Home » , » Καταδικάζουμε την βεβήλωση του μνημείου του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα.

Καταδικάζουμε την βεβήλωση του μνημείου του Σοβιετικού Στρατιώτη στην Καλλιθέα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 | 9:16 μ.μ.

Από την Εργατική Λέσχη Καλλιθέας λάβαμε και παραθέτουμε:

Η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια της βεβήλωσης του μνημείου του Σοβιετικού Στρατιώτη στην περιοχή μας από φασίστες. Χρησιμοποιώντας ναζιστικά σύμβολα και την λέξη “AZOV” (προφανώς αναφορά στα ναζιστικά τάγματα της Ουκρανίας), φασίστες βεβήλωσαν το μνημείο σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα στην περιοχή μας, το οποίο είχε στηθεί προς τιμήν τριών Σοβιετικών στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού, που πολέμησαν στο πλευρό του 2ου Λόχου Καλλιθέας του ΕΛΑΣ.

Ο φασισμός που γεννιέται μέσα από την φτώχεια, την ανεργία, την οικονομική κρίση και γενικά τα αδιέξοδα που γεννά ο καπιταλισμός, δεν πρόσφερε, ούτε θα προσφέρει ποτέ λύση στις ανάγκες του λαού, αντιθέτως φέρνει μόνο πόλεμο και αίμα.

Στην Καλλιθέα της αντίστασης και της προσφυγιάς δεν χωράνε νοσταλγοί του Χίτλερ και των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα θα μας βρουν απέναντι τους και θα ξαναγυρίσουν εκεί που ανήκουν, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Στην Καλλιθέα της αντίστασης και της προσφυγιάς πάντα θα πολεμάμε ενάντια στους φασίστες, τον πόλεμο, την φτώχεια, την ακρίβεια, την αδικία, και θα παλεύουμε για την ειρηνική συμβίωση των λαών που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. 

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

Λασκαρίδου 134

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

20 Μαρτίου 2022 στις 3:23 π.μ.

«Φασίστες βεβήλωσαν το μνημείο σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα στην περιοχή μας, το οποίο είχε στηθεί προς τιμήν τριών Σοβιετικών στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού, που πολέμησαν στο πλευρό του 2ου Λόχου Καλλιθέας του ΕΛΑΣ».
Οι ντόπιοι ναζί βρήκαν ευκαιρία να δείξουν ακόμα μια φορά ποιοι είναι: Μισάνθρωποι, δειλοί, εγκληματίες, απόγονοι γερμανοτσολιάδων, μαυραγοριτών, προδοτών. Είναι φανερό πως θα τους πονάει για πάντα η ήττα των προγόνων τους στο Β΄ Παγκόσμιο. Όλοι ξέρουν πως, αν δεν ήταν ο Κόκκινος Στρατός, οι Έλληνες θα είχαμε καταλήξει στα ράφια των καταστημάτων ως σαπούνια. Η χώρα μας δεν θα υπήρχε καν.
Χάρη στον ηρωισμό του Κόκκινου Στρατού δεν σώθηκε μόνο η Ελλάδα. Ο Χίτλερ εισέβαλλε στη Σοβιετική Ένωση με 3.000.0000 άνδρες, 3.580 άρματα μάχης, 7.184 πυροβόλα, 2.830 αεροπλάνα.
Στην Αφρική ο Ρόμελ είχε στο Ελ Αλαμέιν 116.000 στρατιώτες έναντι 195.000 κυρίως Βρετανούς, οι οποίοι δυσκολεύτηκαν πολύ να τον νικήσουν. Τι θα γίνονταν αν οι Σύμμαχοι αντιμετώπιζαν 3.000.000 με τον εξοπλισμό που αναφέραμε; Ίσως οι Γερμανοί τους έφταναν στην Ινδία. Αυτό το γνωρίζουν οι ναζί και γι αυτό έχουν λυσσάξει.
Οι Σοβιετικοί αντιμετώπισαν το 90% των χερσαίων δυνάμεων του Άξονα. Οι Γερμανοί έχασαν 4.400.000 στρατιώτες στις μάχες από τα 5.000.000 νεκρούς που είχαν συνολικά (ποσοστό 88%), ενώ είχαν άλλα 3.300.000 αιχμαλώτους. Συνολικά αιχμάλωτοι και νεκροί του Άξονα στο Ανατολικό Μέτωπο ήταν 10.728.000!
Θα συνεχίσουμε να τσακίζουμε τους ναζί. Τιμούμε τους ήρωες του Κόκκινου Στρατού, νιώθουμε ευγνωμοσύνη, γιατί ελευθερωθήκαμε χάρη σ’ αυτούς και δεν ξεχνάμε την Ιστορία μας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger