Home » , , » Το "βρώμικο '89" της συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΚΚΕ

Το "βρώμικο '89" της συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 | 3:33 π.μ.

Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ - "Επίκαιρα"  

Απίστευτο ήταν το σοκ που υπέστη η Ελλάδα σαν προχτές, 1η Ιουλίου, αλλά είκοσι πέντε ολόκληρα χρόνια πριν, το 1989: ο ηγέτης του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης είχε αποδεχτεί πρόταση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να σχηματίσουν από κοινού κυβέρνηση το ΚΚΕ με τη ΝΔ!
Έτσι, γύρω στις επτά το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης έδινε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον βουλευτή της ΝΔ Τζαννή Τζαννετάκη.

Φλωράκης και Μητσοτάκης είχαν ήδη συμφωνήσει από την προηγούμενη νύχτα και τα ονόματα των υπουργών, κι έτσι στις 2 Ιουλίου ορκίζεται η κυβέρνηση Τζαννετάκη, με την ελληνική κομμουνιστική Αριστερά να προσκολλάται ως «τσόντα» σε κυβέρνηση της Δεξιάς! Αδιανόητο, αλλά πέρα ως πέρα αληθινό.

Έχουν προηγηθεί βουλευτικές εκλογές στις 18 Ιουνίου 1989, πριν από δύο εβδομάδες. Λόγω του σχεδόν αναλογικού εκλογικού συστήματος που έχει ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, παρά το 44,25% που παίρνει η ΝΔ, δεν πετυχαίνει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Δεν παίρνει, βέβαια, 132 έδρες που αντιστοιχούν απολύτως αναλογικά στο ποσοστό της, εκλέγει όμως 145 βουλευτές από τους 300.

Το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 39,15% παίρνει 125 βουλευτές. Από τις υπόλοιπες 30 έδρες, τις 28 τις παίρνει ο «Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου» που έχουν σχηματίσει το ΚΚΕ με το ΚΚΕ Εσωτερικού του Λεωνίδα Κύρκου, το οποίο έχει μετονομαστεί σε Ελληνική Αριστερά (ΕΑΡ), με ποσοστό 13,12%. Μία έδρα παίρνει η Δημοκρατική Ανανέωση (ΔΗΑΝΑ) του Κωστή Στεφανόπουλου και μία η μουσουλμανική μειονότητα, καθώς τότε δεν υπήρχε το όριο του 3% που πρέπει σήμερα να υπερβεί ένα κόμμα για να αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Πλειοδοσία δελεασμού

Μια απλή ματιά στα νούμερα των βουλευτικών εδρών δείχνει ότι οι 28 έδρες της Αριστεράς δίνουν κυβέρνηση προστιθέμενες είτε στις 145 της ΝΔ είτε στις 125 του ΠΑΣΟΚ. Λογικό και επόμενο είναι, συνεπώς, να προβούν σε πλειοδοσία υποσχέσεων τόσο ο Ανδρέας Παπανδρέου όσο και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προκειμένου να δελεάσουν την Αριστερά και να την πάρουν ο καθένας με το μέρος του.

Στον Συνασπισμό συμμετέχει και ο Λεωνίδας Κύρκος, όπως προείπαμε, αλλά κανένας δεν του δίνει σημασία, καθώς η ΕΑΡ δεν έχει ούτε το ένα... πέμπτο (!) του εκλογικού ποσοστού του ΚΚΕ.
Στις βουλευτικές εκλογές του 1985 το ΚΚΕ είχε πενταπλάσια απήχηση - 9,89% το ΚΚΕ, μόνο 1,84% το ΚΚΕ Εσωτερικού. Στις προηγούμενες βουλευτικές, του 1981, το ΚΚΕ είχε... οκταπλάσιο ποσοστό - 10,92% έναντι 1,37%.
Μόνο η άποψη του Χαρίλαου Φλωράκ μετράει - άλλωστε, το ΚΚΕ Εσωτερικό είναι δεδομένο ότι είναι ανά πάσα στιγμή πρόθυμο να προσκολληθεί σε οποιαδήπε τε κυβερνητική εξουσία!

Νικητής ο Μητσοτάκης

Το πρωί της 30ής Ιουνίου 1989 φαίνετα ότι οδηγούμαστε σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου δέχεται με γραπτή του δήλωση να μην είναι αυτός πρωθυπουργός στην κυβέρνηση συνεργασίας και ο βίος της κυβέρνησης αυτής να είναι μικρότερος από έναν χρόνο. Να γίνουν, δηλαδή, εκλογές την άνοιξη του 1990 και μετά τις εκλογές να εκλεγεί από τη Βουλή νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς λήγει η θητεία του Χρήστου Σαρτζετάκη.

Τα πράγματα αλλάζουν όμως την ίδια νύχτα. Υπό το βάρος της προσφοράς προς το ΚΚΕ του Ανδρέα, παραιτείται και ο Μητσοτάκης από τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας. Αντιπροτείνει, μάλιστα, κυβέρνηση διάρκειας μόνο τεσσάρων μηνών, με εκλογές τον Νοέμβριο. Η κυβέρνηση ΝΔ - ΚΚΕ, δηλαδή, μόνο να παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο τον Ανδρέα Παπανδρέου!
Ο Μητσοτάκης κερδίζει τη μάχη δελεασμού του Χ. Φλωράκη.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού νομίζει ότι αν χώσει τον Ανδρέα φυλακή ή αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πεθάνει λόγω του βαρύτατου καρδιακού προβλήματος από το οποίο πάσχει, η Αριστερά θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση!

Σφαγή σε ΚΚΕ και ΚΝΕ

Ο σχηματισμός κυβέρνησης ΝΔ - ΚΚΕ προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις του ΚΚΕ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Κάππος αρνείται να ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησηςΤζαννετάκη. Ψηφίζει λευκό και δίνει στη δημοσιότητα δήλωσή του στις 5 Ιουλίου 1989, όπου, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Είμαι αντίθετος στη συνεργασία του Συνασπισμού με τη ΝΔ... Πιστεύω ότι η συνεργασία αυτή είναι ολέθρια για το ΚΚΕ... Βεβαίως, είμαι κατά της συνεργασίας του Συνασπισμού και με το Π ΑΣΟΚ».

Δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής (Κ.Ε.) του ΚΚΕ διαφοροποιούνται με δημόσια δήλωσή τους από την πολιτική της ηγεσίας του εκείνο τον Ιούλιο του 1989 (Κώστας Μπατίκας και Νίκος Κοτζιάς).Την ισχυρότερη αντίδραση όμως ο Χ. Φλωράκης τη συναντά από την ΚΝ Ε. 
Με επικεφαλής τον γραμματέα της, Γιώργο Γράψα, η συντριπτική πλειοψηφία του Κεντρικού Συμβουλίου της αντιτάσσεται σθεναρά στη γραμμή συνεργασίας με τη Δεξιά. Η ρήξη ΚΚΕ - ΚΝΕ επισημοποιείται το βράδύ της 16ης Σεπτεμβρίου 1989, με την ομιλία του Γ. Γράψα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, στο Άλσος Βέί'κου, ενώπιον 40.000 μελών και οπαδών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, η Κ.Ε. του ΚΚΕ αποφασίζει στο όνομα της κυβερνητικής συνεργασίας της με τη ΝΔ να θυσιάσει την... ΚΝΕ! Παραβιάζοντας ωμά κάθε καταστατική διαδικασία, αποφασίζει την καθαίρεση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, τον διορισμό στη θέση τους εγκαθέτων της κομματικής ηγεσίας και τη νομιμοποίηση του «πραξικοπήματος» μέσω έκτακτου συνεδρίου-παρωδία της νεολαίας. «Φυσικά και δεν θα υπακούσω!» δηλώνει ο Γιώργος Γράψας, αναφερόμενος στην απόφαση αυτή. Πολλές χιλιάδες μέλη του ΚΚΕ και κυρίως της ΚΝΕ απ' όλη την Ελλάδα αποχωρούν ή διαγράφονται.

Το ΚΚΕ και με το ΠΑΣΟΚ!

Στις 5 Νοεμβρίου 1989 γίνονται οι συμφωνημένες μεταξύ ΝΔ και ΚΚΕ βουλευτικές εκλογές, αφού έχουν ήδη παραπέμψει τον Ανδρέα Παπανδρέου από τις 27 Σεπτεμβρίου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Η ΝΔ βγαίνει εμφανώς ενισχυμένη από την κυβερνητική συνεργασία της με το ΚΚΕ. Αυξάνει το ποσοστό της κατά δύο εκατοστιαίες μονάδες, παίρνοντας 46,2% των ψήφων και 148 βουλευτές. Αυξάνει τις ψήφους του όμως και το ΠΑΣΟΚ. Παίρνει μιάμιση μονάδα παραπάνω και ξεπερνά το 40%, φτάνοντας στο 40,67% των ψήφων και τις 128 έδρες, τρεις περισσότερες από τον Ιούνιο.
Τον λογαριασμό τον πληρώνει το ΚΚΕ. Οι ψηφοφόροι του δεν συμφωνούν με την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ και το δείχνουν. Ο Συνασπισμός πέφτει στο 10,96% και χάνει 7 βουλευτές - από 28 του απομένουν 21.
Ο Συνασπισμός, που κατά τον Χ. Φλωράκη θα γινόταν μέσω της συνεργασίας με τη ΝΔ αξιωματική αντιπολίτευση, παίρνει 10% και το «υπό διάλυση» ΠΑΣΟΚ παίρνει 40%! Τέσσερις φορές περισσότερο!

Η στρατηγική της ηγεσίας του ΚΚΕ αποδεικνύεται απερίγραπτη ανοησία.
Ο Χ. Φλωράκης όμως δεν αλλάζει γραμμή. Αδίστακτα συμφωνεί στο να μπει το ΚΚΕ σε κυβέρνηση και με τη ΝΔ αλλά και με το... ΠΑΣΟΚ, τον ηγέτη του οποίου πριν από δύο μήνες παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο! Παράνοια!

Το βράδυ της 22ας Νοεμβρίου, ο Κ. Μητσοτάκης με τον Α. Παπανδρέου και τον Χ. Φλωράκη συμφωνούν να κάνουν πρωθυπουργό τον Ξενοφώντα Ζολώτα μέχρι τον Μάρτιο του 1990, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους του' ΚΚΕ αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Εκτός των δεξιών, οι υπόλοιποι φανατικοί οπαδοί θεωρούν ότι τους πούλησαν οι ηγέτες τους.

Η κατάρρευση της Αριστεράς

Η καιροσκοπική και χωρίς αρχές πολιτική της ηγεσίας του ΚΚΕ θα σφραγίσει για πάνω από είκοσι χρόνια την τύχη της Αριστεράς, ενώ το ΚΚΕ δεν θα συνέλθει ποτέ από το ολέθριο σφάλμα του Χαρίλαου Φλωράκη να «σφαγιάσει» χιλιάδες κομμουνιστές για να συνεργαςττεί κυβερνητικά με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Στις 22 Νοεμβρίου 1989 παραιτούνται 8 μέλη της Κ.Ε. του ΚΚΕ - οι Κώστας Τζιαντζής, Αγγελος Χάγιος, Θανάσης Σκα-μνάκης, Σήφης Καυκαλάς, Χρήστος Καυκιάς, Δημήτρης Τσουραμάνης, Δήμος Τσακνιάς και Γιώργος Σταματάκης. Έχει προηγηθεί η παραίτηση και του Μιχάλη Τερζίδη τον Οκτώβριο. Συνολικά, 11 μέλη της Κ.Ε. του ΚΚΕ παραιτούνται.

Στις 28 Νοεμβρίου 1989 αποχωρεί από το ΚΚΕ και ανεξαρτητοποιείται ο ένας από τους τρεις ευρωβουλευτές του κόμματος, ο Δημήτρης Δεσύλλας. «Ο σχηματισμός της κυβέρνησης Ζολώτα διέλυσε τις αυταπάτες μου», δηλώνει. Η καταστροφή έχει συντελεστεί. Η αριστερή πτέρυγα του ΚΚΕ αποχωρεί ή διαγράφεται. Η σειρά της δεξιάς πτέρυγας θα έρθει μετά από έναν χρόνο και δύο μήνες, τον Φεβρουάριο του 1991, και η ρήξη θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, οπότε και αποχωρεί το ΚΚΕ από τον Συνασπισμό.

Στις 27 Φεβρουαρίου 1991, όταν η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκλέγει γενικό γραμματέα, η Αλέκα Παπαρήγα που προωθεί ο Χαρίλαος Φλωράκης μόλις και μετά βίας επικρατεί του υποψηφίου της δεξιάς πτέρυγας Γιάννη Δραγασάκη με ψήφους 57 έναντι 53!

Στις 23 Ιουνίου 1991 η Κ.Ε. του ΚΚΕ καθαιρεί από το Πολιτικό Γραφείο τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και 6 μέλη της Κ.Ε.
Αποχωρούν 44 από τα 111 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Ο ενιαίος Συνασπισμόςτης Αριστεράς διαλύεται. Πέφτει η αυλαία.

Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, του 1993, το ΚΚΕ πέφτει στα ποσοστά της δεκαετίας του... 1930! Ο υπόλοιπος Συνασπισμός μένει εκτός Βουλής. Τα πάντα έχουν τελειώσει για είκοσι χρόνια... 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 48 σχόλια

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 8:15 π.μ.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό!

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 9:53 π.μ.

Απο οτι φαινεται η συνεργασια συριζα ανταρσυα εχει κλειση. και ο δελαστικ θα αναλαβει κυβερνητικος εκπροσωπος. οποτε αυτη την στιγμη περναει εξετασεις στο συστημα. αυτη αλλωστε ειναιη μοιρα ολων αυτων. οσο και να χτυπιοσαστε κατω το ΚΚΕ σε αστικη κυβερνηση δεν μπαινει ΑΘΛΙΟΙ

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 11:02 π.μ.

Τα παντα εχουνε τελειωσει λεει ο υπουργος δελαστικ για τα επομενα 20 χρονια. Απο τοτε ειχε το αγχος να κυβερνησει και τωρα εφτασε η ωρα να φορεσει το κουστουμι.

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 11:52 π.μ.

Η πόρτα και οι φάπες που τρώνε από το ΚΚΕ οι οπορτουνιστές τους δημιουργεί ψυχικά τραύματα. Ο "έγκυρος σεισμολόγος" από τη μία γλείφει το νέο ΠΑΣΟΚ και από την άλλη βγάζει μίσος για το ΚΚΕ επειδή - όπως ο ίδιος πιστεύει - αυτό τον έκανε γλείφτη του ΣΥΡΙΖΑ...

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 1:05 μ.μ.

Το !991 οι αναθεωρητες και ευρολυγουριδες με την ευκαιρια της δαλυσης της ΕΣΣΔ προσπαθησαν να εξαφανισουν το ΚΚΕ,δεν τους βγηκε και προσπαθουν να ξαναγραψουν την ιστορια, αυτα θυμομαστε γεωργη γιατι τα ζησαμε.Δεν ειμαι μελος τους και ταξικα πολυ απεναντι ,τους ψηφιζω γιατι δεν λενε παραμυθια.

κομιξ
4 Ιουλίου 2014 στις 2:12 μ.μ.

Και τα διδάγματα σου, γράφε στο Έθνος, κωλοφυλαδα των καπιταλιστων και βάλε πλάτη στην Αριστερά που "ζωντάνεψε" τάχατες "μετά από 20 χρόνια";;; άθλιος...

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 2:29 μ.μ.

Αδίστακτος αυτός ο Φλωράκης...

1) Αλήθεια, οι άλλοι στην ΚΕ ήταν κομπάρσοι; Αν ήταν "αδίστακτος" ο Φλωράκης γιατί δεν τον άλλαζαν;

2) Η "αριστερή πτέρυγα του ΚΚΕ" που διεγράφη το 1989 γιατί ΣΗΜΕΡΑ συνεργάζεται κατά κανόνα με τη "δεξιά πτέρυγα του ΚΚΕ" που αποχώρησε/διεγράφη το 1991;

3) Ο "αδίστακτος" Φλωράκης γιατί δεν εξαργύρωσε την πολιτική του αυτή με οφίτσια (όπως π.χ. η επόμενη πρόεδρος του ενιαίου ΣΥΝ);

ΥΓ: Η διαστρέβλωση των γεγονότων για να δικαιολογηθεί η πολιτική ύπαρξη κάποιων περισσεύει...

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 3:20 μ.μ.

μπραβο δελαστικ! η φωτογραφια της ξεφτιλας της κομμουνιστικης αριστερας παγκοσμια.
ΦΛΩΡΑΚΗΣ με μητσοτακη!! που ειναι ΠΑΝθλιος να μας πει οτι στη φωτογραφια ειναι ο ΠΑΝαθλιος ΦΑΡΑΚΟΣ.

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 4:54 μ.μ.

3.20 εδω ειμαστε. Γ.Γ στο ΚΚΕ ητανε ο Γ. ΦΑΡΑΚΟΣ. Η ηγεσια παντα συλλογικη και οι συσχετισμοι δεδομενοι. αν νομιζετε οτι οσοι διαφωνουσανε με την προβληματικη στρατη γικη των σταδιων θα φευγανε απο το ΚΚΕ για να κερδιζατε το 13ο συνεδριο το 1991 εισαι μακρια νυχτωμενος. χαιρετισμους στον μελλοντικο κυβερνητικο εκπροσωπο κ. δελαστικ. οσο για τις βρισιες σε νιωθω. κανε υπομονη μονο γιατι τα χειροτερα για εσας ειναι μετα. Δεν φανταζεσαι τη σας περιμενει ΠΑΝ

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 5:09 μ.μ.

Το άρθρο το εόχατε ξαναβάλει πριν 5 ημέρες (29.5), έχετε σκοπο να το βάλετε πολλές φορές μέχρι να το εμπαιδώσουμε; Επι πλέον, ο κατά τα άλλα μειληχιος και συμπαθης κος Δελαστικ φαίνεται εξαιρετικά "κολλημένος" (αναζητά λόγο υπαρξης για την Ανταρσύα) και παραβλέπει πολλά πράγματα που αναφέρουν και άλλα σχόλια. Οτι τότε δεν έκοβε και έραβε ο Φλωράκης και το ΚΚΕ αλλα υπήρχε συνεργασία με τον Κυρκο και το κόμμα του. Αλλα σχόλια, μέχρι το 1993 είχαμε και άλλα κοσμοιστορικά γεγονότα, πως του ξέφυγαν π.χ. διάλυση της ΕΣΣΔ! Επίσης που οδήγησε αυτές τις χιλάδες μελών της ΚΝΕ ο Γράψας; μηπως στους καναπέδες; γιατι εδω και 25 χρόνια δεν έχω δει πουθενά το στιγμα τους - ισως σε λίγο καιρό στο ΣΥΡΙΖΑ. Γιώργο, σε σεβόμαστε σε εκυιμούμε αλλά "ξεκόλλα", δεν σου αρμόζουν τέτοια φτηνά άρθρα.

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 5:41 μ.μ.

Κε δελαστίκ απ' ό,τι φαίνεται θυμάστε με μεγάλο δέος την εποχή που σας διώξανε απ' την Καθημερινή γιατί -πολύ σωστά- γράφατε ενάντια στο μακέλεμα του ιρακινού λαού απ' τους Αμερικάνους. Και το ξαναλέω, μπράβο σας, πολύ καλά κάνατε. Και δε θέλετε να γίνει το ίδιο και με το Εθνος ε;; Γι' αυτό τόσο απελπιστικά σκυφτός........ Την προηγούμενη φορά με το σχέδιο Ανάν ήσασταν εναντίον του. Κρεμόμουν απ' τα χείλη σας κάθε φορά που βγαίνατε να το κατακεραυνωσετε. Αυτή τη φορά όμως δε θα γίνει το ίδιο ε;; Για ένα τέτοιο σχεδιο Αναν θα είστε υπέρ.... ΄Ατιμο πράγμα η ανεργία...

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 7:44 μ.μ.

Γιατί θυμήθηκε το '89;
Ο διευθυντής της εφημερίδας ΠΡΙΝ του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γ. Δελαστίκ - αυτός που λιβανίζει τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ που ο Χατζηνικολάου σε πρόσφατη εκπομπή διευκρίνιζε ότι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ αλλά ΑΝΤΑΡΣΥΑ - επέλεξε την προηγούμενη Κυριακή να αφιερώσει το κύριο άρθρο του στο 1989 και την κυβέρνηση Τζαννετάκη με πολλούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το ΚΚΕ! Με τον τίτλο, μάλιστα, «Η κυβέρνηση ΝΔ - ΚΚΕ», έτσι για να δημιουργούνται και εντυπώσεις. Δε χρειάζεται, βεβαίως, να θυμίσουμε ότι το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί γι' αυτό το ζήτημα, έχει καταλήξει σε συμπεράσματα, απορρίπτοντας συνολικά τη συμμετοχή των κομμουνιστικών κομμάτων σε κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης. Γιατί, όμως, θυμήθηκε το 1989; Προφανώς, για να καλύψει τις πράξεις της πολιτικής οργάνωσης στην οποία ανήκει - της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - στο σήμερα και για να απαντήσει έμμεσα στην κριτική που ασκεί το ΚΚΕ ότι γίνεται «αριστερό άλλοθι» στα μέτωπα συνεργασίας για τη διακυβέρνηση που φτιάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με πρώην μνημονιακούς ΠΑΣΟΚους, ΑΝΕΛ, εργατοπατέρες κ.λπ. Την προηγουμένη, μάλιστα, ο Θ. Καρτερός της «Αυγής» ανέλαβε την υπεράσπιση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την κριτική του ΚΚΕ! Προφανώς, για να «προστατέψει» το «αριστερό τους άλλοθι», αφού το χρειάζονται...

4 Ιουλίου 2014 στις 8:18 μ.μ.

Γιατί θυμήθηκε το '89;
Ο διευθυντής της εφημερίδας ΠΡΙΝ του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γ. Δελαστίκ - αυτός που λιβανίζει τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ που ο Χατζηνικολάου σε πρόσφατη εκπομπή διευκρίνιζε ότι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ αλλά ΑΝΤΑΡΣΥΑ - επέλεξε την προηγούμενη Κυριακή να αφιερώσει το κύριο άρθρο του στο 1989 και την κυβέρνηση Τζαννετάκη με πολλούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το ΚΚΕ! Με τον τίτλο, μάλιστα, «Η κυβέρνηση ΝΔ - ΚΚΕ», έτσι για να δημιουργούνται και εντυπώσεις. Δε χρειάζεται, βεβαίως, να θυμίσουμε ότι το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί γι' αυτό το ζήτημα, έχει καταλήξει σε συμπεράσματα, απορρίπτοντας συνολικά τη συμμετοχή των κομμουνιστικών κομμάτων σε κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης. Γιατί, όμως, θυμήθηκε το 1989; Προφανώς, για να καλύψει τις πράξεις της πολιτικής οργάνωσης στην οποία ανήκει - της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - στο σήμερα και για να απαντήσει έμμεσα στην κριτική που ασκεί το ΚΚΕ ότι γίνεται «αριστερό άλλοθι» στα μέτωπα συνεργασίας για τη διακυβέρνηση που φτιάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με πρώην μνημονιακούς ΠΑΣΟΚους, ΑΝΕΛ, εργατοπατέρες κ.λπ. Την προηγουμένη, μάλιστα, ο Θ. Καρτερός της «Αυγής» ανέλαβε την υπεράσπιση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την κριτική του ΚΚΕ! Προφανώς, για να «προστατέψει» το «αριστερό τους άλλοθι», αφού το χρειάζονται...

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 9:07 μ.μ.

8.19

25 χρονια περασαν απο την μτροπη του 89 για το κκε. γιατι να το ξεχασει ο κοσμος; κυβέρνηση ΝΔ - ΚΚΕ ηταν στην ουσια. το κκε εσωερικο ειχε 1,5% στις εκλογες του 85. το παιζετε παρασυρμενοι απο το 1,5%; δεν ντρεπεστε;

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 10:34 μ.μ.

@ 7:30 μ
Δε με εκπλήσσει το θέμα. Ο Σύριζα πλέον έχει διαλέξει με ποιον είναι. Και σιγά σιγά ξεβρακώνεται. Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Για να γίνει κυβέρνηση πρέπει να δώσει τα διαπιστευτήριά του στο σύστημα. Να τους καθησυχάσει ότι τίποτα δε θα αλλάξει.

Ανώνυμος
4 Ιουλίου 2014 στις 11:29 μ.μ.

9.07 εισαι λιγο ξεχασιαρης. το εσωτερικο μπορει να ειχε οσο λες αλλα μεσα στο ΚΚΕ ειχε ολοκληρη δεξια φραξια πονηρουλη

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2014 στις 1:47 μ.μ.

Στην συγκυβερνηση συμετειχε ο συνασπισμος .... αλλα ο κ. Δελαστικ μαλλον το εχει ξεχασει...
Αν δούμε ποιος συμετείχε στην κυβέρνηση τότε θα δουμε καποια γνωριμα προσοπα οπως : ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ(ΚΚΕ στην αρχη μετα ΣΥΡΙΖΑ και τελος ΠαΣοΚ , ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ(ΚΚΕ στην αρχη μετα στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τωρα στον ΣΥΡΙΖΑ και ο γνωστος σε ολους μας ΜΙΚΗΣ ΘΕΩΔΟΡΑΚΗΣ.

Το ΚΚΕ σημερα εχει βγαλει τα συμπερασματα του για αυτην την περιοδο και σημερα κινηται στην σωστη γραμμη χωρις να συμβιβαζεται με αστικες δυναμεις που προσκυνανε απο το πρωι μεχρι το βραδυ τις λυκοσυμμαχιες ΕΕ και ΝΑΤΟ .... Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ 89 ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΜΕΤΕΞΕΛΕΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ... ΑΛΟΣΤΕ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΑΓΚΕΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΣΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΑΚΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ....

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ... ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΩΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΑΛΟΝΙΑ

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2014 στις 1:47 μ.μ.

χαζοπονηρουλη 9,09
ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ ήταν στην αριστερη ή δεξια φραξια; με πολυ ευχαριστηση και ανεση έκανε τη συνεργασια νδ -κκε και νδ-κκε-πασοκ. εγω λεω στη δεξια.καργα μαζι με ΦΑΡΑΚΟ
ο ΓΡΑΨΑΣ ο ΔΕΛΑΣΤΙΚ, ΜΠΑΤΙΚΑΣ κ.α ήταν στη αριστερή ή δεξια φραξια; ο καπος στη αριστερη ή δεξια φραξια; ολο την πλειοψηφια της ΚΝΕ΅που διαγτραψατε επειδη διαφωνησε στην παγοσμια ξεφτιλα ανηκε στην αριστερη ή δεξια φραξια;; ουστ ρε ανεγκεφαλε απο δω

Ανώνυμος
5 Ιουλίου 2014 στις 5:56 μ.μ.

1.47 πραγματικα τα εχεις χαμενα και εισαι σε παρακρουση. Να σε ενημερωσω παντως οτι οσο και να χτυπιεσε κατω το ΚΚΕ σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ. Και οταν θα σας παρουνε χαμπαρι αυτοι που τους λεγατε παραμυθια θα φατε λυντζαρισμα που δεν φανταζεσαι ουτε στον χειροτερο εφιαλτη σου

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2014 στις 12:24 μ.μ.

5,56
ειμαι σε παρακρουση; εσυ που δεν εισαι για απαντησε: ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ σε ποια φραξια ηταν το 89-90 με τζανετακη ζολωτα; στη δεξια φραξια του κκε. απλα τον εσωσε το ονομα του. επρεπε να ειχε διαγραΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ το 89

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2014 στις 6:24 μ.μ.

12.34 πολυ ευχαριστως ειναι ευκολη η ερωτηση. ολα τα προβληματα ξεκινουσανε απο το προγραμμα του κομματος του 10ου συνεδριου του 1978 που μιλαγε για δυο σταδια στην επαναστατικη διαδικασια και δεν ειχαμε καταργηση τα πολιτικα ΜΕΤΩΠΑ. Ητανε αντανακλαση του 20ου συνεδριου 1956 που παρα την διασπαση του 1968 δεν εγινε δυνατο να διορθωθει. ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ απο το 1954 μεχρι το 1972 ητανε εξοριστος. παμε τωρα στην δεξια φραξια. ΦΑΡΑΚΟΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΛΕΣ κ.α οι υπολοιποι εφαρμοζο ντας τον δημοκρατικο συγκεντρωτισμο τον φλεβαρη του 1991 σωσανε το κομμα απο την καταστροφη και το βασικοτερο αρχισανε να αντιμετωπιζουνε τον οπορτουνισμο σαν αυτο που πραγματικα ειναι ΕΧΘΡΟΣ ΠΑΝ

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2014 στις 11:28 π.μ.

ρε ηλιθιε ΠΑΝ σε ρωτησα οχι για το 91 αλλα για το 89-90
ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ σε ποια φραξια ηταν το 89-90 με τζανετακη ζολωτα; στη δεξια φραξια του κκε. απλα τον εσωσε το ονομα του. επρεπε να ειχε διαγραφει ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ το 89 . ασε το 91

στη δεξιοτατη πτερυγα του κκε μαζι με τον πονηρο ανδρουλακη! ρεμπεσκιε καταλαβες;

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2014 στις 1:19 μ.μ.

11.28 η απαντηση ειναι σαφεστατη. τωρα το οτι δεν βολευει την αριστερη κυβερνηση μεσα στον καπιταλισμο δεν μπορω να σε βοηθησω ΠΑΝ

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2014 στις 1:35 μ.μ.

Και τοτε γιατι δεν πηγε ο Φλωρακης με το Φαρακο το 91 ρε εξυπνοπουλι?
Μη μου πεις οτι αν ο Φλωρακης πηγαινε με το Φαρακο θα εχανε... Αν το ΚΚΕ κρατηθηκε το χρωστα στις Κ.Ο. των οικοδομων, των ναυτεργατων και των πολιτικων προσφυγων. Οι ανανεωτικοι θεωρουσαν βεβαιη την επικρατηση τους. Ο Φλωρακης οργωσε καθε χωριο , καθε ΚΟΒ σε απο την Αθηνα και τον Εβρο μεχρι την Τασκενδη για να σωθει το ΚΚΕ. Εκανε λαθη ο Φλωρακης? ΝΑΙ αλλα ποιος εισαι εσυ (που δεν ξερω αν εχεις σχεση αλλα παρουσιαζεσαι σαν Ναριτης) ρε ακαπνε που απαξιωνεις και χυδαιολογεις εναν Κομμουνιστη ηγετη που πολεμησε στο ΔΣΕ , βασανιστηκε , φυλακιστηκε, καταδικαστηκε σε θανατο, ηγηθηκε του ΚΚΕ στη διαρκεια της Χουντας και στους μεγαλους αγωνες της μεταπολιτευσης, καταφερε παρα τα λαθη του να σταθει ορθιος και να κρατησει ψηλα τη σημαια οταν ολοι υπεγραφαν 10 - 10 τις δηλωσεις μετανοιας στον ιμπεριαλισμο. Ολοι αναθεωρουσαν και ελεγαν την ανατροπη του σοσιαλισμου "παγκοσμια κοσμογωνια" ο Φλωρακης και το ΚΚΕ ελεγαν "η ελπιδα στην παλη των λαων" "ψηλα τη σημαια" υπερασπιστηκαν τον μαρξισμο-λενινισμο, το κομμα νεου τυπου, τις κατακτησεις του σοσιαλισμου του 20ου αιωνα, τη δικτατορια του προλαιταριατου ως μελλον για τους λαους , ειπαν οχι στο Μααστριχτ οταν ολοι ή το υποστηριζαν ή συμβιβαζοντουσαν με τη νεα ταξη, ειπαν οχι στο βομβαρδισμο της Γιουγκοσλαβιας οταν ολοι στηριζαν ή καναν τον κινεζο. Μαλιστα ο Φλωρακης αν και με ηδη βεβαρημενη την υγεια του μετεβη εν μεσω βομβαρδισμων στη Γιουγκοσλαβια.
Ξερεις τι σταση κρατησαν οι δεξιοι και οι "αριστεροι" που δεν ηθελαν να υπαρχει ΚΚΕ και εδρασαν σε αυτη την κατευθυνση μεσα απο το ΚΚΕ το 89-91? Αφου οι του ΝΑΡ ειχαν προβλημα μονο με τη συγκυβερνηση τι εκαναν μετα το 91 που το ΚΚΕ διεγραψε τους δεξιους? Τι κανει σημερα που το ΚΚΕ εχει κανει ανοιχτα αυτοκριτικη γι'αυτα?
Ξερεις τι κανει? Πολιτικα και συνδικαλιστικα κολλητιλικια με τους τοτε δεξιους του ΚΚΕ...

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2014 στις 9:08 μ.μ.

ΠΑΝ οταν σε ρωτανε κατι να απαντας. μην κανεις το χαζο. ήταν ο Φλωρακης στη δεξια Φραξια του κκε το 89-90.χωνεψε το

ακου φιλαρακο 1.35
Φλωρακης και το ΚΚΕ δεν υπερασπιστηκε κανενα τον μαρξισμο-λενινισμο το 89-90. τελος μη το συζητας. η ιστορια θα τον γραψει για το 89-90 με τα μελανοτερα χρωματα.
Τωρα για τους αγωνες του μη μου πουλας εμενα ηθική. Τους σεβομαι όπως ολοι. Κοίτα να σεβεσαι ανθρωπους που και αυτοι εδωσαν τα καλυτερα χρονια τους στην ιδεα του κομμουνισμου. Π.χ Χρονης Μίσιος. Αυτος προδοτης με 23 χρονια φυλακη και επαναστατης ο Φλωρακης το 89-90; γιατι ρε μεγαλε; Ειστε τοσο ξεφτιλες που ουτε στην κηδεια του δεν πηγατε

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2014 στις 11:17 μ.μ.

9.08 τοτε υπηρχε ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΥ. Αυτα συμβαι νουνε οταν κανεις ΜΕΤΩΠΑ με τους ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ. Σε κηδειες οπορτουνιστων δεν παμε ποτε. Και να σου θυμισω οτι σε κυβερνηση με τον συριζα και τους καπιταλιστες στην εξουσια δεν θα μπουμε. Οσο για τις βρισιες καμμια παρεξηγηση. καταλαβαινω τον πανικο σου. ΤΟ ξεβρακωμα τα δημιουργει αυτα ΠΑΝ

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2014 στις 2:21 π.μ.

Ρε Παν άσε το 91. Σε ρωτάει για το 89 -90 ο άνθρωπος. Μην πιάνεις το 91 γιατί είναι κοντά το 92 που ψηφίστηκε το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ και τον πιανει ψυχικό τραλαλα όταν σκέφτεται ότι θα μπει η συζήτηση για το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ. Δε θέλει να μιλάμε για το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ. Παθαίνει κάτι. Ταρακουλο να το πω, ενοχές να το πω; πώς να το πω; Πάντως κάτι παθαίνει αυτό να λέγεται.

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2014 στις 12:53 μ.μ.

Σε κηδειες οπορτουνιστων δεν πατε ποτε ΠΑΝ; Στου ΦΛΩΡΑΚΗ γιατι πηγατε; Στου ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ γιατι πηγατε; ουστ ρε παραμυθα. θα κρινεις και το Μισιο τρομαρα σου

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2014 στις 4:22 μ.μ.

Ειτε το θες ειτε οχι ετσι ειναι.
"Αριστεροι" και δεξιοι πανηγυρισανε την ανατροπη του σοσιαλισμου πλην ΚΚΕ. Συμβιβαστηκανε με τη νεα ταξη του ιμπεριαλισμου πλην ΚΚΕ. Στα σκουπιδια ριξατε το μαρξισμο - λενινισμο, το κομμα νεου τυπου, τη θεωρια του ιμπεριαλισμου, το κρατος και επανασταση. Αποθεωσατε το αυθορμητο και βαφτισατε καπελο το συνειδητο. Τι σχεση με κομμουνιστες εχετε? Ο Φλωρακης οταν ολοι λακιζανε με οποιαδηποτε δικαιολογια και ψαχνανε νεα επαναστατικα υποκειμενα, μιλαγαν για τελος της ταξικης παλης ή για υπεριμπεριαλισμους , κρατησε. Το πρωτοσελιδο του Ριζοσπαστη τη μερα που κατεβαινε η κοκκινη σημαια απο το Κρεμλινο θα ειναι παντα τιτλος τιμης για το ΚΚΕ και θα θυμιζει παντα την αποκοτια των ταξικων ναυαγιων που ετρεξαν να φυγουν.
Για το Μισσιο ή το Φαρακο τα στερνα τιμουν τα πρωτα. Το ΚΚΕ και εγω ως φιλος του τιμω καθε μερα με αγωνα τα πρωτα τους αυτοι δεν τα τιμησαν σε αντιθεση με το Φλωρακη.

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2014 στις 6:36 μ.μ.

Εκει που οι καπεταναιοι κρεμουσαν τα τουφεκια, τωρα οι γυφτοι κρεμανε τα νταουλια....

Που θα πεις εσυ ακαπνε το Φλωρακη οπορτουνιστη. Με τον Παπανδρεου και το Λαλιωτη(ξερεις αυτον που σας μανατζαρε απο το 89 και μετα) να συγκρινεις την παρτη σου οχι τον καπεταν Γιωτη.

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2014 στις 6:58 μ.μ.

Ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ τιμησε τα στερνα του αγκαλια με Μητσοτακη και Ανδρεα! το τρωτε το παραμυθι ακομη κορόιδα

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2014 στις 9:05 μ.μ.

@ 6:58 μ.μ
Ναι, δεν είδες; Πλούτισε, πήρε τα υπουργεία της ζωής του, πέρασε ζωή και κότα μέσα στα σαλονια.

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2014 στις 9:07 μ.μ.

Α, ωραία , πιάσαμε και τις κηδείες τώρα. Λοιπόν κοιτάξτε οπορτουνιστάκια, αν τόσο σας σκάει αν θα έρθουμε στην κηδεία σας, πεθάνετε εσείς κι εγώ θα έρθω. Αν θέλετε έρχομαι και στο γάμο σας. Είμαι γουρλής. Σ΄ όσους γάμους πήγα διαλύθηκαν.

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2014 στις 11:58 μ.μ.

9.05
και ο κυρκος δεν πλουτισε αλλα τον κραζεις. κραξε και τον ΦΛΩΡΑΚΗ για το 89!
9.07 δεν σου απανταω γιατι εισαι χαζος

Ανώνυμος
9 Ιουλίου 2014 στις 12:11 π.μ.

Ρε συριζαίοι, τωρινοί και παντοτινοί τι εννοεί εδώ ο Σκουρλέτης;

Το πρώτο ζήτημα που εγείρεται με βάση και τη διεθνή εμπειρία, μας δείχνει ότι όπου υπάρχει ιδιωτικοποίηση σαν αυτή που προκρίνεται της Μικρής ΔΕΗ δεν μεταφράζεται σε πιο φτηνά τιμολόγια και σε καλύτερες παροχές προς τους πολίτες.

Ερώτηση: Μια άλλου είδους ιδιωτικοποίηση δηλαδή θα καταφέρει να κατεβάσει τις τιμές; Και ο Σύριζα δεν αντιδρά σε όλα τα είδη ιδιωτικοποιήσεων για την ΔΕΗ; Γι' αυτό αντιδρά στην πρόταση του ΚΚΕ να μπει στο δημοψήφισμα να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που επιτρέπουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ: Γιατί εχει στα υπ' όψιν του άλλα όταν θα γίνει κυβέρνηση; Μια άλλη ιδιωτικοποίηση; Και ποια είναι αυτή;

Στην ίδια συνένεντευξη στο left αναφέρει:
Αν πράγματι όλα αυτά γίνονται στο όνομα του «κοινού συμφέροντος», τότε γιατί δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στην ίδια την κοινωνία να αποφασίσει για το πώς το αντιλαμβάνεται εκείνη μέσω της πρότασης η οποία είναι απόλυτα δημοκρατική και να διεξαχθεί το συγκεκριμένο δημοψήφισμα; -

Ερώτηση: Κι ο σύριζα γιατί δεν αναγνωρίζει στην ίδια την κοινωνία το δικαίωμα ν' αποφασίσει μέσω του δημοψηφίσματος αν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ; Γιατί δεν μπορεί ο λαός να αποφασίσει αν απορρίπτει όλων των ειδών τις ιδιωτικοποιήσεις; Παρά να γίνει ένα δημοψήφισμα που αφήνει παραθυράρες για μελλοντική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αφού θα απορρίπτει ΜΟΝΟ τη μικρή ΔΕΗ; Μήπως λοιπον ο Σύριζα σκέφτεται μελλοντικά κάπως αλλιώς την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ;

left.gr/news/p-skoyrletis-i-kyvernisi-einai-ayti-poy-katevazei-toys-diakoptes

Στον σταθμό 9.84 δήλωσε ότι το δημοψήφισμα είναι μια πρόταση διεξόδου. Για ποιους και από τι ;
Για την κυβέρνηση; Από τις κινητοποιήσεις; Τι εννοούσε εδώ;

Ανώνυμος
9 Ιουλίου 2014 στις 12:49 π.μ.

@11:58 μ.
Φίλε μου, τον Φλωράκη τον έκραξα εκείνη την εποχή. Και έφυγα απ' το ΚΚΕ. Αλλά συνέχισα να τον τιμώ γιατί τον άλλον τον κρίνεις απ' όλα όσα έχει κάνει. ΄Οχι μόνο από κάποια λάθη που τα παραδέχτηκε. Ο Κύρκος δεν ήταν το ίδιο. Συνέχισε την πορεία του όπως την είχε αρχίσει και το κυριότερο;;;; Ειρωνεύτηκε το ΚΚΕ όταν δεν ψήφισε το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ και δήλωσε ότι ο ίδιος το ψηφίζει με όλη του την καρδιά. ΄Οπως κι ο υπόλοιπος Συνασπισμός μαζί με τους πρώην ΚΚΕδες. Το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ε; Τη μάνα όλων των μνημονίων. Α, και πού είσαι; Τότε ο Λαφαζάνης δεν είχε ανακαλύψει ακόμη το κόλπο της "ανταρσίας". Κι αυτός ψήφισε. ΄Οχι. Δε θα βάλω στο ίδιο βάθρο τον Φλωράκη και τον Κϋρκο. Ούτε κατά διάνοια δεν είναι παράλληλοι οι βίοι τους.

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ
9 Ιουλίου 2014 στις 1:55 π.μ.

Πληροφορούμε τους αναγνώστες του "Βαθύ Κόκκινο" ότι σήμερα μόλις ιδρύθηκε η Λέσχη φίλων Καρλ Φρίντριχ Βλαντίμιρ Ιωσήφ ΠΑΝ. Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρώτη εκδήλωση της ομάδας, στην οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα βρει το χρόνο να μας τιμήσει με την παρουσία του ο Μέγας Διανοητής ΠΑΝ και να μας μιλήσει για τους ΕΣΕ ΡΟΥς και τους ΜΕΝΣΕ ΒΙΚΟΥς όπως επίσης και για το κολοσσιαίο ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει καπιταλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς Λ.Φ.ΠΑΝ

Ανώνυμος
9 Ιουλίου 2014 στις 2:01 π.μ.

Τα τιμησε οταν γερος και αρρωστος πηγαινε να συμπατασταθει στο σερβικο λαο εν μεσω βοβμαρδισμων και εσυ ξεφτιλα χειροκροταγες το ΝΑΤΟ που εκανε επεμβαση εναντια στο Μιλοσεβιτς.

Ανώνυμος
9 Ιουλίου 2014 στις 1:51 μ.μ.

Ποιος έφταιγε για τη συγκυβέρνηση το 1989; ΜΟΝΟ Ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ δηλαδή ο επικεφαλής του Συνασπισμού. Ούτε καν τα υπόλοιπα στελέχη του ΚΚΕ που ήταν υπέρ αυτής της πολιτικής. Μόνο ο επικεφαλής.
Τελικά αυτή η άποψη δεν είναι απλώς γραφική ή αθώα. Είναι και εκ του πονηρού.
Τι μας λέει σήμερα ο Σύριζα; ΄Οτι ΜΕ Βενιζέλο ή Σαμαρά δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία. Ποιοι φταίνε λοιπόν; ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ. ΄Οχι οι πολιτικές επιλογές των κομμάτων τους. ΄Οχι ο καπιταλισμός. Οι επικεφαλής φταίνε. Αν φύγουν αυτοί, Πασόκ και ΝΔ θα είναι μια χαρά. Οπότε θα γίνει κι αυτό που μας είπε ο Γλέζος. "Αν μετανοήσουν Πασόκ και ΝΔ ο σύριζα μπορεί να κάνει κυβέρνηση μαζί τους." Τι πιο απτή απόδειξη-για ένα αστικό κόμμα όπως ο Σύριζα - ότι μετανόησαν , αν διώξουν τους επικεφαλής τους.
Πρέπει όμως να συνηθίσουν και τους ψηφοφόρους τους να το βλέπουν έτσι.΄Οτι δηλαδή αν διώξουν η ΝΔ και το Πασόκ τους επικεφαλής τους θα είναι μια χαρά. Γιατί θα τους δώσουν να καταπιούν κοτζάμ ελέφαντα με τη συνεργασία τους μετά τις εκλογές. Ξεκινάνε λοιπόν από τώρα με το "ποιος έφταιγε για τη συγκυβέρνηση του 1989"; Μα ποιος άλλος; ΜΟΝΟ Ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ.

Ανώνυμος
10 Ιουλίου 2014 στις 5:25 μ.μ.

1.51 τη παραξενο ακους φιλε μου. ο οπορτουνισμος προκειμενου να σωσει τον καπιταλισμο απο την κριση του μπορει να κανει τα παντα

Ανώνυμος
10 Ιουλίου 2014 στις 9:40 μ.μ.

@5.25
Τίποτα το παράξενο. Απλώς προσπαθούσα να μπω στην ψυχολογία του ατόμου που έγραφε συνέχεια για το 1989 αλλά παθαινε κολούμπρα όταν φτάναμε στο ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ. Επειδή ακριβώς δε με έπειθε ότι μετά από τόσα χρόνια είχε ακόμη εμπάθεια με εκείνη την εποχή, -επειδη ακριβώς περασα κι εγω τέτοιο λούκι με το ΚΚΕ αλλά εκείνη την εποχή, δε συνεχίζεται μέχρι σήμερα, μετα από ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, ΟΝΕ, και δε συμμαζεύεται, εχω καταλάβει και το παιχνίδι που παίχτηκε τότε, αλλά τότε είχα πληγωθεί απ' το κόμμα μου και νόμιζα ότι με είχε προδόσει και λόγω της νεανικής μου απειρίας δεν μπορούσα να σταθμίσω κάποια πράγματα - ήθελα να καταλάβω τι εξυπηρετούσε αυτή η ... επιλεκτική εμπάθεια. ΄Η γιατί ξαφνικά ένας σοβαρός δημοσιογράφος βγάζει τέτοια δημοσιεύματα. Πολλά περνάνε απ' το μυαλό μου. Ενα απ' αυτά είναι και αυτό που έγραψα στις 1.51μ.μ. Μπορεί και να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η... εμπάθεια του συγκεκριμένου προσώπου.
Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι δεν ταυτίζω το πρόσωπο αυτό με τον δημοσιογράφο.

Ανώνυμος
10 Ιουλίου 2014 στις 10:27 μ.μ.

9.40 επειδη ετοιμαζονται για αστικη διαχειρηση ετοιμαζουνε ενα αλλοθι. και προσπαθουνε να το βρουνε στο οτι ταχα φταει ο χαριλαος αφηνοντας εξω τον συνασπισμο και την τοτε φραξια μεσα στο ΚΚΕ. και το κανουνε αυτοι που υποτιθεται οτι τοτε διαφωνησανε με τον συνασπισμο και σημερα 25 χρονια μετα ειναι τακιμια. ο μονος που διαφωνησε τοτε πραγματικα με αυτο που ελεγε ητανε ο καππος.

Ανώνυμος
10 Ιουλίου 2014 στις 10:50 μ.μ.

Ο οπορτουνιστής είναι σαν τον κροκόδειλο. Ύπουλος και κρυψίνους μπορεί να κρύβεται κάτω από το νερό για πολλή ώρα. Κάποια στιγμή, όμως, θα ανεβεί στην επιφάνεια για να αναπνεύσει ή για να φάει το κοτόπουλο-δόλωμα. Και τότε η εργατική τάξη θα τον συντρίψει. ΠΑΝηλίθιος

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2014 στις 12:46 π.μ.

Ο Χαρίλαος δε φταίει γιατί τότε ήταν νέος και άπειρος. Αυτή η μαϊμού ο Ανδρουλάκης τον πήρε στο λαιμό του. Να μη σου πω ότι αυτός έριξε και τον κροκόδειλο στην Κρήτη για να αποπροσανατολίσουν το λαϊκό κίνημα. ΠΑΝηλίθιος

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2014 στις 12:53 π.μ.

@10 Ιουλίου 2014 - 10:50 μ.μ.
Σου το 'παμε, μια, σου το 'παμε δυο, να μην κοιτάς στον καθρέφτη όταν γραφεις σχόλια. Επηρεάζεσαι. Ορίστε. Πάλι τον εαυτό σου περιέγραψες.

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2014 στις 12:56 π.μ.

επεσε πανικος στους οπορτουνιστες. τελειωσανε τα επιχειρηματα οποτε αναγκαστικα το ριξανε στα καλαμπουρακια. Αυτα παθαινουνε οι διαχειρηστες του καπιταλισμου

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2014 στις 10:24 π.μ.

10.50 κατω απο το νερο οχι αλλα μεσα στο εργατικο κινημα κρυβεται σιγουρα σαν τσιρακι του καπιταλισμου για να καταστρεψει τα παντα

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2014 στις 7:03 μ.μ.

ο γλεζος ειπε οτι αν αλλαξουνε ηγεσιες ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ μπορει να γινει συνεργασια γιατι θα γινουνε και αυτοι αντιμνημονιακοι. Τοτε ρε παιδια με την χρυση αυγη γιατι δεν κανετε απο τωρα αφου λεει οτι ειναι σβαν

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger