Home » , » Ασεβες αναρχοκομμούνι κυριευμένο απ' το ακάθαρτο πνεύμα προσφωνεί "Μωρή τζασλή", τον άγιο Πειραιώς Σεραφείμ

Ασεβες αναρχοκομμούνι κυριευμένο απ' το ακάθαρτο πνεύμα προσφωνεί "Μωρή τζασλή", τον άγιο Πειραιώς Σεραφείμ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021 | 2:18 π.μ.


Του Κώστα Μ.

Εντόπισα τον παραπάνω διάλογο στο διαδίκτυο τον ενδιαφέρον ενημερωτικό παραπάνω διάλογο και είπα να τον μοιραστώ μαζί σας.

Το απρόσμενο για μένα ήταν ότι ο θρησκευτικός αυτός ποιμενάρχης με το θεόσταλτο κήρυγμα του κατόρθωσε να ξεκολλήσει το μυαλό μου απ' την μαυρίλα των ημερών και ασυναίσθητα να μου δημιουργήσει ένα χαμόγελο. 
Και πώς έγινε αυτό; Με μια αναζήτηση στον ιστότοπο μας με το όνομα του "άγιου" αυτού. 

Πιθανόν για τους "παλιούς" του blog μας να είναι πλεονασμός, αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν αρκετοί νέοι αναγνώστες -όπως εγώ- οι οποίοι δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για την δραστηριότητα αυτού του λειτουργού του Υψίστου.

Παραθέτω απόσπασμα από περασμένο κείμενο μας:

Μιλάμε για έναν κληρικό ο οποίος είχε βγει στην τηλεοπτική εκπομπή του γραφικού Σ. Χίου και ζήτησε απ’ το θρησκόληπτο ποίμνιο του να μην ψηφίσει ΚΚΕ και Σύριζα, στις περασμένες εκλογές, για έναν καραμπινάτο ακροδεξιό με απίστευτο μίσος για τους συμπολίτες μας που είναι ομοφυλόφιλοι.  


Επίσης το πόσο "φωτισμένος" αρχιρασοφόρος είναι ο δεσπότης Πειραιά, το διαπιστώσαμε τότε που σε κήρυγμα που έκανε στο «ποίμνιο» του αναφέρθηκε στην δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου.
Παράτησε το καλυμμαύχι του δεσπότη και φόρεσε την τήβεννο του δικαστή βγάζοντας απόφαση.
Το θύμα «είναι ο ίδιος υπαίτιος για τη δολοφονία του», αφού σύμφωνα πάντα με τον αρχιρασοφόρο «οι "τέτοιοι" πάνε γυρεύοντας». 

Κάποιες φορές, ο "άγιος" Πειραιά, βγάζει και το ράσο του για να φορέσει ιατρική μπλούζα και να μας ενημερώσει ότι η «Η ομοφυλοφιλία οδηγεί σε καρκινογενέσεις», ή για να μας πληροφορήσει ότι η πεολειχία –τα «τσιμπούκια»- δηλαδή «είναι μια θανάσιμη απειλή όπως και κάθε τι που αντιστρέφεται, στην φυσιολογία του ανθρωπίνου σώματος»!

Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε αρκετά γι’ αυτό τον ρασοφόρο αλλά Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν. που έγραφε ο σύντροφος Μήτσος αναφερόμενος σ’ αυτόν τον παπά …

Παράληψη θα ήταν αν παραβλέπαμε ότι ο άγιος δέσποτας έχει να προτείνει και στο θρησκευόμενο ποίμνιο του ποια πρόσωπα πρέπει να θεωρεί υποδείγματα ηθικής, φιλευσπλαχνίας ενάρετης διαγωγής, και θρησκευτικής προσήλωσης.  

Οπως μας διδάσκει ο άγιος Σεραφείμ Μετζελόπουλος αυτό το πρόσωπο που αξίζει τον απεριόριστο σεβασμό μας έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Βαγγέλης Μαρινάκης
Κι αυτό γιατί, εκτός των άλλων, «εκδαπανάτε οικονομικώς, ηθικώς και πνευματικώς», ώστε να καταστεί «κυματοθραύστης στην παραπληροφόρηση, στην ανεντιμότητα», γι' αυτό και  «χαρακτηρίζεται για την πληθωρική του αγάπη και την ευγένεια του ήθους του».  

Μετά απ' τα παραπάνω αμφιβάλουμε αν η ιστοριογραφία έχει να επιδείξει τόσο θερμά λόγια στελέχους της εκκλησιαστικής ιεραρχίας σε πολιτικό πρόσωπο, εξαιρουμένων των επιστολών ιεραρχών προς τον εγκληματία Χίτλερ και στους εδώ δικτάτορες. 

Να υποθέσουμε ότι στο απώτερο μέλλον, ανάμεσα στους βίους των αγίων της ορθόδοξης εκκλησίας, υπάρχει ενδεχόμενο να περιλαμβάνεται κι αυτός ο οποίος που θα αναφέρεται στον άγια πεπραγμένα που πραγματοποίησε εν ζωή ο Β. Καρινάκης;
 
Και κάτι τελευταίο. Το ασεβές υποκείμενο που προσφωνεί, στην αρχική εικόνα που παραθέτουμε, τον άγιο Πειραιώς "μωρή τζασλή" -τί είναι πάλι τούτο; Δεν έχω πρόχειρο και το λεξικό Μπαμπινιώτη να δω αν περιλαμβάνεται αυτή η λέξη- προφανώς θα είναι κάποιο άθλιο αναρχοκομμούνι, κυριευμένο από το ακάθαρτο πνεύμα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger