Home » , » Ποινικοποίηση της διασκέδασης.

Ποινικοποίηση της διασκέδασης.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 | 2:00 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Οι δεξιοί δεν θέλουν να γελάμε, να γιορτάζουμε, να ευχαριστιόμαστε τίποτα! Γι αυτό κι εγώ θεωρώ μεγάλο χτύπημα στο φασισμό το γέλιο, τη χαρά.

Αν μπορούσα να συγκρίνω με κάποιο πρόσωπο τον κομπλεξικό νεοδημοκράτη, αυτό είναι από ένα βιβλίο.

Στο αριστούργημα του Ουμπέρτο Έκο το Όνομα του Ρόδου ο γέροντας μοναχός του μοναστηριού θέλει να κρύψει ένα κείμενο του Αριστοτέλη και να επιβάλει την διεστραμμένη άποψη πως το γέλιο είναι αμαρτία! Γι αυτή του την τρέλα φτάνει μέχρι το φόνο!

Το γέλιο είναι όπλο κατά της αυταρχικής εξουσίας, είναι εναντίον του φασισμού, ο οποίος βασίζεται στο φόβο. Ο φόβος είναι το θεμέλιο της εξουσίας, αυτό που θα υποτάξει τους ανθρώπους στη θέληση του κάθε παρανοϊκού τυράννου.

Έτσι λοιπόν ο νεοδημοκράτης, φοβισμένος δούλος καθώς είναι, θα θεωρήσει εχθρό οποιονδήποτε δε φοβάται να γελάσει με τα χάλια των δικτατόρων.

Θα χτυπήσει τον κωμικό, θα λογοκρίνει, θα διώξει, θα τιμωρήσει, θα διαβάλει ακόμα και τον μετανάστη που βρήκε ευκαιρία να διασκεδάσει στην πλατεία!

Είναι και δειλοί και ηλίθιοι. Το κυριότερο; Ζηλεύουν! Βγείτε κι εσείς να διασκεδάσετε ρε μαλάκες. Εγώ το διασκέδασα όπως ήθελα. Βρήκα τρόπο αν και άφραγκος.

Επίσης χαιρόμαστε όταν γλεντάνε οι φτωχοί, ο περισσότερος κόσμος. Γιατί δεν είμαστε κομπλεξικοί. Αν ο άλλος διασκεδάζει στο δρόμο, τι σε κόφτει εσένα φασίστα; Βγες κι εσύ.

Αλλά ο ακροδεξιός, ο ναζί, ο φασίστας, ο ρατσιστής, δεν είναι άνθρωπος να διασκεδάσει όπως εμείς. Είναι ένα σαδιστικό κτήνος που απολαμβάνει τον πόνο και τη δυστυχία των άλλων η οποία προέρχεται από την καταπίεση και την εκμετάλλευση.

Είναι η θεούσα που θέλει να νηστέψεις εσύ, επειδή φοβάται να φάει η ίδια.

Είναι το τσιράκι του αφεντικού που θέλει να σκύψεις το κεφάλι όπως δουλικά κάνει ο ίδιος πάλι από φόβο.

Είναι στην ουσία ένα δυστυχισμένο κάθαρμα που θέλει να κάνει και μας δυστυχείς.

Γι αυτό τα παράλογα, ανόητα μέτρα και τα πρόστιμα. Ο Μητσοτάκης είναι όπως κάθε ναζί. Θέλει να γλεντά ο ίδιος, όχι όμως οι άλλοι! Να έχει το μονοπώλιο της απόλαυσης, τόσο τιποτένιος και αισχρός!

Δεν πρόκειται για την πανδημία. Αν ήθελαν να αντιμετωπίσουν τον ιό, δεν έπαιρναν μπάτσους, αλλά γιατρούς. Πρόκειται για δικτατορία. Όπως με το ναι στα Μνημόνια, τα κάνουν αυτά γιατί μας μισούν, μισούν τον κόσμο, την πλειοψηφία.

Βγήκαν ΑΡΔ και τρολλ να χύσουν το φαρμάκι τους για τους Αλλοδαπούς που ήταν στο Σύνταγμα! Οι οποίοι γιόρτασαν τα 2022 χρόνια από τη γέννηση του Χριστού! (Αν και ο Χριστός γεννήθηκε το 6 πΧ)

Η απάντηση μας είναι το γέλιο. Θα γελάσουμε μάλιστα τελευταίοι, όταν στείλουμε πάλι στο Διάολο τους φασίστες.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

3 Ιανουαρίου 2022 στις 5:48 μ.μ.

"Επίσης χαιρόμαστε όταν γλεντάνε οι φτωχοί, ο περισσότερος κόσμος. Γιατί δεν είμαστε κομπλεξικοί. Αν ο άλλος διασκεδάζει στο δρόμο, τι σε κόφτει εσένα φασίστα; Βγες κι εσύ."

Δηλαδή αντίσταση σημαίνει...ξεφαντώνω ανεύθυνος διασπείροντας τον ιό για να...κολλήσω και άλλους με αποτέλεσμα να κινδυνεύω τόσο εγώ όσο και συμπολίτες μου; Μήπως και τα κορονοπάρτι, τα όργια σε βίλες όλα αυτά είναι νέες μορφές...αντιφασιστικού αγώνα; Πεθαίνουν άνθρωποι και λες τέτοια πράγματα; Αντί σαν κομμουνιστής (όπως ισχυρίζεσαι ότι είσαι) να προτρέπεις τους πάντες να είναι πολύ πολύ προσεκτικοί, να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, να περιοριζόμαστε στις απολύτως απαραίτητες κοινωνικές επαφές και να έχουμε ένα μέτρο στις εξόδους μας και την διασκέδασή μας (και πάλι με πολύ προσοχή) εσύ τους παροτρύνεις να κάνουν το...αντίθετο; Αντίσταση για σένα είναι ο...παρτακισμός;

Καλά δεν ντρέπεσαι να ισχυρίζεσαι τέτοια πράγματα με κοντά 21.000 νεκρούς και γεμάτα νοσοκομεία; Εσύ είσαι κομμουνιστής τώρα; ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ. Ο μαρξισμός-λενινισμός διδάσκει την ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και την ΤΑΞΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και όχι τον ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ και την ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

Το ότι δεν καταλαβαίνεις επίσης ότι η εικόνα με τους μετανάστες στο Σύνταγμα μόνο την φασιστική προπαγάνδα ευνοεί είναι ακόμα μία απόδειξη του πόσο "αντιφασίστες" είναι οι ινστρούχτουρες σας και τι είδους "αντιφασιστική" συνείδηση καλλιεργούν στα μέλη και τους φίλους τους.

Και μην είσαι αφελής και οι δεξιοί διασκεδάζουν και οι φασίστες το ίδιο και τις περισσότερες φορές χωρίς να τηρούν και και αυτοί ΚΑΝΕΝΑ μέτρο προστασίας. Η απάντηση όμως, η ταξική απάντηση δεν είναι να συμπεριφερόμαστε και εμείς έτσι αλλά να ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ που θέτει σε κίνδυνο ζωές. Από όπου και αν προέρχεται είτε από τον Μητσοτάκη, είτε από τον Πολάκη, είτε από τον χριστιανοταλιμπάν, είτε από τον φασίστα, είτε από τον ψευτοαριστερό και τον ψευτοαναρχικό, είτε από τον οποιοδήποτε πολίτη.

V For Viva La Revolucion

4 Ιανουαρίου 2022 στις 11:13 π.μ.

Τώρα θα τα ακούσει κάποιος σύντροφος.
Ξέρεις τι είναι αντικοινωνική συμπεριφορά; O φασισμός, ο ρατσισμός. Σύμφωνα με την ψυχολογία να μην μπορείς να κατανοήσεις τα αισθήματα των άλλων, να τους θεωρείς κατώτερους ή εχθρούς.
Το να βγει κόσμος και να διασκεδάσει σε ανοικτό χώρο είναι έγκλημα; Αυτοί είναι όλοι άρρωστοι, ή θα κολλήσουν τους άλλους; Μα λένε τα 2/3 είναι εμβολιασμένοι. Παρόλα αυτά απαγορεύουν την κυκλοφορία!
Θα απαγορεύσουμε τις γιορτές και κάθε είδους συγκέντρωση; Εκεί το πάνε. Θα φυλακιστούμε μέσα στα σπίτια μας; Έχει δίκιο ο Μητσοτάκης δηλαδή; Χούντα κάνει.
Ναι, όταν δεν υπακούς σε παραλογισμό δικτατόρων, κάνεις Αντίσταση, όταν τους ξεφτιλίζεις, κάνεις Αντίσταση. Γι αυτό λύσσαξαν. Νόμισαν πως θα πάει ο κόσμος να γιαουρτώσει τα λαμόγια, έστειλαν τους μπάτσους εκεί, κι ο κόσμος πήγε απλά στο Σύνταγμα και διασκέδασε. Δεν πήγε να κολλήσει κανένα.
Μου θυμίζεις τη γριά που έλεγε «κάνουν σεξ στις πυλωτές» οι νέοι. Να προσέχει γιατί μπορεί να μείνει έγκυος η μπαμπόγρια, αν το κάνουν στην πυλωτή της. «Επιστημονικά αποδεδειγμένο», όσο και να μείνεις έγκυος από λουλούδι.
Αν κολλήσεις εσύ, που δεν πήγες, θα φταίνε οι άλλοι που πήγαν; Ο φόβος είναι θεμέλιο του ναζισμού. Ότι περιμέναμε το Σύνταγμα για να κολλήσουμε έτσι; Δεν κολλάμε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία τα μέσα μεταφοράς; Οι αλλοδαποί φταίνε πάλι. Εγώ είμαι Κομμουνιστής, εσύ τι είσαι; Υπερασπίζομαι τον πρόσφυγα.
Τα πάρτι σε βίλες τα κάνουν οι πλούσιοι που φυσικά είναι πάνω από το νόμο. Κι αυτά που λένε τα κανάλια μη τα τρως. Ας μας πουν οι ΑΡΔ πόσες εφόδους έκαναν στα καζίνα. Α ξέχασα, αυτά εξαιρέθηκαν! Παρόλο που είναι κλειστοί χώροι με πάρα πολλούς μέσα.
Τη φασιστική προπαγάνδα την ευνοεί η βλακεία. Τα ΜΜΕ. Το να διασκεδάσεις με τους άλλους είναι κοινωνικότητα, ατομισμός είναι να φοβάσαι τον κόσμο. Να φυλακιστείς μέσα στο σπίτι του. Τότε η κοινωνία μετατρέπεται σε φασιστική, όπου ο καθένας από φόβο κοιτάει την πάρτη του.
Ζήτησαν συγνώμη οι Πακιστανοί από ποιους; Από ναζί που τους διαβάλλουν συνέχεια; Τους φονιάδες που είναι υπεύθυνοι για το θάνατο αθώων; Αυτούς που θέλουν να διώξουν τους φτωχούς; Τους τυράννους; Αυτό ναι είναι λάθος.
Φυσικά προτρέπω να τηρούνται τα μέτρα προστασίας. Αλλά το να φυλακιστούμε στα σπίτια μας είναι μέτρο δικτατορίας.
Εξήγησε σε παρακαλώ αυτό το «απαραίτητες επαφές»; Το παιδί με τη μάσκα που θα μας φέρει τα ψώνια στη φυλακή κρατώντας απόσταση 2 μέτρα; Μόνο αυτή είναι απαραίτητη επαφή για το Μητσοτάκη.
Έχω κάνει δυο δόσεις αναθεματισμένων εμβολίων και μου λένε «κάνε κι άλλη δεν πιάνει»! Τι σκατά κάνουμε; Απλά φοβόμαστε. Κάποιοι όμως το εκμεταλλεύονται αυτό.

4 Ιανουαρίου 2022 στις 7:23 μ.μ.

Ναι ναι το καταλάβαμε αφού οι πλούσιοι κάνουν πάρτι σε βίλες, αφού δεν γίνονται έφοδοι σε καζίνο, αφού κολλάμε στη δουλειά, τα σχολεία (εδώ είσαι μεγάλος υποκριτής διότι εσύ και το κόμμα σου τα θέλετε ανοιχτά όταν μετράμε εκατόμβες όπως θα γίνει και από Δευτέρα) και στα ΜΜΜ ε τι διάολο ας κολλήσουμε και στο Σύνταγμα. Όσο για την "φυλακή" δεν ξέρω που την είδες πάντως από το αντίθετο υποφέρουμε τόσο καιρό. Πληρώνουμε ακριβώς το ότι τα έχουν αφήσει όλα ανεξέλεγκτα ενώ έπρεπε ήδη να έχουμε πάει σε ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ. Αλλά ναι εσείς και το παραμικρό περιοριστικό μέτρο το θεωρείτε...χούντα. Θέλετε να ξεσαλώνετε ανενόχλητοι χωρίς μάσκες, ο ένας πάνω στον άλλον, πολλοί ανεμβολίαστοι (γιατί για εσάς ο εμβολιασμός είναι...ατομική επιλογή) ακόμα και αν αυτό σημαίνει μεγαλύτερη πίεση στο ΕΣΥ και περισσότεροι ΝΕΚΡΟΙ. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι σκέψη κομμουνιστή.

Τις εικόνες τις είδες όπως και όλοι. ΟΥΤΕ ΜΑΣΚΑ. ΚΑΝΕΝΑ μέτρο προστασίας. Μιλάμε για ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ. Ένας να είναι θετικός και να το κουβαλάει το έχει κολλήσει και σε άλλους και αυτοί θα το κολλήσουν και σε ένα ηλικιωμένο, σε κάποιον με υποκείμενο νόσημα γιατί όλοι αυτοί κυκλοφορούν έξω και στα ΜΜΜ. Τι συμβαίνει με εσάς πραγματικά τι άνθρωποι είστε; Θέλετε να διασκεδάζετε και να γλεντάτε όπως και όσο θέλετε σαν να μην συμβαίνει τίποτα ενώ πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι κάθε μέρα και τα νοσοκομεία στενάζουν και όλο αυτό έχετε το θράσος και το παρουσιάζετε και σαν...αντίσταση δηλαδή ο παρτακισμός και ο ατομικισμός είναι μορφή πάλης αυτό είναι ό,τι χειρότερο. ΝΤΡΟΠΗ και πάλι ΝΤΡΟΠΗ αυτό δεν είναι νοοτροπία κομμουνιστή σε καμία περίπτωση ο κομμουνιστής πάνω από το εγώ του, πάνω από την πάρτη του βάζει ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ.

Ξεσάλωσαν οι φασίστες με αυτό το γεγονός για άλλη μία φορά. Να τα αποτελέσματα της αντίστασής σου κύριε...αντιφασίστα που οι απόψεις σου ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ τελικά το φασισμό. Η τήρηση των μέτρων προστασίας ισχύει για ΟΛΟΥΣ μας και όχι μόνο για τους μετανάστες. Αλλά επειδή κάποιοι δεν συμμορφώνονται αυτό δεν σημαίνει ότι εσύ, εγώ ή οι μετανάστες έχουμε δικαίωμα να κάνουμε το ίδιο.

V For Viva La Revolucion

4 Ιανουαρίου 2022 στις 9:32 μ.μ.

1) Θα πεθάνουμε εμείς όλοι, αλλά ευτυχώς θα ζήσεις εσύ, αθάνατε.
Να θυμάσαι: Ο πανικός, ο φόβος δημιουργείται. Είναι πχ σαν τις ταινίες τρόμου που η μουσική, η ξαφνική κίνηση κλπ σε τρομάζει, αιφνιδιάζει, αν και ξέρεις πως είναι έργο, κι είσαι απλά τηλεθεατής.
2) Βεβαίως οι μάσκες είναι χρήσιμες, το είπα όταν έλεγε ο Τσίοδας πως δε χρειάζονταν. Όπως κι η απόσταση, η απολύμανση κι ένα σωρό άλλοι παράγοντες, (τεστ κλπ). Όταν τα 2/3 του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένοι, θα περιμέναμε τουλάχιστο να μειωθούν οι θάνατοι. Αυξήθηκαν όμως! Φταίμε εμείς όπως λέει η κυβέρνηση; Δηλαδή τα σχεδόν 21.000 θύματα έγιναν από τα πάρτι, από τις πλατείες; Σοβαρά τώρα;
3) Για τα σχολεία δεν κατάλαβες καλά. Πέρυσι έγραφα πως ήταν έγκλημα να ανοίξουν και ήταν. Κόλλησαν χιλιάδες παιδιά. Ήμουν υπέρ του κλεισίματος με προϋποθέσεις.
Οι προϋποθέσεις, χτίσιμο σχολείων, διορισμός εκπαιδευτικών, υλικό κλπ, δεν ίσχυσαν ποτέ! Σ αυτό φταίω εγώ ή το ΚΚΕ;
Γράφω πχ υπέρ της σωστής χρήσης μάσκας. Αν τη φοράς στο πηγούνι δεν έχει νόημα να τη φοράς. Είμαι κατά της μάσκας; Τι λες;
Η καραντίνα γίνεται για ορισμένο χρόνο με τον όρο να προετοιμαστούμε για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Δεν είναι φάρμακο, ούτε φτάνει από μόνη της. Απλά αν δεν κάνουμε τίποτε, θα κολλήσουμε αργότερα, όπως έγινε.
4) Για να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε αρρώστια πρέπει να έχεις ένα συνδυασμό μέτρων που να ενισχύουν το ΕΣΥ. Το παράδειγμα της Σουηδίας είναι χαρακτηριστικό. Υπενθυμίζω πως ήμουν πάντα αντίθετος με την πρακτική που ακολούθησε η Σουηδία (ανοσία της αγέλης), που δεν πήρε κανένα μέτρο, αλλά είχε καλύτερο ΕΣΥ από μας. Μακροπρόθεσμα ακόμα και αυτή η χώρα έχει λιγότερους θανάτους! Δεν τη θεωρώ παράδειγμα προς μίμηση, λέω τα πήγαμε ακόμα χειρότερα. Παράδειγμα προς μίμηση θεωρώ την Κούβα, τη Β. Κορέα.
5) Ακόμα και την περίοδο της σκληρής καραντίνας, που ήμουν υπέρ, αλλά που απλά μετέθεσε το πρόβλημα για αργότερα αφού δεν έγινε τίποτε για την ενίσχυση του ΕΣΥ, οι μισοί εργάζονταν. Είναι αδύνατο να μείνει όλος ο πληθυσμός στα σπίτια του για πολύ καιρό. Γιατί; Χρειάζονται συνεχώς συντήρηση πράγματα που θεωρούμε δεδομένα, όπως καλώδια, σωλήνες κλπ.
6) Πότε θα καταλάβουμε την εκμετάλλευση που γίνεται; Το φασισμό που καλλιεργείται. Στην ουσία μας λένε αυτό που λένε οι ναζί. Πως η ζωή μας κινδυνεύει από πράξεις ανθρώπων, που δεν μας έχουν βλάψει, ούτε έχουν την πρόθεση να το κάνουν.
Αφού φοβάσαι, κλείσου στο σπίτι σου, να δούμε πόσο και πως θα ζήσεις, ή βγες έξω σαν αστροναύτης κι απολύμανε ό,τι πιάνεις. Κάνε το σπίτι σου εργαστήριο σαν αυτό στις ταινίες. Μπαίνεις - βγαίνεις με στολή κι απολυμαίνεσαι. Δε θα κολλήσεις ποτέ. Αλλά μην είσαι μεμψίμοιρος μ’ αυτούς που βγαίνουν έξω.
Για να αισθανθείς μια ψεύτικη ασφάλεια, αφού δεν υπάρχει ΕΣΥ, πρέπει οι άλλοι να φυλακιστούν, να τιμωρηθούν, να μην υπάρχουν; Υγειονομική βόμβα στο Σύνταγμα! Τι μου θυμίζει; Τη Χρυσή Αυγή! Δε λέω πως είσαι, λέω μη φοβάσαι. Δεν λέω να μην προσέχεις, λέω κράτα την ψυχραιμία σου. Έχει διαφορά.

5 Ιανουαρίου 2022 στις 12:12 μ.μ.

Καλά ρίξε μια ματιά στις διαφάνειες του Τσιόδρα που γράφει για τις 19 Οκτωβρίου ποσοστό 52% ενώ αυτοί μας πληροφορούσαν ότι είχε εμβολιαστεί πλήρως το 60%.

https://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/9590-paroysiash-kathhghth-s-tsiodra

Γιατί μου φαίνεται δεν σας τα λένε αυτά εκεί στον Περισσό. Απορώ με αυτά τα λαγωνικά της δημοσιογραφίας στον Ριζοσπάστη κάνουν δουλειά ή τελικά κομματικός στρατός μόνο; Και η Κανέλλη δημοσιογράφος είναι και ο Μπογιόπουλος γιατί δεν έχουν πει κουβέντα; Άντε γιατί τρώτε πολύ κουτόχορτο από την ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ "αριστερά". Δεν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία για το πόσες δόσεις εμβολίων από τα τέσσερα (Pfizer, Moderna, Astra και Johnson) προμηθευόταν η χώρα για κάθε χρονικό διάστημα από τότε που ξεκίνησε η παραλαβή των ποσοτήτων; Πχ στις 05/01/2021 η χώρα παρέλαβε τόσες δόσεις εμβολίων από Pfizer. Και για τα άλλα εμβόλια το ίδιο. Συγκεκριμένα με νούμερα, τιμή και όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Αυτό δεν το έψαξαν τα δημοσιογραφικά λαγωνικά του Ριζοσπάστη και του "Κ"ΚΕ; Μάλλον δεν τους ενδιέφερε και πολύ ή...βαριόντουσαν.

Το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων είναι πολύ χαμηλότερο και αυτό αποδεικνύεται από τους ημερήσιους θανάτους. Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε το 67% που μας λένε τώρα ότι έχουμε πιάσει και πάλι δεν είναι αρκετό δεδομένο ότι πολλοί ακόμα και άνω των 65 δεν έχουν εμβολιαστεί όχι πλήρως ούτε καν με την 1η δόση το ίδιο και για χαμηλότερες ηλικίες και με υποκείμενα νοσήματα. Επιπλέον ξέρουμε ότι ακριβώς επειδή εξασθενεί η ανοσία των δύο δόσεων χρειάζεται και η τρίτη την οποία πολλοί δεν έχουν κάνει γι'αυτό και είναι και αυτοί πλέον εκτεθειμένοι. Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε ότι το 67% είναι πραγματικό και ότι αυτοί είναι 100% ασφαλής υπάρχει ένα ακόμα 33% ποσοστό μεγάλο γιατί αντιστοιχεί σε μερικά εκατομμύρια κόσμου. Αυτοί λοιπόν που ανήκουν σε αυτό το ποσοστό και δεν έχουν εμβολιαστεί ούτε πλήρως ούτε καν με την 1η δόση και που ανήκουν σε κατηγορίες ηλικιωμένων ή με υποκείμενα νοσήματα η συντριπτική τους πλειοψηφία απλά ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘ και δυστυχώς οι περισσότεροι καταλήγουν. Γνωρίζουμε επίσης ότι υπάρχει κόσμος που νόσησε, δεν έχει εμβολιαστεί αλλά επαναμολύνονται οπότε κάποιοι είναι απαραίτητο να νοσηλευτούν ξανά.

Όλα αυτά λοιπόν καθιστούν τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού τουλάχιστον στο 80% (παραπάνω βέβαια πρέπει να πιάσουμε) ΑΝΑΓΚΑΙΟ. Φυσικά δεν αρκεί μόνο αυτό και το έχω τονίσει πολλές φορές. Αναγκαία είναι η ΕΝΙΣΧΥΣΗ του ΕΣΥ (ΜΕΘ, υγειονομικοί, φάρμακα, νοσοκομεία), αναγκαία είναι η Πρωτοβάθμια, αναγκαίες όμως είναι και οι όποιες παρεμβάσεις για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού. Είναι λοιπόν ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ πολλών παραγόντων η αντιμετώπιση της πανδημίας, η επιτυχής εννοώ. Γι'αυτό επιμένω και λέω ότι και πρέπει να τηρούμε ΌΛΑ τα μέτρα προστασίας και φυσικά να κάνουμε το ΤΑΞΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ και να ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ κάτι το οποίο δεν τονίζει ούτε το κόμμα σου ούτε κανένα κόμμα της "κομμουνιστικής" αριστεράς γιατί για εσάς είναι...ατομικό δικαίωμα και επιλογή. Εγώ πάλι θεωρώ τον εμβολιασμό ΌΛΩΝ μας ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΗΘΙΚΗ-ΤΑΞΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Έτσι το θέτω αλλά έτσι δεν το θέτει κανένα κόμμα.

Οι φασίστες που λες είναι υποκριτές. Λένε σήμερα για τους μετανάστες, λένε για τους αριστερούς αλλά είναι αυτοί που συγκεντρώνονται και διαδηλώνουν χωρίς μάσκες, αυτοί που πάνε στην Εκκλησία και πίνουν από το ίδιο κουταλάκι, αυτοί που πολεμάνε κάθε περιοριστικό μέτρο και κάθε λοκντάουν (όπως σε όλη την Ευρώπη που πρωτοστατούν σε διαδηλώσεις εναντίον των εμβολιασμών και κάθε μέτρου προστασίας). Η απάντηση λοιπόν είναι ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ το βρώμικο ρόλο τους και όχι να μπούμε στη λογική "α οι φασίστες μας λένε αυτό, ο ένας κάνει αυτό, ο άλλος το άλλο, κολλάμε στη δουλειά, στα σχολεία και στα ΜΜΜ άρα και εγώ δικαιούμαι να κάνω ό,τι θέλω". Όχι αυτό είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ και τελικά είναι αυτό που ενισχύει το φασισμό.

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

5 Ιανουαρίου 2022 στις 12:34 μ.μ.

Όσο αφορά τα σχολεία. Το "Κ"ΚΕ και όλη η "κομμουνιστική" αριστερά φταίει στο ότι ενώ καταλαβαίνουν ότι το κυβερνητικό άνοιγμα κοστίζει ζωές δεν κάνουν το παραμικρό για να αποτραπεί. Δεν σου λέω ότι είναι υπεύθυνος ο Περισσός ή η ΟΛΜΕ που η κυβέρνηση δεν έκανε αυτά που έπρεπε στα σχολεία αλλά όταν ξέρουν όλοι ότι θα θρηνήσουμε νέες εκατόμβες και δεν κάνουν το παραμικρό για να σταματήσουν αυτό που πάει να γίνει από Δευτέρα τότε σόρρυ αλλά θα έχουν (όπως ήδη έχουν) στα χέρια τους το αίμα των ανθρώπων που θα πεθάνουν. Είναι και αυτοί ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ. Απάντησέ μου έβγαλε ο Περισσός μία ανακοίνωση που να λέει ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, είναι έγκλημα αυτό που πάει να γίνει και ότι για να ανοίξουν πρέπει πρώτα να γίνει αυτό και αυτό; Υπάρχει τέτοια ανακοίνωση; Να μου την παραθέσεις. Όταν ο Τζανάκης, ο Καπραβέλος και ο Παυλάκης έλεγαν να μην ανοίξουν τα σχολεία άκουσες εσύ την ΟΛΜΕ, τον Κουτσούμπα, τον Τσίπρα, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να υποστηρίζουν το ίδιο; Αν υπάρχει κάτι τέτοιο θα ήθελα να μου το παραθέσεις. Γιατί δεν λέει κανένας το απλό λοιπόν "Θα ανοίξετε τα σχολεία ΜΟΝΟ και ΕΦΟΣΟΝ θα εξασφαλίσετε την ασφαλή λειτουργία τους. Μέχρι να γίνει αυτό ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ."; Σε ξαναρωτάω γιατί δεν το λέει κανένας αυτό; Να η ανακοίνωση του κομματός σου για να μην μιλάμε αόριστα:

https://www.kke.gr/article/Gia-tis-anakoinoseis-tis-kybernisis-sxetika-me-toys-oroys-anoigmatos-ton-sxoleion/

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ όπως τα θέλει και η κυβέρνηση. Βλέπεις πουθενά να γράφει "Πάρτε πίσω αυτό που ετοιμάζετε και κλείστε τα σχολεία και λύστε τα προβλήματα για να ανοίξουν"; Καταλαβαίνεις τώρα τι λέω; Θα ρίξουν πρόταση το ΠΑΜΕ, οι Παρεμβάσεις στις ΕΛΜΕ για δυναμικές κινητοποιήσεις και μορφές πάλης για να ΕΜΠΟΔΙΣΤΕΙ το κυβερνητικό άνοιγμα; Θα απευθυνθούν στους γονείς; Πρέπει ή όχι να υπάρξει ένα μέτωπο γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών με στόχο να αποτραπεί αυτό που πάει να γίνει;

Συνεχίζεται...

V For Viva La Revolucion

5 Ιανουαρίου 2022 στις 12:34 μ.μ.

Και όχι δεν είμαι...Κατακουζηνός, ούτε Μονκ (αν έχεις δει τη σειρά καταλαβαίνεις τι λέω). Ναι θα βγω και εγώ ένα Σαββατο να πάω έξω για ένα καφέ με ένα φίλο μου δεν ζω σε γυάλα ξέρεις. Αλλά τη μάσκα μου θα τη φοράω κανονικά (θα τη βγάλω μόνο για να πιω τον καφέ μου) και το άλλο Σάββατο δεν θα βγω πολύ απλά. Πάντως δεν θα τρέχω σε εκδηλώσεις με πάρα πολύ κόσμο όπου κανείς δεν φοράει μάσκα ή όπου συνωστίζονται εκατοντάδες όλοι μαζί όταν την ίδια ώρα χάνουμε 70-80 ανθρώπους κάθε μέρα ναι θα κάνω υπομονή δεν εξαρτάται η επιβίωσή μου από αυτό αν πιστεύεις κάτι τέτοιο τότε πραγματικά δεν είσαι για επανάσταση γιατί φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι η επανάσταση δεν είναι χαβαλές, πάρτι και φραπεδιά αλλά εκεί ΧΥΝΕΤΑΙ ΑΙΜΑ, κόσμος πεθαίνει, άνθρωποι διώκονται, φυλακίζονται, πολεμάς με το όπλο στο χέρι την εξουσία. Ε καταλαβαίνεις ότι στερείσαι λοιπόν κάποια πράγματα δεν είναι ρόδινα τα πράγματα. Πως θα βγεις λοιπόν στο βουνό όταν δεν αντέχεις που δεν πας στα κλαμπ ή στις καφετέριες;

Εκτός και αν μας λες ότι με το ξεφάντωμα και τα πάρτι αγωνιζόμαστε για κάτι εκείνη τη στιγμή γιατί εσείς είστε ικανοί να ταυτίσετε τις διαδηλώσεις με το...γλέντι και το ξεφάντωμα οπότε εξήγησέ μας γιατί όλοι αυτοί που τρέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις δεν κρατάνε κανένα πανό. Ξαναλέω τέτοιες εκδηλώσεις όπως στο Σύνταγμα είναι ΆΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ. Και σταματήστε επιτέλους αυτό το ιδεοληπτικό που κάνετε γιατί έχει παραγίνει. Οι φασίστες μας λένε "φταίνε οι αριστεροί που διαδηλώνουν ή οι μετανάστες αλλά όχι εγώ που πάω Εκκλησία", οι κυβέρνηση λέει "φταίνε αυτοί που διαδηλώνουν ή αυτοί που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα αλλά όχι εγώ με την πολιτική μου", εσείς λέτε "φταίνε οι φασίστες, φταίει η κυβέρνηση αλλά όχι τα παιδιά που παρτάρουν όπου βρουν χωρίς κανένα μέτρο ή όποιος άλλος που κάνει ό,τι κάνει χωρίς να λογαριάζει τη ζωή του διπλανού του". Κάθε εκδήλωση, κάθε γεγονός, κάθε χώρος που συγκεντρώνει πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων όπου ΔΕΝ τηρείται ΚΑΝΕΝΑ μέτρο προστασίας αποτελεί ΕΣΤΙΑ ΥΠΕΡΜΕΤΑΔΟΣΗΣ και ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ τελεία και παύλα. Γι'αυτό και πρέπει τέτοιες άσκοπες εκδηλώσεις να ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ειδικά σε φάση έξαρσης. Γιατί είναι άσκοπες το να βγούμε χιλιάδες στο Σύνταγμα να γιορτάσουμε ή να γλεντήσουμε δεν εξυπηρετεί κανένα σοβαρό σκοπό και κάποια βασική άμεση ανάγκη. Αν δεν το κατανοείς αυτό απλά δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι γίνεται δύο χρόνια τώρα στον πλανήτη. Ο ιός δεν αναγνωρίζει δουλειά, σχολείο, Σύνταγμα, κλαμπ και πλατείες παντού θα σε χτυπήσει.

Κλείνω με αυτό. Ασφαλώς και η κυβέρνηση φέρει την ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ για ό,τι συμβαίνει αλλά από εκεί και πέρα ναι ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ. Ναι η κυβερνητική-κρατική ευθύνη είναι η βασικότερη, η κυριότερη όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και η ΑΤΟΜΙΚΗ ευθύνη του καθενός μας η οποία είναι βασικό μέρος και της λύσης του προβλήματος. Αν και είναι λάθος να μιλάμε για ατομική ευθύνη βασικά είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ευθύνη γιατί το να σκέφτεσαι με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι ατομικό ζήτημα αλλά ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ. Και ΤΑΞΙΚΟ προσθέτω. Ξαναλέω ότι το να το βλέπεις αλλιώς πάει να πει ότι δεν καθοδηγείσαι από τις αρχές του μαρξισμού-λενινισμού.

V For Viva La Revolucion

5 Ιανουαρίου 2022 στις 4:40 μ.μ.

Να πω μια παραβολή για το ΚΚΕ. Γιατί κατά πως φαίνεται «για όλα φταίει το ΚΚΕ».
Μια παρέα φίλων, που έχει πιεί πολύ, βρίσκεται μπροστά από ένα γκρεμό. Ένας από αυτούς έχει τη «φαεινή» ιδέα να πέσουν στο γκρεμό, για να πετάξουν! «Άμα κουνάμε όλοι τα χέρια μας πάνω κάτω όπως τα φτερά των πουλιών, θα πιάσει» λέει και συμφωνούν σχεδόν όλοι. Κάποιος, που δεν είναι τόσο χάλια, ένας Κνίτης, τους λέει «μάγκες θα σκοτωθείτε». Οι άλλοι δεν τον ακούνε. Παρά τις προσπάθειες που κάνει ο φίλος μας να τους αποτρέψει, πέφτουν και φυσικά τσακίζονται.
Μισοπεθαμένοι και βαριά τραυματισμένοι όπως είναι κατηγορούν τον Κνίτη! Ο ένας λέει πως φταίει γιατί δεν έκανε κι αυτός τα χέρια του πάνω κάτω, όπως οι υπόλοιποι. Άλλος λέει έπρεπε να τους εμποδίσει οπωσδήποτε ακόμα και με τη βία. Άλλος πως έπρεπε να πέσει μαζί τους για συμπαράσταση…
Όσοι πιστεύουν πως φταίει το ΚΚΕ για την επιδημία θέλουν οπωσδήποτε κάτι να ξεμεθύσουν. Όπως και όσοι λένε πως το κόμμα δεν κάνει τίποτα κλπ.
Οι θέσεις του ΚΚΕ είναι γνωστές. Δεν θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία με αυτές τις απαράδεχτες συνθήκες.
Εγώ ψηφίζω ΚΚΕ, εκπρόσωπος του δεν είμαι. Όταν λέω είμαι κατά της καραντίνας, εννοώ πως με το Μητσοτάκη δεν έχει νόημα καμία καραντίνα. Κι έχω εξηγήσει το γιατί: Να κλείσουμε τα σχολεία μήνες, αν είναι να χτιστούν νέα, να πάρουμε δασκάλους. Αν είναι απλά και μόνο να μεταθέσουμε το πρόβλημα για αργότερα, το να πετύχει αυτό, είναι τόσο πιθανό όσο το να πέσεις στο γκρεμό πιστεύοντας πως κουνώντας πάνω κάτω τα χέρια σου θα πετάξεις. Αυτό που λέω είναι πολύ κυνικό, σκληρό αλλά δυστυχώς, επαναλαμβάνω δυστυχώς, είναι πραγματικότητα.
Ο Κούλης μας ρίχνει στο γκρεμό, αν τον αφήσουμε, δε μας σώζει τίποτα. Το μόνο που μπορεί να γίνει πρακτικά με ναζιστική κυβέρνηση είναι ο συνεχής δυναμικός αγώνας για την άμεση ανατροπή της.
Αφιερωμένο σε κάποιους συντρόφους που τους φταίει συνέχεια το ΚΚΕ. Κάντε τα εσείς καλύτερα, να σας δούμε, να σας θαυμάσουμε.

5 Ιανουαρίου 2022 στις 7:18 μ.μ.

"Οι θέσεις του ΚΚΕ είναι γνωστές. Δεν θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία με αυτές τις απαράδεχτες συνθήκες."

Μα το κόμμα σου το θέλει αυτό σου εξηγώ. Αλλιώς θα έλεγε πολύ απλά ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ. Είναι πολύ απλό που κολλάς; Το λοκντάουν όχι απλά έχει νόημα αλλά είναι και ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ όταν η διασπορά δεν μαζεύεται και τα νοσοκομεία ασφυκτιούν. Το εάν στο μεταξύ η κυβέρνηση κάνει τις παρεμβάσεις που πρέπει για να ανοίξει η κοινωνία μετά με ασφάλεια είναι άλλο θέμα αλλά αυτό δεν αναιρεί την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ του λοκντάουν. Πρόσεξε όταν αναφέρομαι στο λοκντάουν η δική μου πρόταση είναι όχι το κυβερνητικό ΜΙΣΟλοκντάουν (και όχι γενικό-καθολικό όπως το πλασάρανε οι μαϊντανοί της κυβέρνησης) αλλά το λοκντάουν όπως πρέπει να εφαρμοστεί και όπως έπρεπε να το διεκδικεί ΚΑΘΕ εργάτης και ΚΑΘΕ εργαζόμενος στη χώρα. Καθολικό λοκντάουν χωρίς ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΕ ΜΗ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ (μεγάλες επιχειρήσεις, βιομηχανίες και χώροι δουλειάς εκτός από λιανεμπόριο και σχολεία) απλά ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Εάν γινόταν αυτό τρεις βδομάδες θα ήταν υπεραρκετές για να μειωθούν δραστικά και τα κρούσματα και να αρχίσει η ουσιαστική αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Πρέπει να παλέψουμε λοιπόν για ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ αυτή τη στιγμή και ταυτόχρονα να απαιτήσουμε και αυτά που πρέπει ώστε να προετοιμαστούμε για το άνοιγμα (ενίσχυση ΕΣΥ, σπάσιμο τμημάτων σε σχολεία, μαζικά τεστ και ιχνηλάτηση κλπ). Η λέξη κλειδί εδώ είναι να παλέψουμε. Εργάτες και εργαζόμενοι να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ κάθε εργοστάσιο και κάθε χώρο δουλειάς, να προχωρήσουν σε ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με στόχο και ΤΩΡΑ να ανασταλεί κάθε μη αναγκαία δραστηριότητα που θα έθετε σε κίνδυνο την ζωή των πολιτών και ταυτόχρονα μέσα από τον αγώνα αυτό να απαιτήσουν από την κυβέρνηση όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται ώστε να ανοίξουμε.

Πες μου λοιπόν ποιο κόμμα το λέει αυτό. Για να μην κουράζεσαι ΚΑΝΕΝΑ. Τόσο πολύ...ενδιαφέρονται για τον λαό κατάλαβες; Και δύο χρόνια τώρα αφήνουν τον Μητσοτάκη να παίζει μπάλα σε άδειο γήπεδο είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στη χώρα κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική, στην Βουλή, στον δρόμο, στους χώρους δουλειάς ΠΟΥΘΕΝΑ.

Εάν όμως φύγουμε από αυτό που προτείνω εγώ και οι Κοντρίτες που είναι και οι μόνοι που το ρίχνουν σαν αίτημα ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ και οφείλω να το αναγνωρίσω αυτό αν και δεν ανήκω στον χώρο τους τότε ακόμα και το μισολοκντάουν της κυβέρνησης πάλι είναι προτιμότερο από την λογική του τα ανοίγουμε όλα και όποιον πάρει ο Χάρος. Στην ουσία αυτό που εφαρμόζει ο Κούλης είναι η περιβόητη ανο(η)σία της αγέλης. Αυτό έχει αποδειχτεί ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ χειρότερο ακόμα και από τα κυβερνητικά μισολοκντάουνς. Με άλλα λόγια το άνοιγμα των σχολείων από Δευτέρα θα επιδεινώσει το πρόβλημα αυτή τη στιγμή και μάλιστα με τους χειρότερους όρους γιατί θα κολλήσουμε και θα νοσήσουμε όλοι μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς ΌΛΟΙ. Και αυτό πρέπει να αποφύγουμε γι'αυτό και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ με αυτές τις συνθήκες.

V For Viva La Revolucion

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger