Home » , » Σαν σήμερα, η Γαλλική Επανάσταση εθνικοποιεί την εκκλησιαστική περιουσία. Ας μιλήσουμε το το πώς βρέθηκε η "επικρατούσα θρησκεία" στην Ελλάδα να διαθέτει τέτοια αμύθητη περιουσία

Σαν σήμερα, η Γαλλική Επανάσταση εθνικοποιεί την εκκλησιαστική περιουσία. Ας μιλήσουμε το το πώς βρέθηκε η "επικρατούσα θρησκεία" στην Ελλάδα να διαθέτει τέτοια αμύθητη περιουσία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 | 10:00 π.μ.


Σαν σήμερα, το 1789, κατά τη διάρκεια της γαλλικής επανάστασης, εθνικοποιείται η περιουσία της γαλλικής εκκλησίας και λίγο αργότερα, εθνικοποιείτε και η βασιλική περιουσία.

Θλιβερή η σύγκριση με το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Πρόχειροι υπολογισμοί, φέρουν την περιουσία του ΝΠΔΔ της Εκκλησίας της Ελλάδος να ανέρχεται σε τουλάχιστον δεκαπέντε δισεκατομμύρια (15.000.000.000) ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται και η ανυπολόγιστη περιουσία των περίπου δυόμισι χιλιάδων (2.500) μοναστηριών που δεν έχει εκτιμηθεί. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν την την εκκλησιαστική περιουσία.

«Ευλογημένα» έσοδα, μέχρι και 10 εκατ. ευρώ ετησίως, εισπράττουν, κάθε χρόνο, φορείς της Εκκλησίας της Ελλάδος (μητροπόλεις, ναοί, ιδρύματα κ.ά.) από τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ (στοίχημα, λόττο, τζόκερ, ΠΡΟ-ΠΟ κ.λπ.) και από το Κρατικό Λαχείο.(Διαβάστε αναλυτικά).

Για την υποκρισία και την φιλοχρηματία του παπαδαριού σας παραπέμπουμε σ' αυτή μας την ανάρτηση όπου αναγράφετε τι βρέθηκε στο σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό, όταν αυτός πέθανε. 

Ενα ζήτημα για το οποίο σχεδόν κανείς δεν ασχολείται, είναι το πώς βρέθηκε σήμερα η "επικρατούσα θρησκεία" να κατέχει και να διαχειρίζεται την τεράστια περιουσία που διαθέτει. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλα τα αστικά κόμματα αβαντάρουν να θεριεύει το θησαυροφυλάκιο του παπαδαριού.

Προφανώς δεν είναι συμπτωματικό. Εχουν ανοιχτά γραμμάτια που χρωστάνε οι καπιταλιστές και τα εξοφλούν μέσω τους υπηρετικούς τους πολιτικού προσωπικού στους ρασοφόρους. Με το κουτόχορτο που ταΐζουν οι ποιμενάρχες το θρησκευόμενο κοπάδι τους, βοηθάνε τους πλουτοκράτες να διαιωνίζουν την κυριαρχία τους.  

Και τώρα θα σας αιφνιδιάσουμε. Ενας συγγραφέας, με άκρως συντηρητικές πολιτικές απόψεις, ο Νίκος Τσιφόρος έγραφε το 1961: «Η θρησκεία είναι μια εταιρία, που εκδίδει μετοχές επί ανύπαρκτων μεταλλείων. Και κανένας δεν παίρνει μερίσματα από τούτες τις μετοχές, αλλά μόνο το διοικητικό συμβούλιο τούτης τής εταιρίας τρώει καλά».  

Για να πληροφορηθείτε, λοιπόν , το πώς βρέθηκε η "επικρατούσα θρησκεία" να διαθέτει τέτοια αμύθητη περιουσία ρίξτε μια ματιά σ' αυτό το κείμενο μας.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger