Home » , » Οι Ολλανδοί αγρότες δεν αντιλαμβάνονται τα αφηγήματα των ΠορτοσαλτεΕυαγγελάτων, περί "ζημιάς στην εθνική οικονομία"

Οι Ολλανδοί αγρότες δεν αντιλαμβάνονται τα αφηγήματα των ΠορτοσαλτεΕυαγγελάτων, περί "ζημιάς στην εθνική οικονομία"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 | 11:13 μ.μ.


H είδηση που μας γνωστοποιεί η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, στον λογαριασμό της στο twitter, έχει σχέση με τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Ολλανδία, και πρέπει να γίνει μάθημα για τους δικούς μας συνδικαλιστές που πρωτοστατούν στις αγροτικές διεκδικήσεις.

Το να φτάνει ο αρχηγός της Ολλανδικής αστυνομίας να δηλώνει ότι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί αδυνατούν να καταστέλλουν την εξέγερση, αντιλαμβάνεστε τι μορφές πάλης χρησιμοποιούν οι αγρότες και πόσο ανίσχυρα αποδείχτηκαν τα επιχειρήματα περί "σεβασμού του κοινωνικού συνόλου", περί "ζημιάς της εθνικής οικονομίας", και όλα τα σχετικά αφηγήματα που περιλαμβάνουν οι γνωστές κασέτες των ΠορτοσαλτεΕυαγγελάτων.

Οπως διαβάζουμε στην σχετική ειδησεογραφία οι αγρότες χρησιμοποιώντας δικά τους κανάλια επικοινωνίας και καλούν σε μια μεγάλης κλίμακας δράση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα που όπως λένε «θα ισοπεδώσει ολόκληρη την Ολλανδία». 

Ταυτόχρονα η Ένωση Ταξιδιωτών στην Ολλανδία  ANWB σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Δεν ξέρουμε πώς, τι ή πού θα συμβεί κάτι, καθώς οι αγρότες έχουν τα δικά τους κανάλια επικοινωνίας. Το στοιχείο της έκπληξης είναι ένα ισχυρό όπλο σε αυτό», ενώ αναμένονται να παρουσιαστούν και μεγάλες ελλείψεις σε καταναλωτικά αγροτικά προϊόντα.

Η  Ολλανδική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει 25 δισ. ευρώ για ένα πιο «καθαρό» περιβάλλον, με την μείωση αερίων του αζώτου, αλλά δεν αναλύει τις συνέπειες του ότι θα εξαφανιστούν χιλιάδες αγροκτήματα, και θα μείνουν άνεργοι δεκάδες χιλιάδες αγρότες.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger