσουν λίγο από το λιβάνι νταραβερίζονται, αφού θεωρούν ότι η ποίηση του Ελύτη εξυμνεί τον Νεοπαγανισμό! 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger