Home » , » Μάχες στην Ουκρανία

Μάχες στην Ουκρανία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 | 7:00 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

 «Στις 18 Μαρτίου, οι δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των L/DPR (Λαϊκών Δημοκρατιών) πέτυχαν κάποια αποτελέσματα σε στρατηγικά σημαντικές περιοχές.

Σφοδρές οδομαχίες συνεχίζονται στην πόλη της Μαριούπολης. Οι δυνάμεις του DPR συνεχίζουν να προελαύνουν, αναφέροντας σημαντικές επιτυχίες στην περιοχή Levoberezhny. Το αεροδρόμιο της Μαριούπολης, που βρίσκεται στα δυτικά προάστια της πόλης, τέθηκε υπό τον έλεγχο της Λαϊκής Δημοκρατίας Ντονέτσκ.

Οι συγκρούσεις έφτασαν στο εργοστάσιο Azovstal, όπου τα εθνικιστικά τάγματα δημιούργησαν σημαντικές οχυρώσεις. Η βιομηχανική περιοχή του παραμένει προς το παρόν ένα από τα τελευταία προπύργια των δυνάμεων του Κιέβου στη Μαριούπολη. Τεράστιες αεροπορικές επιδρομές έπληξαν το εργοστάσιο σήμερα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει ότι πολλοί Ουκρανοί μαχητές προσπαθούν να φύγουν από την πόλη μεταμφιεσμένοι σε πολίτες. Μερικοί από αυτούς κατάφεραν να διαφύγουν σε μικρές ομάδες…

Μετά την ασφάλιση των προαστίων της πόλης από τις κοινές δυνάμεις του ΛΔΚ και της Ρωσίας, η μαζική εκκένωση αμάχων συνεχίζεται χωρίς καμία υποστήριξη από το Κίεβο. Κάτοικοι της περιοχής επιβεβαιώνουν ότι Ουκρανοί εθνικιστές άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων.

Οι μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR, που συνεχίζουν την επίθεση στα ανατολικά προάστια του Σεβεροντονέτσκ, έχουν προχωρήσει άλλα 2 χιλιόμετρα.

Μετά την πρόσφατη κατάληψη του χωριού Ποπάσναγια από τις δυνάμεις του LPR, δεν μπόρεσαν να απωθήσουν τον εχθρό πιο μακριά από το χωριό εδώ και αρκετές ημέρες. Οι συγκρούσεις γύρω από την Ποπάσναγια συνεχίζονται.

Στη νότια κατεύθυνση των γραμμών του μετώπου Donbass, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν την επίθεσή τους και προχώρησαν 6 χιλιόμετρα ακόμη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στην περιοχή βόρεια του Βουλεντάρ τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν περαιτέρω με σκοπό την κύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων

Καμία σημαντική πρόοδος δεν έχει επιτευχθεί στην περιοχή του Ντόνετσκ. Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών από το ουκρανικό πυροβολικό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 γυναίκες.

Σκληρές μάχες μαίνονται στο Ιζιούμ και Χάρκοβο. Στο Κίεβο το Τσερνίγκοφ και το Σούμι δεν έχουμε σημαντικές αλλαγές.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν χώρο στάθμευσης με μαχητικά αεροσκάφη στο εργοστάσιο αεροσκαφών στη Λβίβ και αποθήκες με όπλα υψηλής ακρίβειας.

Στην περιοχή του Μικολάιβ οι Ουκρανοί εξαπέλυσαν επίθεση κι έγιναν σκληρές μάχες οι οποίες συνεχίζονται. Οι Ρώσοι κατέστρεψαν εκτοξευτές πυραύλων και στρατιωτικές εγκαταστάσεις προκαλώντας μεγάλες απώλειες στους Ουκρανούς.

Οι Ουκρανοί εγκατέστησαν νάρκες στις παραλίες της πόλης της Οδησσού πριν από λίγες εβδομάδες αυξάνοντας έτσι την απειλή για τις ζωές των αμάχων.

Στις 18 Μαρτίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε για άλλη μια πρόκληση που ετοιμάζει το καθεστώς του Κιέβου. Έχει ναρκοθετήσει ένα νοσοκομείο της πόλης στο Ντνιπροπετρόφσκ και σχεδιάζει να ανατινάξει το κτίριο κατά τη διάρκεια της πτήσης ενός ρωσικού αεροπλάνου πάνω από την πόλη».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger