Home » , » Η πανδημία καλπάζει – Το καπιταλιστικό-κυβερνητικό έγκλημα συνεχίζεται

Η πανδημία καλπάζει – Το καπιταλιστικό-κυβερνητικό έγκλημα συνεχίζεται

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021 | 8:44 μ.μ.

Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

📍 Πρώτη τοποθέτηση για την πολιτική κατάσταση στο ζήτημα της υγείας του λαού

Η πολιτική και οικονομική κρίση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος επιταχύνθηκε με την εμφάνιση της πανδημίας του Covid-19.

Εδώ και 2 χρόνια αποκαλύπτεται στα μάτια των λαών ολόκληρου του κόσμου ο δολοφονικός χαρακτήρας του συστήματος που φορτώνει την κρίση στις πλάτες των λαών, αφήνοντας τους απροστάτευτους υγειονομικά απέναντι στην πανδημία του Covid-19.

Η μετάλλαξη Όμικρον με την τεράστια μεταδοτικότητα απλώς κάνει πιο ξεκάθαρο και σαφή τον δολοφονικό χαρακτήρα του συστήματος που μπροστά στα κέρδη του αδιαφορεί για την ποιότητα ζωής και τελικά την ίδια την ζωή των εργαζόμενων λαών ολόκληρου του κόσμου.

Η ανοσία της αγέλης είναι τελικά η επιλογή που λαμβάνουν οι αστικές κυβερνήσεις ολόκληρου του πλανήτη, κατεύθυνση που έρχεται απευθείας από τις ιμπεριαλιστικές- άρχουσες τάξεις και τα διεθνή ιμπεριαλιστικά μονοπώλια.

Τα «υγειονομικά επιτελεία» του ευρωατλαντικού Ιμπεριαλισμού δίνουν την γραμμή πάνω στην οποία χορεύουν οι αστικές κυβερνήσεις του πλανήτη.

Οι θετικοί ασυμπτωματικοί πρέπει να επανέλθουν στις δουλείες τους, τα γρανάζια του συστήματος με κάθε κόστος πρέπει να λειτουργούν, η παραγωγή δεν μπαίνει σε καραντίνα.

Σε αυτή την κατεύθυνση στοιχίζεται και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάτω από τις επιταγές της εξαρτημένης άρχουσας τάξης.

Με το δημόσιο σύστημα υγείας τσακισμένο από την επιλογή διεθνών και ντόπιων μονοπωλίων χάρη στη στρατηγική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της υγείας, κανένα οχυρωματικό μέτρο απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν έχει ληφθεί.

Η τεράστια άνοδος κρουσμάτων που εμφανίζεται στον τόπο μας, από μια μετάλλαξη που ακόμη δεν έχει μελετηθεί επαρκώς και επιστημονικά, βρίσκει την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό μαζί με τα πιο αδύναμα οικονομικά στρωματά, υγειονομικά απροστάτευτους.

Τα αφεντικά ζητούν μείωση της καραντίνας των νοσούντων εργαζόμενων και η κυβέρνηση εκτελεί τις επιταγές τους.

Τα αφεντικά απαιτούν να δουλεύουν οι εργαζόμενοι θετικοί και με συμπτώματα και η κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια για χάρη της συνέχισης της κερδοφορίας και της παραγωγής του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι μέσα στο τεράστιο κύμα ανατιμήσεων προς τα πάνω στο σύνολο των αγαθών είτε επισιτιστικών είτε ρεύματος- νερού καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους PCR τεστ, για να κερδίζουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου, και με τις τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και υποδομές ούτε καν αυτό δεν μπορούν να εκπληρώσουν ολοκληρωμένα.

Αυτή η κατάσταση αποτελεί κανονικότατο ταξικό σφαγείο, προδιαγεγραμμένο έγκλημα που δολοφονεί τον φτωχό εργαζόμενο λαό.

Σε αυτή την συνθήκη, όλες οι ζωντανές οργανώσεις του εργατικού- λαϊκού κινήματος, οι μαχόμενοι υγειονομικοί, κομμουνιστικές και αναρχικές συλλογικότητες, συλλογικότητες γειτονιάς, τα ζωντανά σωματεία και συνδικάτα οφείλουν να ορθώσουν το ανάστημα τους, να βάλουν φραγμό απέναντι στο καπιταλιστικό- κυβερνητικό σφαγείο.

Να δυναμώσει ο αγώνας για την ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλο τον λαό, να απαιτηθεί η ενίσχυση των νοσοκομείων σε ιατροφαρμακευτικό προσωπικό, να επιταχθούν χωρίς αποζημίωση ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα υγείας και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, τα PCR τεστ να γίνουν δωρεάν για όλο τον λαό και συνταγογραφούμενα, να ανοίξουν τα κλειστά νοσοκομεία και να στελεχωθούν με προσωπικό.

Τα σωματεία και συνδικάτα, σε κάθε χώρο δουλειάς με την στήριξη των οργανωμένων δυνάμεων του κινήματος να απαιτήσουν και να επιβάλλουν μέτρα υγειονομικής προστασίας για τους εργαζόμενους, κανένας θετικός εργαζόμενος να μην δουλεύει, η παραγωγή να κλείνει με κάθε θετικό κρούσμα, να μην ριψοκινδυνεύει την ζωή της άλλο η εργατιά για τις ανάγκες και τα κέρδη των αφεντικών, να προφυλαχθεί το σύνολο του μισθού για όσους εργαζόμενους βγαίνουν σε αναστολή.

Σε κάθε χώρο δουλειάς και κάθε γειτονιά, τα σωματεία και οι συλλογικότητες γειτονιάς να προχωρήσουν σε καμπάνια υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, με την συμμετοχή των μαχόμενων υγειονομικών του κινήματος, να καλούν το λαό σε μαζικό και καθολικό εμβολιασμό με επιχειρήματα, να μην δοθεί σπιθαμή γης στην αντιδραστική-σκοταδιστική ατζέντα του αντιεμβολιαστικού κινήματος που εκ των πραγμάτων λειτουργεί ως κόμβος συγκρότησης της ακροδεξιάς και των φασιστών καραδοκώντας στην γωνία για να προσεγγίσει τον λαό με τις βολικές για το σύστημα συνωμοσιολογίες θεωρίες και τα ψευδόεπιχειρήματα της.

Ο κουβανικός λαός και το πολιτικό και οικονομικό σύστημα της Κούβας με όχημα τις κατακτήσεις της Κουβανικής Επαναστάσης στο επίπεδο της υγείας, με όλες τις αντιφάσεις και τις αντιθέσεις που το διέπουν, δείχνει το δρόμο για το πως η οργανωμένη πρωτοβάθμια περίθαλψη, ο καθολικός εμβολιασμός σε όλο τον πληθυσμό και η καθολική πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν υγεία μπορούν να βάλουν τα γυαλιά στις υπερδυνάμεις του Δυτικού κόσμου και στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό.

Μέχρι η πολιτική εξουσία να περάσει στα χέρια της εργατικής τάξης και του λαού, οφείλουμε να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με τις δυνάμεις και τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας, να χτιστεί τείχος λαϊκής-ταξικής αυτοπροστασίας, να συνειδητοποιήσουν τις δυνάμεις και τις προοπτικές του αγώνα τους, να κερδίσουν κατακτήσεις ως ότου να ανατρέψουν το σφαγείο του καπιταλιστικού- ιμπεριαλιστικού συστήματος.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΥΓΕΙΑ

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών- Αγωνιστών

31/12/21 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger